Sizce vBulletin'den XenForo'ya Geçmeli miyiz?

Sizce Hangi Forum Sistemi Daha İyi? (Lütfen detaylı incelemeden sonra oy kullanın)

• vBulletin 4

Oy: 0 0.0%
  • vBulletin 5

Oy: 5 25.0%
  • XenForo

Oy: 15 75.0%

• Kullanılan toplam oy
    20
Değiştirdim, neden iyi değil peki sence?

Mesaj yazma paneli buradakinden bile daha geride. Bir üye için en önemli kısım orası bence ve ben beğenmedim.
Avatarı falan da beğenmedim pek. vBulletin'den caymayalım biz.

Mesaj yazma paneli buradakinden bile daha geride. Bir üye için en önemli kısım orası bence ve ben beğenmedim.

Mesaj yazma panelinde 1.2 sürümünde tamamen yenilemişler ve farklı bir editör kullanmaya başlamışlar. Şu an biz demoda 1.1.5 sürümünü görüyoruz fakat şu an sürüm ve olası geçiş yapacağımız sürüm 1.2

Şurada yeni editörün özellikleri tanıtılmış: 1.2 - A New Editor and Much Much More | XenForo Community

Bence vBulletin'in mesaj yazma paneli daha kötü. Hem XenForo şu an kullandığımıza daha çok benziyor.

Bence görüntü olarak XenForo daha iyi. Ama eğer güvenlik gibi bir sorun varsa, o zaman geçmemeliyiz.

Bence vBulletin'in mesaj yazma paneli daha kötü. Hem XenForo şu an kullandığımıza daha çok benziyor.

Bence görüntü olarak XenForo daha iyi. Ama eğer güvenlik gibi bir sorun varsa, o zaman geçmemeliyiz.

Güvenlik konusunu batuhankaralar anlattı önemli bir açık söz konusu değil. Admin panel şifresinin öğrenilmesi halinde devreye giren bir açık ki admin şifresini öğrenen her tür sistemde istediğini yapabilir zaten.

Ben açıkcası geçmek gerektiğimizi düşünüyorum.

Sadece görsel olarak da değil, geçiş efektleri de hareketli. vBulletin çok donuk, hatta 5'i inceledim de 4 daha iyi.

1.2 ile eksikleri tamamlamış ama vB5'te ayrı bi hava var. Daha profesyonel, daha özenli, daha kullanışlı.
Ve sonuçta vBulletin, bu sektörün devi.

Bence vBullettin 5'te fena durmuyor.Hemen karar vermemeliyiz,bence biraz da onu deneyelim.

İyiymiş o zaman.

Bana kalırsa konuların görünüşü filan da çok iyi, anketler de daha iyi.
vBulletin'in daha çok beğendiğim noktası avatarları istediğimiz gibi düzenlenmesi. Tabi avatara 2-3 konulunca kötü olur orası ayrı.

XenForo'da bir banallik, bi basitlik var ya.
Üye profilleri de özellik bakımından benzer ama vB5 daha hoş

Simdi vb5'e gecersek maaliyeti nedir, XenForo'ya gecersek nedir?

XenForo'yu bulamadım.
vB5:

Moderatörün son düzenlenenleri:
İmzalar sayfayı kaplamasın diye yine buradakine benzer bir yöntem yapman gerek.
@OzaN

XenForo'da bir banallik, bi basitlik var ya.
Üye profilleri de özellik bakımından benzer ama vB5 daha hoş

Bence tam tersi çok şık hazırlamışlar her şeyi ve yönetim çok daha kolay. Mesela bir avatar değiştireceksin hemen anasayfada başka yerleri karıştırmadan değiştirebiliyorsun.

Profil olarak da vB5'te daha iyi yapacaklarına daha kötü yapmışlar. Ziyaretçi mesajı olayını batırmışlar bence.

Açıkçası vB5 çok soğuk gözüküyor. Tıpkı Facebook vs Google Plus karşılaşması gibi. Google Plus'ın da iyi özellikleri var mesela ama bir soğukluk var kimsenin kullanası gelmiyor.

Simdi vb5'e gecersek maaliyeti nedir, XenForo'ya gecersek nedir?

vBulletin 5'in maliyeti yaklaşk 60$ daha fazla.

Statü belirleme var. Elle yazılıyor direk.

XenForo'da Top 15'in olmaması, yeni mesajlar ve avatarların küçük olması pek güzel değil bence. Ben şahsen aynı düzene devam etmemiz gerektiğine kanaatindeyim ama geçsek de sevinirim. Ortasındayım yani, çünkü yenilikler iyiydir..