2022 Sick of Myself (2022) - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
47,948
Puanı
1,060

MV5BNmI3Nzk0Y2MtZjA2MC00MTQyLWE1MzYtNDU4YmFkZjUyYTg5XkEyXkFqcGdeQXVyNjM3OTEwNjk@._V1_.jpg

Sick of Myself

Tür:
Komedi, Dram
Süre: 95 dakika

Yönetmen: Kristoffer Borgli
Senaryo: Kristoffer Borgli

Oyuncular:
Kristine Kujath Thorp
Eirik Sæther
Fanny Vaager

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 7.2/10
Rotten Tomatoes: 93%
Metacritic: 80/100

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

Bu film gerçek bir manyaklıktı diyebilirim... Böylesi bir ruh hastası karakteri uzun zamandır izlememiştim... Bir anti kahraman izliyorsunuz. Bu karakter öyle bir karakter ki yani sen napıyorsun be kızım dedirtiyor sürekli... Bu filmin bir derdi var bunu size en sert şekilde gösteriyor gerçekten de... Sosyal medya üzerine, insanlar üzerine, ün üzerine, yeni nesil bir film çekilmiş ama ne çekilmiş...

Signe karakteri çok değişik bir karakter... Erkek arkadaşı da bir o kadar değişik gerçi... Thomas hırsızlık yaparak Sculpture dediğimiz sanatı yapıyor. Mobilyalardan üretilen bir sanat. Ve bunun sayesinde de gerçekten epey ün kazanıyor meşhur oluyor. Signe ise bunu gördükçe hayatta nereye gittiğini düşünüyor ve kıskanıyor. İnsanoğlunun en tehlikeli düşmanlarındandır kıskançlık... Bu da filmin bambaşka noktalar gitmesini sağlıyor artık...

Bu değişik kızımız kendisini bir cilt hastalığına yakalatıyor. Özel bir ilaç buluyor ve bunu sürekli kullanarak. Alerji gibi başlayıp tabi ki bambaşka noktalara gidiyor bu hastalık... O güzelim kız ne hallere düşüyor ne hallere... Tabi ki bu durum tüm ilgiyi üstüne almasına, röportajlar, sosyal medyada ün ve bu gibi şeylere gidiyor. Erkek arkadaşı da sürekli onunla ilgileniyor, bırakamıyor... Lakin işler elbette planladığı gibi gitmeyecekti... Her yalan bir noktada ortaya çıkar ve bu da ortaya çıkıyor elbette... Ancak burada film klişe bir şekilde değil de karakterin kendi psikolojisinin içinde çözüyor bunu ve bu hoşuma gitti doğrusu. Çünkü bu manyak karakterimiz olaylar ilerledikçe gerçeğin ortaya çıkması tehlikesini görüyor ve her zaman kendisini düşündüğü için oradan bile drama kasmaya çalışıyor. Ve asla hiç bir şeyden tam olarak mutlu olamıyor...

İşler tabi pek istediği gibi gitmiyor çünkü olayın sağlık boyutu var. Mankenlik yapıp hayatını devam ettirmek istiyor ancak kız asla sağlıklı olmadığını anlamıyor... Hala ısrar ediyor... Yaptığı işte bayılıp hastanelik oluyor ve erkek arkadaşı da hırsızlıktan yakalanıyor... Sonrasında finalde ün kazanmak için röportaj yaptığı arkadaşına gerçeği açıklıyor... En azından kabul ediyor nasıl bir ruh hastası olduğunu ve bu da film boyunca sunulan karakter gelişimini bizlere gösteriyor bizlere... Finalde de tedavi olmak için bir topluluğa katıldığını görüyoruz ve vaaay be diyerek bitiriyoruz bu ruh hastası kızın hikayesini...

Baştan sona kendini ilgiyle izleten gerçekten Avrupa sinemasının neden bu kadar farklı ve üst düzey bağımsız filmleri olduğunu tekrar tekrar kanıtlayan ruh hastası bir karakteri izlediğimiz manyakça bir filmdi. Sinir bozucu bir filmdi... Kristine Kujath Thorp denen kızın bundan sonra her filmini muhakkak takip edeceğim...

8/10

• Beğendim
Reactions: bazinga
Filmi izlerken karakterlere hem çok üzüldüm hem de çok sinir oldum. Herkes ilgi çekmek ister, ilgi odağı olmak ister de bunun için canına kast etmek ayrı bir boyut. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Gerçek hayatta da böylesi yöntemlere başvuracak insanların varoluşu beni üzüyor. Kadının sevgilisi de çok itici bir karakterdi, bu kadar birbiriyle zıt iki insan nasıl olur da beraber olur orası da ayrı bir muamma. Her fırsatta kadına sataşan, onu kaale almayan davranışlarıyla epey gerdi beni.

Filmin süresi kısa olmasına rağmen sonlara doğru çok sıkıldım, bunların dışında Oscar için aday çıkarmaya değecek bir film değildi bana göre. Ha verdiği mesaj bir ders niteliğinde olduğu için aday gösterildiyse orasını bilemem.

5/10