Show TV, Yeni Diziyi Bitirip Bitirmeme Konusunda Kararsız Kaldı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cevaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cevaa

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
4,420
Puanı
911
Sina Koloğlu bir süredir yayından kaldırılacağı iddia edilen Türk'ün Uzayla İmtihanı dizinin akıbetini Show TV yöneticilerine sordu.
"Sordum Show TV'ye. Söylenilenden anladığım, 'Şu an düşünmüyoruz, ama düşünmüyoruz anlamına da gelmez' gibi bir şey... Kanal, şimdilik böyle bir karar almadıklarını söyledi. 'Ama' diyerek ekledi, 'Ölçümlerin başlamaması buna pararel GRP (Gross Reyting Point, yani reklam spotlarının belirli bir zaman aralığında televizyonda izlenme oranı) satışlara geçilememiş olması nedeniyle özellikle bu diziden zarar ettiklerini belirtiyor. Maliyeti düşüremedikleri ya da reklam satışlarını artıramadıkları halinde 13. bölümde final yapma kararı alabileceklerini söylüyorlar. Ve ekliyorlar: 'Henüz net bir durum yok.'

turkunuzaylaimtihani.jpg

dizinin reytingi fena degil ama soylede birsey var bu dizi ne kadar komik olursa olsun yada ne kadar reyting alırsa alsın yinede devam etmemeli. aslında bakılırsa projenin baslaması bastan sonra hata . aynı dizi farklı bir ulkede olsa o ülkenin televizyon sektoru hakkında ne dusunurdunuz ki ? en azından sahsen ben hic olumlu seyler dusunemezdim. cunku inanılmaz vasat bir artık gorunum mu grafik mi desem bilmiyorum ama cok basarısız. 90 yıllarda sınema sektorunun gelismemis zamanlarında cekilen bir film gibi. bu dizi gorunce aklıma turist omerin uzay filmi geliyor ve acık konusmak gerekirsede hicbir farkı yok. hatta turist omerin uzay filminin fazlası var eksigi yokta diyebiliriz yılları ve sektorun gelismis halini dusunerek. gerci turkiyede cogu genelliklede dram dizilerinin bu diziden bir farkı yok ama iste simdilik boyle malesef. amacımda diziye hakaret etmek degil ama bu tur projeler yapıcaksanız da kaliteli birsey olmalı diye dusunuyorum.

bir two and a half men e yada how ı met your mother dizilerine bakıyorum sonra bizimkilere bakıyorum. biz aslında bu 2 diziye bakacak olursak daha cok butce ayırıyoruz ama nedense onlar kadar basarılı olamıyoruz. adamlar 5 kisiyle 6-7 yıl dizi cekiyor ve hic sıkılmıyorlar, biz 30-40 karakteri barındıran bir dizi cekip sacmalasada izlemeye devam ediyoruz ve ne tuhaftır ki 25-30 bolum sonra sacmalamalar baslıyor yada dizi sacmalayarak baslıyor. bunun da tek nedeni rtuk dicem ama birazda halkımızdan kaynaklanıyor. o yuzden artık rtuk kurumunu suclamayıda bıraktım.

rtuke karsı cıkan yada soyle soylim televizyon sektorunu daha iyi yerlere getirmeye calısan tek bir kanal goruyorum suan icin oda star tv dir. sakın yanlıs anlamayın star tv ci degilim ama oyle. bir erkek bir kadın, acayip hikayeler, izdivac programları yayınlamamalar vs vs. dogus grubu bu yolda cok haklı yuruyor. neyse cok uzun yazdım susayım