Sevdaluk Finali Haketmiyor!

denizz19

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
63,748
Puanı
1,061
Show Tv ekranlarında yayın macerasına başladı güzelim dizi Sevdaluk. Usta oyuncu kadrosu, sıcak hikayesi ve samimiyetiyle evlerimize konuk oldu.

Demet Akbağ'dan, Erdal Özyağcılar'a ; Cengiz Bozkurt'tan, İbrahim Kendirci'ye kadar pek çok önemli ismin bir arada yer aldığı farklı bir proje oldu Sevdaluk. Ağlatırken güldüren, aşkın sıcaklığını iliğimize kadar aksettiren bir diziydi Sevdaluk.

Şimdi şu sözler pek çok kişinin kafasından geçiyordur. Peki neden reytingler düşük? Show Tv açısından bakarsak sezonun en iyi reyting açılışını yapan dizisiydi ancak bir süre ilk bölümün üstüne çıkılmadı ve ağır işlendi konu. Hal böyle olunca izleyiciyi koparttı kendinden ancak yeni senaristler kadroya dahil olunca işin seyri bir an da değişti ve diziye adeta can geldi.

Ama bu da kaçırdığı izleyiciyi toplamasına yetmedi gibi görünüyor. Zaten TNS gibi bir sistem varken bu ve buna benzer kaliteli pek çok dizi silinip gidecek ekranlardan. En çok kızdığım noktalardan biri de bu belirteyim TNS.

Show Tv diziyi harcayan bir başka etken oldu. Diziyi izlemeyenler bilmez ama izleyen kişilerin ne vahim bir reklam düzeni olduğunu biliyor olmaları gerek. Klasik Show Tv reklamları ve artı olarak 2 dakikalık adını hala koyamadığım gereksiz reklamlar. Hiç abartmıyorum geçenlerde bir bölümün yayında en fazla kalma süresi 29 dakika oldu. Ee sen bu diziden kaç reyting bekliyorsun ki Show Tv ?!

Diyeceğim o ki TNS ve Show Tv'nin şuan uyguladığı reklam düzeni dizinin en büyük bitiş nedenlerindendir. Elbette ilk zamanlar senaryosal kayıplar yaşadı ancak yeni senarist ekibiyle dizi adeta yeni bir soluk kazandı ve daha da iyi olmuştu.

Show Tv'den tek beklentim gün değişimine gitmesi ya da uygun bir önlem almasıydı bu dizinin bunu hakettiğine, en azından bu dev kadronun hakettiğine inanıyordum.

Ben yine de tüm Sevdaluk ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Birçok gereksiz dizi devam ederken, Sevdaluğun bir sistem yüzünden ekrandan silinmesi hiç olmadı.

denizin yas durumundan ötürü diziyi eleştirmiyim bari

izlemiyordum ama karadeniz dizisi olduğu için yayından kalkmasına üzüldüm bende

İlk bölüm çok güzeldi ve hatta ikinci bölüm de çok iyidi ama senaryo sıkıntılıydı, birçok konu varken HES konusu üzerinden gittiler ve izleyici sıkıldı haliyle.

İlk 4 bölüm reklamsız gitti ancak buna rağmen düştü, senaryoya ve yönetmene 10. bölümde müdehale edildi. Ki çok çok geç kalındı, sanırım o bölüm 1.9 reytinge düşmüştü.

Müdahalenin ardından dizi A/B yükseliş yaşadı ve ilk 10 girdi ama bu yükselişini sürdüremedi yeniden düştü. Elbette reklam düzenin payı da var ama senaryo sorunlu olduktan sonra bu çok önemli değil. Hatırlıyorum da AFK 10 DK'da bir reklama girerdi ama hiç de bir şey olmadı.

En baştan senaryo grubu doğru seçilseydi şimdi dizinin sezon finali konusunu açıyor olacaktım.. Dizi izleyici kaybettikten sonra kazanması çok ama çok zor maalesef..

AFK ile ilgisi yok bunun ama. O zaten yüksek oranlarla yayın hayatına devam eden bir dizi.

Eleştiri alacak yönü olmadığı için eleştiremezsin bir kere. Zorlama eleştirilere kapalıyız. Ama gerçekten varsa buyur.
1. yapım şirketi ofsayt
bkm film kurulduğundan bu yana tv de 20 den fazla iş yapmış ancak sadece 2 tanesi 2.sezonu görmüş (bir demet tiyatro ve çghb yani ikisi de dizi değil) kısacası yapım şirketi dizi yapma konusunda başarısız

2.günü yanlış
çarşamba günleri aynı düz tarz senaryoya sahip yılların dizisi çocuklar duymasın bile dayanamadı
en basitinden sevdaluk tarzı dizi aramızda kalsın perşembeleri total en kötü 4 alıyor

3.dizi siteme uygun değil
eski sistemde dizilerin senaryosu kötü osla bile iyi oyunculuk performanslarıyla diziler devam edebliyordu. şimdi iş senaryoya bakar oldu tamamen oyuncuların iyi olsa da sevdaluk gibi senaryo yoksa reyting de yok

Hiçbiri dizinin bireysel eleştirisi değilmiş öncelikle. BKM film bence başarılı işler yapıyor, anlayabilene. Gün seçimi evet burada haklı olabilirsin daha uygun bir yer seçilebilirdi. Sistem deme bana.

O sadece bir örnekti, örnekleri çoğaltılabilirim.
Çoğaltma istemiyorum. Show Tv reklam düzeni berbat bir kanal, ne dersen de. Diziyi devam ettirdi uzun süre eyvallah ama reklam düzeni en berbat kanal.

bkm anlayabilene iyi iş yapıyor olabilir ama reytinge göre kötü işler yapıyor 20-25 işinden 2si sadece 2.sezonu görmüş

Ben ilk bölümünde dedim daha çok sinema filmi çeken firmaların dizilerinin ilk bölümü çok iyi oluyor umarım devam eder bu özen diye ama olmadı maalesef..

"Hak Etmiyor" olması lazım,harf düşmesi veya türemesi olmayan birleşik fiiler ayrı yazılır diye biliyorum.

ilk 5 bölümden sonra bakmadım o yüzden kapsamlı bişi diyemem
ama hes senaryosu bol işlendiyse çok da iyi bir iş değildir bence
Hes senaryosu 4 - 5 bölüm sürdü diye hatırlıyorum ama bu çok da sık dile getirilmedi içinde anlatıldı. Ama ana senaryoyu almadığını düşünüyorum. Her dizi yapabilse böyle şeyler keşke.

"Hak Etmiyor" olması lazım,harf düşmesi veya türemesi olmayan birleşik fiiler ayrı yazılır diye biliyorum.
Konuyla alakası ne diye soracaktım ama gülümsetti. Benim yazdığım şekilde de olur diye biliyorum.