Sol Yanım Dizisinde Tepki Çeken Sahne!

Diziler yol gösterici veya örnek oluşturucu programlar değildir. Hijyenik açıdan uygunsuz bir şey olabilir veya dinen hoş olmayan bir şey olabilir ama yani? Yani bir insan şu sahneye niye tepki gösterir, anlamıyorum. Ekranlarda gördüğünüz size ters veya yanlış gelen her sahneye tepki göstermek saçma ve anlamsız bir haraket.

Ne alakası var batıl inançla? Tuvalette yemek yeme hangi inançta ya da hangi adapta var?
Yani cevap vermeyeyim diyorum ama diziler inançlara veya adaplara göre çekilmek zorunda değil ki. Kız oraya isterse sofra kurar, isterse çayını kahvesini içer. Çünkü bu bir dizi, kurgusal bir şey, bu sahnedeki de bir dizi karakteri, inançlara veya adaplara uygun bir şekilde çekilmek/hareket edilmek zorunda değil. Senin inancına veya adabına uymuyor ise izlemezsin olur biter.

Aynısı tepki gösteren insanlar için de geçerli. “Biz neyin inancımıza, adabımıza uygun olduğuna karar veremiyoruz. Bizim yerimize RTÜK karar versin. Gerekiyorsa sansür de uygulasın.” demek çok saçma. İnsan kendi kendini kontrol edebilen, aklı olan bir varlık. İnancına, adabına, hayat görüşüne uymayan bir şey söz konusu ise izlemez, olur biter.

Ne zaman karakterleri görmeye başlayacağız???
Bu kız dindar biri mi ya da inançlı biri mi de tuvalette bir şey yemeyecek??

Bir grup insan var ve ülkenin tamamını kesinlikle temsil etmiyor ama her şey onların fikirlerine göre işliyor.

Benim etrafım bir dünya ateistle dolu. Geri kalanı da hiç bir şey yapmayan bilmeyen müslümanlarla dolu. Eee biz herkesi işleyemicek miyiz bu dizilere... neyse

Bir gün inşallah dizilerin bizlere rol model olmadığını, sadece kurgudan ibaret olduğunu anlarsın Türkiyem

Hiçmi hayatınızda ağzınında birşey varken lavobaya gitmediniz...Dur şunuda şurada bitireyim,eyvah zil çaldı, otobüs kaçıyor,servis geldi..........

Altı üstü bir dizi ve dizi sahnesi...
1 saat sonrada kimsenin aklına gelmeyecek.

Hayatımızda bunlardan daha önemli okada rçok olay varki eleştirilmesi gereken...

Diziler sadece kurgudur. Gerçek hayatla kıyaslamayın,gerçekliğinizi kaybedersiniz.

Sahneyi izleyenler, "RTÜK nerede!" çağrısında bulundu.
Bu da moda oldu. Sayenizde RTÜK her yerde. Görmek istemediğiniz her şeyi şikayet edin. “Bu dizide tuvalette yemek yeniyor, hemen RTÜK’e şikayet edelim. Bu dizide x mesleği aşağılanıyor, hemen RTÜK devreye girsin, bu dizide memleketimizi kötü gösteriyorlar hemen RTÜK’e yazalım.” Zihinleriniz gerçekten böyle çalışmaya başladı.

Birçok mesajda belirtilmiş. Bu bir dizi. Bir kurgu. Ben hiçbir zaman dizilerin örnek olması gerektiğini, mesaj vermesi gerektiğini düşünmedim. Dizilerde, filmlerde her şey gösterilebilir. Her olay, her hikaye... Anlatacak bir şeyin varsa her şey gösterilebilir. Yorumlarda da kızın hastalığından bahsetmişler zaten ve kız okulda anladığım kadarıyla. Yani kızı herkes zayıf biri olarak bildiği için kız da gizli gizli yiyip kusuyor belli ki. E bak bunun hikayesi var işte? Yani ben tuvalette yemek yemem, bana göre de hijyenik değil o ayrı konu. Konu maalesef bu zihniyet...

