"Sen Anlat Karadeniz, Biz Dinleriz!"

Billy Kane

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
16 Ekim 2011
Mesajlar
35,622
Reaksiyon puanı
17,835
Puanı
1,061
IMG_20180921_094033.jpg


Sezona muhteşem reytinglerle açan Sen Anlat Karadeniz'i Yüksel Aytuğ köşesinde, "Sen Anlat Karadeniz, biz dinleriz" başlığıyla derledi.

Hasret bitti, 'Sen Anlat Karadeniz'in tutkunları önceki akşam atv ekranlarında dizilerine kavuştu. Gelin görün ki 'Tahir' ile 'Nefes'in mutluluğu fazla uzun sürmedi.

Öldü sanılan 'Vedat'ın geri dönmesiyle birlikte herkes için kabus yeniden başladı. Malum, Osman Sınav'ın dizilerinde her daim bir bilge vardır. ('Deli Yürek'teki 'Kuşçu' nasıl unutulur?) Bu dizide de görev, nur yüzlü 'Osman Dede'ye (Sait Genay) düştü. Ben de her çarşamba bize ne ders verecek diye dedemizin ağzının içine bakar oldum.

Bu hafta da 'Her işte bir hayır vardır' sözünün hikayesini anlattı. İzlemeyenler için özetleyeyim: Kralın bir veziri varmış.
Her olay karşısında 'Vardır bunda bir hayır' deyip dururmuş. Bir gün kral, avda geçirdiği bir kaza sonucu iki parmağını kaybetmiş. O kanlar içinde kıvranırken veziri yine 'Vardır bunda bir hayır' deyince, sinirlenip vezirin ömür boyu zindana atılmasını emretmiş. Vezir, hapsi boylarken bile 'Vardır bunda bir hayır' demiş. Gel zaman git zaman, kral yeniden ava çıkmaya başlamış. Bir gün atı birden parlamış ve ormanın balta girmemiş en ücra köşelerine kadar götürmüş kralı. Tabii adamları da peşinden gitmiş. Masal bu ya, ormanın derinliklerinde bir yamyam kabilesi yaşarmış. Bizimkileri yakalayıp yemişler. Bir tek kral hariç. Çünkü inançları gereği uzvu eksik olanları yemezlermiş.
Kral, sarayına döner dönmez veziri çağırtmış. 'Sen haklıydın vezirim. İyi de, anlamadığım bir şey var. Ben seni zindana gönderirken bile sen hâlâ 'Vardır bunda bir hayır' diyordun. Aylardır hapiste çürüyorsun, hayır bunun neresinde?' Vezir tebessümle açıklamış: 'Eğer zindana atılmasaydım, sizinle ormana gelecektim.' Bir hikayenin içinde binbir ders. Üstelik herkesin enseyi kararttığı şu çok özel sınav günlerinde... 'Sen Anlat Karadeniz', biz dinleriz...
 

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Yüksel Bey, ATV dizileri olunca öve öve bitiremiyor. Diğer kanalları da yerden yere vuruyor. :X
 

xBUGRAx

Emekli
Katılım
11 Şubat 2012
Mesajlar
67,167
Reaksiyon puanı
19,807
Puanı
1,060
Konum
Stars Hollow
"Üstelik herkesin enseyi kararttığı şu çok özel sınav günlerinde..."

Kriz yok sınav var. :A:A