Sinan Akçıl ( Röpörtaj ) 2011

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cevaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cevaa

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
4,421
Puanı
911
BİR SÜRE ÖNCE BİR SÜRPRİZİNİZ OLDUĞUNU DUYURMUŞTUNUZ AMA AÇIKÇASI NE OLDUĞUNU AÇIKLAYANA KADAR, BUNUN BİR ALBÜM OLDUĞUNU DÜŞÜNMEMİŞTİK... DETAYLARI PAYLAŞARAK BAŞLAYALIM İSTERSENİZ.
Öncelikle tüm PowerTürk takipçilerine merhaba. “Kalp Sesi” albümümüz ile karşınızdayım. Neden bu albümü yaptığımı çok kısa özetleyeyim; çünkü yıllardır benim şarkılarıma duyguma ruhuma kattıklarınız ve verdiklerinizi bu sefer de benden duymanızı istedim, şarkıları benden dinlemenizi istedim. Bu yüzden sesi sonuna kadar açık olan kalbimin sesini dinledim ve bu albümü yaptım.

PEK ÇOK SANATÇI İLE DÜETLER YAPTIĞINIZ BİR ALBÜM, KİMLER VAR SİZE EŞLİK EDEN?
Albümde bana çok özel isimler eşlik etti. Bu albümde 6 kişi ile düet yaptım. Sevgili Ajda Pekkan, Hande Yener, İzel , Ziynet Sali, Elif Kaya ve balkanlarda çok önemli bir yere sahip Theodora. Hepsi “Kalp Sesi”ne ortak oldular. Bu albümü iyiki yapmışım diyorum. Yaptığıma ve beklediğime değdi. Mutlu oluyorum ilginize ve sevginize.

ALBÜMÜN İSMİ DE OLDUKÇA İLGİNÇ, SEVENLERİNİZLE DE PAYLAŞARAK ORTAK KARAR VERDİĞİNİZ DOĞRU MU?
Albümün adına hep beraber karar verdik aslında. “Cumartesi” şarkıma Ajda Pekkan ile yaptığım düette şarkımızın içinde, “Kalp Sesi” diye bir laf geçiyor. Bir gün spor yaparken koşu bandının üzerinde albümün adı ne olsun diye düşünüyordum ve aniden “Kalp Sesi” lafı aklıma geldi ve bunu da sosyal paylaşım siteleri üzerinden takipçilerimize sunduğumuz zaman oldukça olumlu tepkiler aldık. Ondan sonra albümün adını “Kalp Sesi” koymaya karar verdim. İçindeki şarkıların da bir çoğunda kalp ve kalp sesi ile ilgili konu geçtiği için çok uyumlu bir konu olduğunu düşünüyorum. O yüzden albümün adını da çok seviyorum.

SADECE TÜRKİYE’DE DEĞİL EŞ ZAMANLI OLARAK YURT DIŞINDA DA YAYINLANDI ALBÜM DEĞİL Mİ?
“Kalp Sesi” albümü Türkiye ile aynı anda Bulgaristan, Yunanistan ve Almanya gibi çeşitli Avrupa ülkelerinde de satışa çıktı. Oradaki vatandaşlarımızın ilgisi de çok büyük. Özellikle Theodora ile yaptığımız düet Balkan ülkelerinde de oldukça ilgi gördü. Bulgaristan ve Yunanistan’da “Cumartesi” ve “Şampiyon” şarkısına ilgi çok büyük. Mutlaka buralarda promosyon çalışmalarımız olacak.

ALBÜM HENÜZ ÇIKMADAN DÜETLERİ ÇOK KONUŞULDU, YİNE BÖYLE BİR PROJE YAPMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?
Düetlerin devamı gelecek mi diye sorarsanız, evet zaman içerisinde onlardan rica edebilirim ve onlar da beni kırmayıp destek verebilirler ama kendi başıma da bir albüm yapmak istiyorum bir dahaki sefere. Sonuç olarak şu anda düet yapmış olmaktan mutluyum ama bu bir dahaki albümün de bu şekilde hazırlanacağı anlamına gelmiyor. Umarım şu an edindiğim sevgi ve ilgiyi bir dahaki albümlerde de sürdürürüm, bunu hayal ediyorum. Zaten bu güne kadar bir çok şarkıma çok güzel bir şekilde eşlik ettiniz. Bu durumdan çok mutluyum.

İLK KLİBİNİZ HANDE YENER DÜETİ “ATMA”YA GELDİ. DİLERSENİZ KLİP DETAYLARINI SİZ ANLATIN...
“Kalp Sesi”nin ilk klibini “Atma” şarkıma çektik. Sözleri bana müziği Mohammed Rifai’ye ait. Şu sıralar PowerTürk ekranlarında da sık sık yer alıyor. Klibini yönetmenliğini Kemal Doğulu görüntü yönetmenliğini de Uğur İçbak üstlendi. Klibimde oldukça iyi bir kurgu ve ışık olduğunu düşünüyorum. 16 mm formatında çektik klibi. Sevgili Hande Yener ile birlikte kamera karşısına geçtik. Yaklaşık 14 saatlik bir çalışma sonucu ortaya çıktı. Klibimde orkestramda bana İngiliz, İspanyol, Brezilyalı ve Çekoslovak mankenler eşlik etti. Onlara da klip sırasında enstrüman çalmayı gösterdik ve tatlı bir orkestra oluşturduk. Biz klip çekimleri boyunca çok eğlendik ve bu da ekranlara yansıyor. Çok çok güzel tepkiler alıyoruz klip ile ilgili. Albüm fotoğraflarının çekimlerini sevgili Kemal Doğulu ile İstanbul ve Amsterdam’da gerçekleştirdik. Amsterdam’da daha çok dış mekan çekimlerini gerçekleştirdik. Bu arada mayıs ayının son günlerinde “Cumartesi” şarkımın düetine Yunanistan’da bir klip çekeceğiz bu video klibin bütün Balkan ülkelerinde yayınlanmasını planlıyoruz.

KONSERLER İÇİN BİR HAZIRLIĞINIZ VAR MI? TARİH ÖĞRENEBİLİR MİYİZ?
Konserlere gelince bu konu ile ilgili çok soru geldiğini ve merakla bekleyen büyük bir kitlenin olduğunu söyleyebilirim. Umarım bu sınavın altında da rahatlıkla kalkarız. Zannedersem ilk kez 20 Mayıs’ta doğum günümde sahnede olacağım Kıbrıs’ta. Sonrasında birkaç üniversite şenliğinde buluşmayı düşünüyorum dinleyicilerimle. Sahnede nasıl bir Sinan Akçıl olacak derseniz; piyanom, gitarım her zaman yanımda olacak diyebilirim. Açıkçası konserlerin nasıl başlayacağını biliyorum ama nasıl sonlanacağı hakkında fikrim yok. Sanırım sonlara doğru epey eğlenceli geçecek. Ben de kaptırdığım zaman kendimi, tutabilene aşkolsun diyorum. Konserler için çok çalışıyorum, sizlerin de bu performansları beğeneceğini düşünüyorum.

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN. GÖRÜŞMEK ÜZERE.
Ben de teşekkür ederim. Sevgiler...