İzlediğimiz dizi ve filmlerde her şey anlatılabilir. Sen bu izlediğin dizi ya da filmi ne kadar ciddiye alıyorsun o önemli. Yani bu diziyi izledikten sonra gidip tuvalette yemek yiyen yoktur herhalde. Kötü örnek oluşturacak bir şey de yok. Ama bizim toplumumuz maşallah dizilerle yatıp kalktığı için, ne görse “diziler kötü örnek, ahlakımızı, milli değerlerimizi zedeliyor!!!” modundalar. Günde 2-3 saatini ayırıp dizini izle, sonra da hayatına devam et. Kafan kulağın rahat olur.

Son düzenleme:
Bu mantıkla da dizilerde her şey yapılabilir
Ki zaten yapılıyor orası ayrı bir konu

Bence bu gayet doğal bir sahne bu arada yanlış bir anlaşılma olmasın. RTÜK'ün ceza vermesini gerektirecek bir durum yok. Ben sadece tuvalette bir şey yemenin çooooook normal bir şeymiş gibi konuda konuşulmasına anlam veremedim
Kız bildiğin pasta kutusuyla girmiş tuvalete bu da günlük hayatta karşılanınca çok normal olacak bir şey değil

Ama yine diyorum bunun için diziye de ceza verilmesine gerek yok. Ben sadece böyle bir olayın sadece dinde değil günlük hayatta da yerinin olmadığını söylüyorum

Reactions: Dosi
Bir hastalığı var ondan dolayı yoksa cidden bence de çok saçma sahne

Hiç hoş değil o başka konu ancak rtüklük konuda değil,zaten RTÜK bunu sorguluyorsa ondan önce sorgulanacak çok daha konu bulunuyor o açıdan işin içinden çıkılmaz.işin özü hoş çekim yapılmamış ancak RTÜKün alanı da değil hiç

T

Tuvalet dışında başka bir yer mi yokmuş kardeşim
Bir de büyük ihtimalle burası bir restoranın falan tuvaleti o kokuda yemek yeme düşüncesi bile iğrenç
Evet yine biraz saçma ama büyük ihtimalle yiyip çıkaracak ondan tuvalete gitti. Bu saçmalığı azaltıyor

Reactions: xdragxx
Tuvalette yemek yemenin normal bir şey olduğunu vurgulamıyor zaten dizi fakat bunu tartışıyor olmak bile üçüncü dünya ülkeleriyle yarışır bir duruma sokuyor bu ülkeyi. Diziler, adı üstünde "dizi" ve tamamen kurgusal şeyler üzerine kuruludur ve böylesine şeylerde dahi rtük denen o kurumun ensesi altında senaryo yazmak zorunda değildir. Bunu dayatmak asıl ahlaksızlık olanıdır. Daha da büyük ahlaksızlık ise, dizilerde onca tavuk gibi adam öldürme sahnelerine, vahşet sahnelerine ahlaki açıdan ses çıkarmayıp da böyle sahnelere ses çıkarmak. Aslında söylenecek çok söz var ama yeri burası ya da bu zaman aralığı değil. Elbet bir gün fakat..

Diziler ve filmler dediğim gibi kurgusal eserler ve evet, her şey yapılabilmeli ancak Türk dizileri özelinde konuşuyorsak ilk cümlene hiç katılmıyorum hocam. İçki, sigara yasak, küfrü geçtim en ufak bir kötü söz bile sansürlü.

Diziyi izlemediğim için bu konuda tam anlamıyla gerçekçi bir yorum yapamayız bence hocam ama karakter Bulimia hastasıymış. Bu durumda yapabilir sahnedeki gibi şeyler. Çok da tutarsız değil yani.

Ancak sana mantıksız gelebilir, başka birisi beğenmez, eleştirir. Bunda hiçbir şey yok, ben insanların beğenmedikleri her şeye ceza verilsin istemelerine anlam veremiyorum. Dediğim gibi hepimiz akıl ve mantık sahibiyiz, neyi izleyip, neyi izlemeyeceğimize kendimiz karar verebiliriz. Neden RTÜK karar versin ki...

Reactions: Gerekli24
İlk cümleni anlamadım

Sorunun cevabını kendimce vereyim hayır, ben ağzımda bir şey varken gitmem (sakızda dahil)
Tuvaletler mikrop yuvası artı sifonu çektikten sonra havaya bir sürü yayılmakta ve uzun sürede bulunduğu ortamda duruyor. Telefonla girenlerin telefonunu iyice bi elden geçirmesi gerekiyor sonrasında

Bununla ilgili geçtiğimiz sene araştırma okudum bizim medyada.

