Youtube'da "Eobard Thawne sahneleri (9x10 dahil) isimli videoyu görünce iş başa düştü. Sırf ama sırf Thawne var diye 9. sezona en baştan başladım.
Senaristlerin bir şey yazamadığı, ilk 4, hadi Thawne hatırına 5. sezonu da buraya katalım, ilk 5 sezonda ortaya çıkardıkları hikayeleri burada çıkaramadıkları bölümleri izleyince belli oluyor. Çizgi romanlara bağlı kalıp kalmamaları pek umurumda değil. Hikaye eksikliği çizgi romanlarla alakalı ise çizgi romanları, senarist ile alakalı ise senaristi eleştiriyorum.
Thawne'ın ilk kez gözüktüğü bölümde -yani 9x10'da- "Bu sefer seni yenmek için her şeyi yapacağım." tarzında bir şeyler söylüyor. 8. sezona mı bir gönderme yaptı bilmiyorum. 8. sezondan sonra yayınlanan bir bölümde neden 8'e atıfta bulunsun bilmiyorum. Eğer finale bir işaret ise... Finale geçelim.
Diziye tekrar başlamadan önce Youtube sağ olsun saçma sapan bir öneri sonucu karşıma "Thawne & Savitar & Zoom & Godspeed" başlık bir video çıkardı ve olağanüstü bir spoiler yedim. Dolayısıyla muhteşem bir final bölümü izleyeceğimizi düşündüm ama yanılmışım...
1- Finalin, normal bölüm süresinde olması.
2- Hızcı/speedster olmanın anlamını kaybetmesi
3- Kötü karakterlerin çok kolay harcanması
1- Dört tane koskoca kötü karakterin bir araya geldiği bir bölümün 45 sürmesi facia. Öyle bir facia ki sezon zaten 13 bölüm. Diğer sezonlar 16-22-23 bölüm civarında. Süre olarak diğer sezonların gerisinde kalan bir sezonda bile, final bölümünde bile yazacak bir şey bulamamışlar. Akılda kalan, beğenilen, efsane olarak nitelendirilen dizilerin bazıları veya birçoğu final bölümlerini uzun tutmuş. Kimi normal bölüm süresinin üzerine 10 dakika eklemiş kimi de 1 saat eklemiş. Her dizi normal bölüm süresini aşacak diye bir şey yok ama senin final bölümün 45 dakika süremez, sürmemeli.
2- Bu muhabbet ne zaman başladı bilmiyorum ama çok can sıkıcı. "Bu olmazsa dizi/film 10 dakikada biter" şeklinde savunulabilecek bir şey de değil. Bir karakterin hız harici bir güce sahip olup da bir hızcıya üstün geldiği sahneleri izlemekten ne zaman sıkılmaya başladım hatırlamıyorum. Hız gücünden daha üstün kaç tane güç olabilir? Kaç tane olabilir ki hızı yenebilsin? Empat olan Cecile nasıl oluyor da herhangi bir hızcıyı alt edebiliyor? Salisede bir sürü düşünceyi aklından geçirip yine aynı süre içerisinde bunu uygulayabilen karakterler nasıl bu kadar güçsüz olabiliyor? Bana bunların cevabı lazım. Mantıklı bir cevap arıyorum.
3- İlk 3 sezonun tamamını, 7. sezonun bir bölümünü işgal eden karakterler bir araya geliyor ve bu karakterler ayrı ayrı 30 saniye gibi kısa sürelerde yenilip ölüp gidiyorlar. Düşün, Savitar'ı yenebilmek için 23 bölüm boyunca çaba harcıyorsun, bir sürü şey deniyorsun, başarısız olduğun zaman hayal kırıklığına uğruyorsun, acı çekiyorsun ama final bölümünde bir bakıyorsun Savitar şamar oğlanına dönmüş. Kafayı yemelik bir durum bu yahu.
Eobard Thawne 5. sezonun 22. bölümünde hapisten kurtulduğunda çevresindeki gardiyanları öldürmesi 10 saniye sürmüştü. Repliğini söylemiş ve hepsini öldürmüştü. 1 tanesini sona bırakmış, birazcık acı çektirip elini göğsüne sokmuştu. Şimdi ise Chester'ı öldürmek için 40 dereden su getirmekle uğraşıyor. Olmuyor, Allegra Chester'ın öldüğünü düşünüp sinirleniyor, gücünü kullanıyor ve Thawne ölüyor. Ne anlatıyorsunuz abi siz?
Zoom'u da Khione'a vermişler. Khione tanrıça olmuş, Zoom'un şimşeğini havada yakalıyor...
Godspeed'i Cecile ile eşleştirmişler. Godspeed kendini klonlayıp 15-20 tane klonu düşmanın üstüne salıyor, Cecile ise Flash'ın Thawne'dan yardım isteyecek kadar çekindiği bir hıza sahip olan bu adamın klonlarını teker teker saniyeler içerisinde öldürüyor...
En başından en sonuna kadar saçma sapan bir dövüş sahneleri paketi. Bu dört ismin dizide yaklaşık 75 bölümlük bir süresi mevcut. Final bölümünde ölmeleri ise 4-5 dakika sürdü.
Çok güzel bir final yapılabilir. Son 4-5 sezonu unutturabilecek kadar iyi bir bölüm ortaya çıkarılabilirdi ama becerememişler.