Sokak Köpekleri Sorununun Sizce Çözümü Nedir?

Sokak Köpekleri Sorununun Çözümü Nedir?

• Serbest bırakılmalılar, müdahale edilmemeli

Oy: 0 0.0%
  • Barınaklar yetersiz kalacağı için uyutulmalılar (iğneyle yaşamlarına son verilmeli)

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    14
  • This poll will close: .

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
39,955
Puanı
1,061
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Bilindiği üzere Türkiye’nin en büyük toplum tehdidi problemlerinden biri sokak köpeklerinin saldırganlığı ve çeteler halinde örgütler kurup terör yaşatarak sağa sola saldırmaları ya da tehditkar halleridir.

Peki Avrupa’da olmayan ancak Türkiye’de olan yüzbinlerce hatta milyonları varan nüfusuyla sokak köpekleri sorununun çözümü sizce nasıl olmalı?

• Beğendim
Reactions: Gizmen
uyutulmaları çok vahşice bir çözüm bence yaşam haklarını ellerinden almak gibi. Barınaklara toplatılıp orada bakılsa ve her ilde köpek barınakları-otelleri olsa enazından içimiz rahat sokağa çıkabiliriz. Akşam bu köpeklerden tek dışarıya çıkmaya korkuyorum

• Beğendim
Reactions: cookies
Sokakta yaşayanlar doğru bir bakım üstlenilecekse barınaklarda yer alabilirler. Pitbull gibi genleriyle oynanmış köpek besleyenler ise ağızlık olmadan (güzel yetiştirilmiş dahi olsa) dışarı çıkarılmamalı. Gerçi bu tüm köpek besleyenlerin uyması gereken kural. Onun dışında seçeneklere eklenen uyutulması vs şeyler kimsenin haddine değil. Hiçbir canlının yaşam hakkı kısıtlanamaz. Kaldı ki insan, hayvandan çok daha tehlikeli.

Saldırı ihtimaline karşılık mümkün olduğunca sahipsiz köpeklere aşı yapılmalı, sahiplenilen köpekler için yapılacak ilk işlem de bu olmalı zaten. Barınak bir çözüm ama böyle bir çözüm, sokakta dolaşan vahşi hayvanlar için geçerli olmalı en fazla ama genel olarak düşündüğümüzde bu çözüm, çok zor gerçekleştirilebilecek bir çözüm. Birincisi köpekler, doğayı güzelleştiren etkenlerden birisi ve ikincisi, çok fazla köpek var, doğal yaşamdan koparmak yanlış ve başıboş köpeklerin hepsini barınakta toplamak da mümkün değil. Kısacası bence en iyi çözüm, en fazla başıboş dolaşan vahşi köpeklerin barınaklara alınması ve diğer türlü köpeklerin aşılanarak doğal yaşamını sürdürmesi. Son olarak barınakta ya da dışarıda başıboş dolaşan sokak köpekleri sahiplenilmeli.

• Beğendim
Reactions: Gerekli24
Ülkemizdeki barınakların halini ve orada yaşananları düşününce tüm sokak köpeklerini oralara kapatmak çok zalimce olur. Öncelikle oradaki şartların iyileştirilmesi gerekir . Ayrıca tüm sokak köpekleri saldırganmış gibi düşünmek de son derece yanlış bir yaklaşım. Bizim burada çok var , ben yürüyüşe çıkınca filan denk gelip sevip başlarını okşuyorum , bu zamana kadar hiç saldırgan bir tavırlarını görmedim. Saldırgan tavır gösterenlerin tespit edilip , barınaklara götürülmesi daha doğru olur. Bu arada o saldırgan tavır gösterenler genelde insanlardan şiddet görmüş , hırpalanmış oluyorlar . O yüzden öyle saldırgan bir tavır takınıyorlar.

Ülkemizde barınakların yeterli yada kalifiye olduğunu düşünmüyorum, üremeleri için belki çözüm olabilir ama neticede onlarda birer canlı ve uygun koşullarda insandan daha faydalı ve zararsızlar.
Tehlikeli olanların ağızlı yada farklı aparatlarla dışarıda gezdirilmesi kuralı gelebilir.
Yoksa canlıların yaşama hakları ellerinden alınmamalı ve alınamaz.

Aşılama ve kısırlaştırma yapılmalı her şeyden önce. Tüm sokak köpeklerini barınaklara yerleştirmek imkansız.

Bizim mahallede bir dişi köpek 1-1.5 yıl içinde 20'ye yakın yavru köpek doğdu. Çoğu dişi ve hiçbiri şikayet edilmesine karşın kısırlaştırılmadı. Bu orantıyla giderse o 1 köpeğin kısırlaştırılmaması birkaç yıla 100-200 köpek anlamına gelecek. Bu baş edilemez bir durum. İstisnasız her sokak köpeği özenle takip edilir hepsi kısırlaştırılırsa bir süre sonra barınaklara yerleştirilebilecek sayıya düşebilirler. Fakat bunlar hep maddi yükü olan şeyler ve bu nedenle kimse umursamıyor.

