2021 Shiva Baby / Şiva Bebeği - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
47,947
Puanı
1,060

Shiva-Baby.jpg

Shiva Baby

Tür:
Komedi
Süre: 77 dakika

Yönetmen: Emma Seligman
Senaryo: Emma Seligman

Oyuncular:
Rachel Sennott
Danny Deferrari
Fred Melamed

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 7.2/10
Rotten Tomatoes: 98%
Metacritic: 79/100

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

1626116365641.png

Mubi üzerinden çok yüksek puanlama aldığını ve dikkat çeken filmlerden birisi olduğunu belirteyim.

İzleyeli baya oluyor ancak yılın ilk yarısının sürprizlerinden oldu benim için, o yüzden konusunu açıp yorumunu yapayım dedim. Oscar Takımı'na da dahil edebiliriz çünkü...

Emma Seligman'ın ilk filmi, daha doğrusu ilk uzun metraj filmi ve bir ilk film için oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim. Zaten süresi kısa, konusu çok tanıdık, konusunu işleyiş biçimi de son derece başarılı. Eksileri elbette var ancak bunlar çok büyük şeyler değil.

Şiva, ölen insanlar için düzenlenen ve yedi gün süren bir yas ritüeli. Ölen insanın tüm yakınları da bu törene katılıyor. Film baştan sona bu yas için toplanılan evde, Danielle'nin yaşadıklarını konu alıyor. Konusunun tanıdık olduğunu söyleme sebebim ise Danielle'nin yeni nesil bir genç kız olması ve henüz geleceği ile alakalı ne yapacağına karar vermemiş olması. Bu zaten hemen herkesin yaşadığı bir sorun. Bir diğer sebep ise bayramlarda veya akrabaların bir araya geldiği düğün gibi organizasyonlarda sürekli olarak sorulan ve gerçekten çok rahatsız edici olan, klasik soruların -Ne zaman evleniyorsun? Ne iş yapacaksın? Mesleğin ne?- bu filmin odağında yer alıyor olması.

Film tüm gerilimini bu ortamın boğuculuğundan alıyor ve bana kalırsa bunu son derece başarılı yapıyor. Danielle ile empati kurabiliyoruz ve onunla birlikte o ortamda bulunuyormuş gibi hissediyoruz gerçekten. Zaten bir süre sonra olaylar iyice çığırından çıkıyor.

Filmin en büyük eksisi ise diyalogların biraz kendini tekrar etmesi. Evet filmin süresi kısa ancak buna rağmen zaman zaman birbirini tekrar eden diyaloglar ve sahneler görüyoruz. Tabii bunu sürekli aynı soruların karakterimize sorulması ve bunun onu iyice delirtmesi olarak da yorumlayabiliriz. Bana göre diğer eksi ise sürekli aynı müziğin kullanılması, bu da yine gerilimi arttırmak adına yapılmış olabilir ancak bir süre sonra rahatsız edici olmaya başladığını söylemem gerek...

Rachel Sennott çok başarılı, zaten film tamamen onun karakteri üzerine kurulu tahmin edebileceğiniz üzere. Gelecekte çok daha iyi işlerde izleriz umarım...

• Beğendim
Reactions: bazinga
Tam yorum: https://izleryazar.com/shiva-baby-2021/

Epey oldu izleyeli, kısa bir şeyler yazayım ben de tekrardan.

Yönetmenliğiyle çarpıcı bir filmdi. Uncut Gems tarzı rahatsız edici ilginç bir kurgusu vardı. Aile ve toplum baskısını ele almak için etkili bir yol. Fakat senaryosu beni pek tatmin etmedi ve daha yüksek puan vermemi engelledi...

6/10

• Beğendim
Reactions: Sherlock