Sigara, alkol ve makul seviyede küfür dizilerde serbest olmalı zaten. Bu sahne de RTÜK'ten cezayı hak eden bir sahne değil. Avatarımdaki dizi olan Seinfeld'in bir bölümünde George ultra lüks bir tuvaleti oda yapıp her şeyi orada yapıyordu

Ben sadece sahnenin saçma olduğunu söylüyorum ve konuda tuvalette yemek yemenin normal bir durum olduğunu düşünnenlerle aynı düşünmediğimi belirtiyorum sadece

Her şey yapılmalı konusuna geleceksek her şey yapılmamalı bence
Bizim halkımızda maalesef dizi ve filmlere kendini kaptıran çok insan var. Mesela 80 yaşında bir adamla 15 yaşında bir kızın evlendiği dizi vardı RTÜK bizim ülkemizde buna izin vermemeli. Tecavüzcüsüne aşık olan bir dizi vardı bu kadarına da izin vermesinler mesela.
------

İsterse kendi s**tığı b**u yesin kime ne? Dizi bu. Tepki veren şahıslar bi at gözlüğünü çıkarıp izlemeyi denesin. Dizideki bir karakteri de kendi ahlak ve normlariniza uygun yaşamasını beklemeyin...
Ok ok bir biz at gözlüğü takıyoruz marjinal konuşunca siz de bilirkişi oluyorsunuz

Reactions: Gerekli24
Bulimia hastaları genellikle gizli bir şekilde, aşırı miktarlarda, kendilerini durduramadan ve kontrollerini yitirerek yemek yiyebilirler. Bu yeme ataklarının ardından da aldıkları fazla kalorilerden sağlıksız bir şekilde kurtulmaya çalışabilirler.
------

Sorum aslında çok anlaşılır;
Acele durum anında hiçmi ağzınızda lokma varken lavobada olmadınız...Son lokmanızı ağzınıza atmadınız diye yazdım..Bir soru değil aslında... Dizideki sahnenin "imkansız" gibi algı yapılmasına bir gönderme...

Yoksa elbette hijyen açısından sağlıklı yerler değil besin tüketmek için Ama tüketmek isteyende tüketebilir.Herkesin kendi kararı ve düşüncesidir.

Son düzenleme:
Büyük harfle yazmana gerek yoktu bulimia hastasının ne olduğunu az çok biliyorduk zaten

Gizli bir şekilde yemek için tek alternatif de tuvalet olmasa gereksss

Büyük harfle yazmana gerek yoktu bulimia hastasının ne olduğunu az çok biliyorduk zaten

İşte burdada devreye dizi giriyor Aykutcum.
Kız o an düşünemediği için,tuvalette yeme ihtiyacı duymuş, demek senaristler böyle yazmış.

İşte burdada devreye dizi giriyor Aykutcum.
Kız o an düşünemediği için,tuvalette yeme ihtiyacı duymuş, demek senaristler böyle yazmış.
Olabilir size göre mantıklı bir sahne olabilir bana göre mantıksız bir sahne

Rtük'ten ceza alacak bir sahne değil tabii ki ama yine de pek göze hoş gelen bir sahne değil.

Reactions: The_Erinch

Dur ben onu küçültem ,dayanamadım demekki

------

Olabilir size göre mantıklı bir sahne olabilir bana göre mantıksız bir sahne

Rtük'ten ceza alacak bir sahne değil tabii ki ama yine de pek göze hoş gelen bir sahne değil.
Tamam işte bence zaten ortada buluşulmaz. Ama evet asla RTÜK ilgilendiren bir sahne değil

Reactions: xdragxx
Ben @darkl
@DarkLegenD batıl inanç dediği için öyle dedim. Yoksa günümüzde hiçbir dizi zaten inançlara veya adaba göre çekilmiyor. Herkes özgür bir şekilde senaryosunu yazıyor belli kurallar çerçevesinde. İsteyen de istediğini izlemekte özgür zaten. Neyin doğru neyin yanlış ya da neyin insana zarar verip vermeyeceğini yine insanın kendisi bilir.

Benim takıldığım @xdragxx'in dediği gibi. Bu sahne normal bir sahne değil. Senin isterse tuvalette sofra kurup yer, içer. Yok öyle şey! Her şeye tamam ama insanların sabır noktası vardır, haddin aşılmaması gereken yerler vardır. Orayı da aşan dizilere tepki koyulması gerek.