• Harika
Reactions: cookies
Sokakta yaşayanlar doğru bir bakım üstlenilecekse barınaklarda yer alabilirler. Pitbull gibi genleriyle oynanmış köpek besleyenler ise ağızlık olmadan (güzel yetiştirilmiş dahi olsa) dışarı çıkarılmamalı. Gerçi bu tüm köpek besleyenlerin uyması gereken kural. Onun dışında seçeneklere eklenen uyutulması vs şeyler kimsenin haddine değil. Hiçbir canlının yaşam hakkı kısıtlanamaz. Kaldı ki insan, hayvandan çok daha tehlikeli.
Fransız bulldog nasıl ısırsın ayol mesela ne demek bütün köpek besleyenler ağızlık taksın :bağır:
------

Ülkemizdeki barınakların halini ve orada yaşananları düşününce tüm sokak köpeklerini oralara kapatmak çok zalimce olur. Öncelikle oradaki şartların iyileştirilmesi gerekir . Ayrıca tüm sokak köpekleri saldırganmış gibi düşünmek de son derece yanlış bir yaklaşım. Bizim burada çok var , ben yürüyüşe çıkınca filan denk gelip sevip başlarını okşuyorum , bu zamana kadar hiç saldırgan bir tavırlarını görmedim. Saldırgan tavır gösterenlerin tespit edilip , barınaklara götürülmesi daha doğru olur. Bu arada o saldırgan tavır gösterenler genelde insanlardan şiddet görmüş , hırpalanmış oluyorlar . O yüzden öyle saldırgan bir tavır takınıyorlar.
Bursada evimin oraya insanlar köpeklerini atıyo 20 tane falan yanyana geziyolar korkunçlar :(

• Güldürdün
Reactions: denizz19
Fransız bulldog nasıl ısırsın ayol mesela ne demek bütün köpek besleyenler ağızlık taksın :bağır:
------

Bursada evimin oraya insanlar köpeklerini atıyo 20 tane falan yanyana geziyolar korkunçlar :(
Çözüm istemişler ben de çözüm sundum. Yoksa insanların adam akıllı gezdirdikleri köpekler için demedim daha vahşi yetiştirilen pitbullar için söyledim onu.

Barınakları daha iyi hale getirilip kesinlikle orda toplatılması en iyi çözüm bence birde evde pitbull gibi köpeklere bakılmasına izin verilmemeli bence çünkü sahiplerininde suçu olduğunu düşünüyorum bu arada şıkta yazan uyutulmasına bende karşıyım hayvanlarında canı var can alınması olmaz

Son düzenleme:
Saldırı ihtimaline karşılık mümkün olduğunca sahipsiz köpeklere aşı yapılmalı, sahiplenilen köpekler için yapılacak ilk işlem de bu olmalı zaten. Barınak bir çözüm ama böyle bir çözüm, sokakta dolaşan vahşi hayvanlar için geçerli olmalı en fazla ama genel olarak düşündüğümüzde bu çözüm, çok zor gerçekleştirilebilecek bir çözüm. Birincisi köpekler, doğayı güzelleştiren etkenlerden birisi ve ikincisi, çok fazla köpek var, doğal yaşamdan koparmak yanlış ve başıboş köpeklerin hepsini barınakta toplamak da mümkün değil. Kısacası bence en iyi çözüm, en fazla başıboş dolaşan vahşi köpeklerin barınaklara alınması ve diğer türlü köpeklerin aşılanarak doğal yaşamını sürdürmesi. Son olarak barınakta ya da dışarıda başıboş dolaşan sokak köpekleri sahiplenilmeli.
Katılıyorum kaldı ki barınakla ilgili en son okuduklarım ürkütmüştü hiç iyi şeyler okumadım. Pitbull gibi saldırganlığı yüksek köpekler sokağa salınmamalı beslenmesinin önüne geçilmesi gerek.

Ayrıca bir kere Osmanlı zamanında Hayırsız Ada olayı da tarihimizin lekelerinden biri hayvan olarak. Ben aşırı hayvan sever değilim ama hepsinin toplanması cidden iyi değil ve zor.

• Beğendim
Reactions: Araf
Sokak hayvanlarına karşı değiliz, sokak köpeklerine karşıyız tıpkı sokaklarda kurt, aslan, kaplan olmasına karşı olduğumuz gibi. Köpeklerin onlardan daha az tehlikeli olmaları hiç tehlikeli olmadıklarına anlamına gelmiyor neticede…

89ED8EF7-A112-47A2-B05A-D232214F137D.jpeg

• Olmamış
Reactions: Cervantes
Aşılama ve kısırlaştırma yapılabilir. Ve saldırgan olan cinslerin (iyi bakılacak şekil de barınaklara) alınması

Sorun şu ki barınaklara ödenek ayrılmadığı için hayvanlar ölüme terk ediliyor...