Ses Doğuştan mı Yoksa Eğitimle mi Güzelleşir ?

denizz19

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
64,303
Puanı
1,060
Cevapları bekliyorum forumcular. :)

Hayır ben mesela tiyatro için ses eğitimi almıştım ilk oyunuma göre çok daha iyi sesimi kullanıyorum eğer şarkı söylemek babında ise bence doğuştan. :) :)

eğitimle bence çok ta güzelleşmez öncelikle bir kişinin sesi özel olmalı ve o sesi geliştirmeli
mesela bir kişinin sesi kötü ve sesini geliştirme kararı aldı ama bence çok geliştiremez yani ses birazda yetenek gibi birşey

Şarkı söylemek için eğitim almaya gerek yok bence. Ses iyiyse iyi, kötüyse kötüdür. :)

Bence her ikisi de çünkü ;

Bazı insanlar sesleri güzel olduğu halde şarkıyı doğru okuyamadıkları için kaybederler.Fakat eğitim alıp bunu öğrendikleri zaman çok güzel bir sonuç çıkar ortaya fakat bazılarının sesi de eğitimle bile düzelemeyecek kadar kötüdür.Yani doğuştan olmazsa,eğitimli olsa da bir fayda etmez.

Eğitim çok önemli tabii ama doğuştan, yaradılıştan gelen bir ses olmadıktan sonra kişinin iyi yerlere gelebilmesi zor bence.

Ben pek sanmıyorum özellikle şarkı gibi şeyler için. İyi bir eğitimle diksiyon gelişir sesi doğru kullanabilirsiniz. Ama şarkı gibi işler daha çok doğuştan yetenek de istiyor