Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu yeni sezonda merak dilen çarşamba gününü yazmış.Star'ın Kurtlar Vadisi ekibine yaptırdığı Reaksiyon'a ve Kanal D'nin Öyle Bir Geçer Zaman Ki ekibine yaptırdığı Benim Adım Gültepe dizisine çok yüksek oranlar vermemiş.Diğer yeni dizi Yılanların Öcü'nü ise yarışın en sonuna koymuş.Fox'un dizisi Günahkar'dan ise bahsedilmemiş.
Koloğlu'na göre yeni dizilerden en iyisi 7 reyting alacakken, Muhteşem Yüzyıl ayarında bir dizinin çıkamaması büyük olasılıkmış.İşte Koloğlu'nun bugünkü yazısı:
Koloğlu'na göre yeni dizilerden en iyisi 7 reyting alacakken, Muhteşem Yüzyıl ayarında bir dizinin çıkamaması büyük olasılıkmış.İşte Koloğlu'nun bugünkü yazısı:
@destere @mrt-06 @Forumdash @Çiğdem- @HachiKo @denizz19 @Fks14 @cookies @*YıldırıM* @yakup09Yeni dönemde, çarşamba enteresan bir gün olacak. 'Kara Para Aşk' (atv), 'Benim Adım Gültepe' (Kanal D- 3 Eylül çarşamba), 'Yılanların Öcü' (Show TV- 27 Ağustos), 'Reaksiyon' (Star -17 Eylül çarşamba) dizileri aynı günü paylaşacak.
Geçen dönem gün ortalamasını belirleyen tek dizi 'Muhteşem Yüzyıl'dı. İzlenme oranlarında 12.96'lıyı (total) gördüğü gün oldu. Haziran'daki finale doğru ise geldiği nokta yüzde 8'lerdeydi o ayrı ama ortalama yüzde 11 ile yüzde 12 bantı arasında dolaştı, durdu. Sonra sıralama birden yüzde 6 bantlarından itibaren başlıyordu. '
‘Kara Para Aşk', 'Ankara'nın Dikmen'i ile Star'ın günlük dizisi 'Beni Affet' ile yarıştı.
'Kara Para Aşk', yüzde 4.67 ile yüzde 6.21 arasında gidip gelmiş (Total izleyicide). AB'de biraz daha yüksek, ABC1 dedikleri reklamcıların en çok sevdiği kitlede de haziran ayında yüzde 6.77'yi görmüştü mesela.
'Kara Para Aşk' çıtası yüzde 6. Peki yenilerden bunu zorlayabilecek bir dizi olur mu?
BİLDİĞİMİZ EKİP İLE ÇALIŞALIM
'Benim Adım Gültepe', 'Öyle Bir Geçer Zamanki' ekibi gibi neredeyse...
Yönetmen Zeynep Günay Tan, görüntü yönetmeni Sedat Yücel 'Öyle Bir Geçer Zamanki'nin ekibi.
Yani mahalleden yola çıkan dönem dizisi hali hazır gibi... Bu 'tecrübe' ile yola çıkacaklar. Peki çıtayı aşabilirler mi?
Ben açıkçası yüzde 7 bantını AB'de ve belki ABC1'de zorlayabileceklerini düşünüyorum.
Fragmanı etkileyici...
'Eski devrimci mahallelerin' bugüne devşirilmiş halini sezdim.
Bakalım havası nasıl olacak?
'Reaksiyon'da da benzer bir yönetmen var. Dizinin 'derin devleti' teknik ekiptir. Yönetmen Onur Tan, Görüntü Yönetmeni Alper Derli, ışık ve reji hepsi 'Kurtlar Vadisi' ekibi.
'Reaksiyon'un alt yapısı 'Kurtlar Vadisi' tecrübesine dayanıyor. 'Behzat Ç', elbisesinden nasıl çıkacak? Ya da biz bunu ne kadar kabulleneceğiz? Mesela 'Devrimci, tabu yıkan polis' ne olacak?
Dizi reytinglerde yüzde 6 civarlarında dolaşır diye düşünüyorum.