Sizce vBulletin'den XenForo'ya Geçmeli miyiz?

Sizce Hangi Forum Sistemi Daha İyi? (Lütfen detaylı incelemeden sonra oy kullanın)

• vBulletin 4

Oy: 0 0.0%
  • vBulletin 5

Oy: 5 25.0%
  • XenForo

Oy: 15 75.0%

• Kullanılan toplam oy
    20
Şimdiki foruma alışmıştım ya

Dene bir, üye ol.
İlk başta öyle geliyor ama alışılır bir haftaya.

Valla ben bir coder olarak tavsiye etmiyorum o scripti. vB'nin şifreleme kriptolarını en baba hacker bile zor çözerken Xenforo'nun bütün altyapısını smf'yi bilen biri çok rahat çözer. Daha yeni bir oluşum olduğu için güvenlik yönünden sıkıntılı bir sistem şuanda bile forum ikide bir giderken o scriptte bu foruma zor gireriz dahası bir lamer bir gece ansızın gelebilirim yapıp bütün verileri iç edebilir. Bence vB'den şaşmayalım.

Bana göre en iyi sistem bulletin. Birçok forum gezdim ve üyeliğim var bulletinden vazgeçilmez. Ayrıca birisi daha yazmış Xenforonun güvenlik açıkları var.

XenForo'yu dahaçok sevdim, vBulletin sıkıcı oldu, değişiklik iyidir. Smileyler de daha güzel şimdikine göre, ama şimdikiler de aktarılıp karıştırılır.

Ama vB5, görsel olarak da kullanış olarak da daha güzel bence.

Son düzenleme:
Şu anda inceliyorum mobilden baya zor

- - - Ekleme - - -

xenforo da şu anda ne düşünüyorsuna mesaj yazdım bir bakın bir zahmet

- - - Ekleme - - -

Vbulletine geçiş yapamadım

- - - Ekleme - - -

XenForo ya geçiş yapalım

- - - Ekleme - - -

XenForo
mobil
@OzaN @darksaal
kaydeder misiniz ??

@OzaN, xenforo'daki güvenlik açığını ortaya çıkarmam için iznini istiyorum. İzin verirsen bu açığı çıkarıp forum üyelerine göstereceğim.

Son düzenleme:
Yönetim odalarinda 'emin degilim' olarak verdigim oyumu hayir, xenforo'ya gecmeyelim olarak degistiriyorum.

Ayrica herkes görünüse aldanip XenForo demis. Özellikleride inceleyin. Vbulletin görünüsü iyi degil diye sans vermemek, burada XenForo'ya oy vermeyide yanlis buluyorum.

Bu degisim ciddi bir degisim. Avantajlari oldugu kadar dezantajlarida mevcut. "Hadi gecelim artik OzaN" yazmakla olmuyor.

Mesela beni en rahatsiz eden nokta tablo olmamasi. Görünüs olarak iyi olabilir, tema'ya bakar. Smiley'ler tasinacak zaten.

Ayrica batuhan'in yazdigi hackerlar icin kolay is konusuna önem verilmeli.

Cok az forumda varsa Türkiyede bunun arkasinda bir sebep aranmali. İlk'ler arasinda olmak güzel olsada ters tepebilir. Ters tepip dezavantajlar gercek olursa foruma ziyaretcilere sogutabiliriz.

Ayrica bu Google bu degisimi kabul edecek mi?

Ceza alırım diye korktuğum için söylemedim ama dün gece bir arkadaşımın da yardımıyla demonun kontrol paneline girdim. şunu söyleyebilirim ki bu işlerden kolay anlayan birisi çok kolay yapabilir bunu. yazılacak ufak bir kodla üyelerin tüm bilgileri (e-posta, şifre vs.) ele geçirilebilir (ki ben kontrol panelinde demoya üye olan tüm üyelerin bilgilerini gördüm). bu konuda xenforo'yu yetersiz buldum. illa vbden gelen birkaç eleman yaptı diye hemen pat diye alıştığımız sistemden xenforo'ya geçmeyelim, xenforo'ya geçersek chat, top 15 gibi özellikler gidecek. Dahası xenforo'nun türkçe eklentisi de yok. Evet vB 4'te cpu kasması, bellek yetersizliği gibi sorunlar oluyor, bunu kendi forumlarımda da yaşadım ama bu yüzden vB'den vazgeçilmesi pek aklıselim bir hareket olmaz. Eğer böyle sorunlar varsa vB 3'e geçmek daha mantıklı.

Bu konu hakkında bölük pörçük yazıyorum, xenforo benim aşina olmadığım bir sistem. Araştırmam tamamlandığında sonuçlarını üyelerle ve yönetimle paylaşacağım. Görsellik uğruna siteyi mahvetmenin bir anlamı yok. (bence görsellik açısından vb xenforo'dan daha üstün)

Bu arada vBulettin Demo'suna üye olmak istedim, olamadim. Image sorusunu kaldirabilirmisin @OzaN ?

Büyük forum siteleri kıyısından geçmiyor demişsin ama dünyanın en büyük webmaster forumu DigitalPoint geçti. Yine alanında lider IGN geçti. Hızla yayılıyor sistem.

Güvenlik açıklarını merak ettim, bu konuda çok da fazla şeye rastlamadım aslında. Özel mesaj ile açıklara dair bilgilendirme yaparsan sevinirim.
Eğer çözümü olmayan ciddi açıklar olsa bu tip çok büyük siteler geçmezdi bence.

- - - Ekleme - - -

Bu arada vBulettin Demo'suna üye olmak istedim, olamadim. Image sorusunu kaldirabilirmisin @OzaN ?

Kapattım.

Sistemde bulunan açıklarla ilgili detay pm'si yolladım. Aynı sorunlar bu scriptte de geçerli ama vB 5'te bu açıkların giderildiği söyleniyor.

XenForo daha iyi gibi duruyor.

Eksikleri eklentiler ile karşılanıyor. Ama nedense emin değilim hala.

OzaN post: 1397757' Alıntı:
Konu yukarılara çıksın inceleyip yorumlamayan kalmasın.
Geçersek ne zaman geçeriz bide yazdığımız ve açtığımız konu ve mesajlar geçicek mi.:anonymous:

vB5'e caydım ben @OzaN. XenForo harbiden iyi değilmiş. Oyumu değiştir istersen.

Son düzenleme: