(Seviyeli Tartışma) - Mini Etek Giyen Kadınlar Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Şu seviyeli tartışmaya bakar mısınız.!! Böyle konular açarsanız sevineyiz bu olur işte. Alın size özgür düşünce.!!!

Nur Suresi 30. Ayet
(Resulüm!) Mümin erkeklere, gözlerini (harama) dikmemelerini, ırzlarını da korumalarını söyle. Çünkü bu, kendileri için daha temiz bir davranıştır. Şüphesiz Allah, onların yapmakta olduklarından haberdardır.

Irzlarını korumak yalnızca kadınlar için olan bir şey değildir bir erkek de gözünü haramdan sakınmalıdır. Bir kadının mini etek giymesi kendi günahıdır. O mini etek giyiyor diye erkeğin bakıyor olması erkeğin günahını meşrulaştırmaz.

Ayrıca 31. ayette şöyle bir ifade de geçer: "...Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar..." Bu da bazı alimlerce "zinet"ten kasıt olarak kadın vücudu değil kadınların süs eşyalarıdır. Yani belki de kıskançlık olmasın diye süs eşyalarını saklamaları ve kapayınca da yine belli olmasın diye "ayaklarını yere vurup" ses çıkarmamaları istenir.

Sanırım başka yerden almışsın bu yazıyı son kışınındaki süs ziynet kısmı yorumu komik olmuş . Allah neden ziynet eşyasını saklamak için kadınlara yere ayaklarını vurmasın . Burdan kasıt kadının ziynet yerleri anlaşılmıştır yani)) o kadar acikk ki ayet böyle yorumlar komik olmuş.

yok yazıyı ben yazdım
ben de bilmiyordum öyle bir yorum olduğunu ayeti ararken denk geldim konuda bulunsun diye yazdım.
)

Şu son 2 haftadır filan heryerde mini etekli kızlar görüyorum. Mecburen bakıyoruz ama millet çok abartıyor ya, hadi genç kızlar giyerde orta yaşlılar bile giyiyor görüntü kirliliği oluyor

Cevap belli demişsin. Ben dini hayatıma göre ayarlarım.

Olay aslında birazda nerede giyileceğine bağlı istanbulda bir erkek nasıl capri ile gezemiyorsa tatil yöresinde dahada soyunuyorsa o tarz bişey ama elbett ekişinin tercihine kalmış günahsada ona günah güzele bakmak sevaptır

Çok takmam ama giymelerinin iyi yönleride var kötü yönleride.
Hep olumlu bakarım ben o nedenle giyin.

Kendi Tercihleri fakat kişiye göre değişir bazılarına çok yakışır bazılarına yakışmaz