Sizce Üşümek Psikolojik Midir?

Sizce Üşümek Psikolojik Midir?

• Evet

Oy: 1 16.7%
  • Hayır

Oy: 5 83.3%

• Kullanılan toplam oy
    6
İlginç bir anketmiş. :D Değildir bence. Üşürsen üşürsün. .F

Psikolojik demeyelim de ani bir refleks gibi düşünebiliriz. Nasıl elimiz yandığında bir an çekiyorsak, aynı şekilde ufak bir rüzgar vursa otomatik şekilde vücut tepki verip üşüme başlar. ( Çok mu bilimsel oldu ne ) :D

Psikolojik demeyelim de ani bir refleks gibi düşünebiliriz. Nasıl elimiz yandığında bir an çekiyorsak, aynı şekilde ufak bir rüzgar vursa otomatik şekilde vücut tepki verip üşüme başlar. ( Çok mu bilimsel oldu ne ) :D

Gayet açıklayıcı gibi bence. :D

Sinirsel olarak bazı insanlarda oluyor fakat diğerleri için psikolojik değildir.Bu yüzden hem evet hem hayır :D

evet biraz psikolojiktir
beynine şunu düşündürebilirsin ben soğuğu hissetmiyorum ben üşümüyorum diyebilirsin
buna konsantre olabilirsin

şöyle bir örnek verebilirim askerde g3 piyade tüfeğini ceza olarak kolumda havada 4 saat tutmuşluğum vardır
silah 5 kilo ama iki saat sonra elli kilo hissediyorsun.
psikolojik olarak ben ne yapardım kolumu hissetmemeye çalışırdım,bu kol benim değil derdim duymazdım hissetmezdim

Vücut direnciyle alakali bir durum. Psikoloji ile alakasi yok. Yasli bir insan ile genc bir insan farklidir. Kan dolasimi genc bir insanda daha hizlidir, dogal olarak daha uzun sürer üsümesi. Spor yapanlar mesela daha dayaniklidir.

değildir tabi ki sıcak havada üşüyen var mı varsa hastadır o :d

Duygularla biraz alakasi var. Mesela cok heyecanlandiğimizda ayaklarimiz usumeye baslar vucudumuz sogur.