Sherlock|Yabancı Dizi

Dr.Who

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
91
Puanı
185
250px-Sherlock_%28TV%29.jpg

Sherlock, Mark Gatiss tarafından televizyon için geliştirilen Sır Arthur Conan Doyle'ın aynı adı taşıyan romanlarına dayalı Britanya televizyon dizisidir. Dizinin 90 dakikalık ilk bölümü 25 Temmuz 2010 günü BBC One televizyon kanalında, "Mini-Dizi" olarak yayınlanmaya başladı. Ancak gördüğü büyük ilgi sonucunda diziye devam edilmesine karar verildi. Dizinin 2. sezonu 1 Ocak 2012'de başladı. 15 Ocak 2012'de yayınlanan 6. bölüm ise 2. sezonun final bölümü olarak seyirciyle buluştu. 3. sezon onayını alan dizinin tekrar 2012'nin yaz aylarında başlaması bekleniyor.

Dizi romandan farklı olarak 2010'lu yıllarda geçiyor. Sherlock Holmes'ün kredi kartları, cep telefonu ve laptopu var, otomobil ve metroyu kullanıyor. Anlatıcımız Dr.John Watson ise alışılagelmiş şekilde kağıt ve kalem kullanarak hatırat yazmıyor, bir blog adresi var ve düzenli olarak oraya yazılar gönderiyor.

Dizi ilk olarak 25 Temmuz 2010 tarihinde BBC One kanalında yayına başladı.Dizi Türkiye'de aynı isimle Cnbc-e kanalında Türkçe Dublajlı olarak yayınlanmıştır.

Kendi Yorumum: DW'nin baş senaristi Moffatin yazdığı süper dizi :D

Biz tavsiye ederken "sarmadı" demiştin ya hani. :D

Sene üç bölüm yapıyorlar ama üç bölüm de aşırı uzun, Türk dizilerinden aşağı kalır yanı yok süre olarak. :)

Birinci sezonu izledim güzel gerçekten ben sinema versiyonundan çok daha fazla sevdim. Birinci sezon finali acayip bir yerde bitmişti. Bu yaz içerisinde izleyeceğim bir ara 2. sezonu. :)