Seksenler Dizisi Yeni Yılda Değişecek!

emreemreu

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
8,717
Puanı
1,060
Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu Seksenler dizisinin setine dahil oldu. Ali Eyüboğlu sette çarpıcı bilgiler öğrendi.

Şuan dizinin 44. bölümünün çekildiğini belirten Ali Eyüboğlu, dizinin 2013 yılında değişeceğini belirtti. Yeni yılda Kartal'da olan dekorun 2'ye çıkacağını ve şuanda bulunan dekorun yanına bir dekor daha geleceğini öğrendi. Bu yeni dekor günümüzü yani 2013 yılını anlatacak. 1980 yılından 2013 yılına kadar nelerin değişeceğini anlatacak olan dekor 2013 yılında yapılacak.

Yeni dekorda sadece ev yerinde olacak ve seksenli yıllarda olan dükkanların yerine yeni dükkanlar olacak.

Dizinin 2013 bölümlerinde yeni ve genç oyuncuların oynayacağını belirten Ali Eyüboğlu dizide mevcut oyunculardan bir kaçı için yolun sonu olacağını belirtti.

İşte Ali Eyüboğlu'nun dizi hakkındaki açıklamaları:

"Çarşamba gününü TRT 1'in en yüksek reyting alan dizisi 'Seksenler'in setinde geçirdim.
Alice'yi takip edenler bilir, Kartal'daki platoya yeni yayın döneminden önce de gitmiştim ve 'Seksenler'in yeni dekorunun fotoğraflarını sizlerle paylaşmıştım.
Bu sefer gidiş nedenim, hem setin havasını solumak, hem de dizide 'pek yakında' yapılacak operasyona dair bilgiler almak.

Dizinin bu hafta 41'inci bölümü yayınlandı.
Ben sete gittiğimde ise 44. bölümün çekimleri yapılıyordu.
Çoğu sette bir, bilemedin iki kamerayla yapılır çekimler.
'Seksenler'de baktım üç kamera var.
Üç kameranın yaptığı çekimleri önündeki üç monitörden takip eden yönetmen Müfit Can Saçıntı'ya, bir bölümü kaç günde çektiklerini sordum.
Saçıntı, 'Üç günde çekiyoruz bir bölümü' dedi.

Bazı sahneler doğaçlama

Normalde dizilerin bir bölümü için 80 ' 90 sayfadır senaryolar.
'Seksenler'in 43'üncü bölümünün senaryosunun 56 sayfa, 44'üncü bölümün senaryosunun 57 sayfa olduğunu görünce sormadan edemedim dizinin yapımcısı Birol Güven'e, sizde niye böyle diye?
Güven, 'Müfit, doğaçlamayı seven bir yönetmen… Oyuncularımız da doğaçlama yeteneği olan oyuncular. O yüzden senaryolarımızın sayfa sayıları azaldı' dedi.
Gelelim Rasim Öztekin, Özlem Türkad, Şoray Uzun, Yasemin Çonka, İlker Ayrık, Vural Çelik, Serhat Kılıç, Ayşe Tolga, Pelin Akil, Berat Yenilmez, Ceyhun Fersoy, Münis Düşenkalkar gibi isimlerin oynadığı 'Seksenler' dizisinde çok yakında olacak sürprizlere…
'Seksenler'in çekildiği dekorun yanıbaşına yeni bir dekor daha yapılacak.

Dizi ekibi gençleşecek

Yeni dekor günümüzü yani 2013'ü yansıtacak…
Daha doğrusu 'Seksenler'in çekildiği mahallenin 2013'te ne hale geldiğini, 33 yılda semtin nasıl bir değişime uğradığını yansıtacak… 1980'den 2013'e ailenin oturduğu evin dışında her şey değişecek.
Çınaraltı Kahvesi'nin yerini günümüzün cafe zincirlerinden biri, küçük esnafın dükkânlarının yerini AVM alacak, eski evler yıkılıp, yerine rezidanslar konacak.
33 yılda mahalle böylesine büyük bir değişime uğrar da, karakterler olduğu gibi mi kalır?
'Seksenler'deki birçok karakterin yerini çocukları ve torunları alacak.
Bu da diziye yeni birçok ismin katılması, dizinin mevcut oyuncularından bir kısmı için de 'yolun sonu' demek.
Dizinin yapımcısı Birol Güven'i çok zorladım, ama 'Seksenler'de bir ' iki ay içinde kimlerin öleceğini söylemedi."

22.jpg

Ben tam anlamadım olayı. Şimdiki hikayenin yanında 2013 hikayesi de mi olacak yoksa sade 2013'ü mü gösterecek? Bazı oyuncular için yolun sonu falan diyor?

Dizinin biraz daha genişlemesi çok iyi bir gelişme. :)

- - - Ekleme - - -

Ben tam anlamadım olayı. Şimdiki hikayenin yanında 2013 hikayesi de mi olacak yoksa sade 2013'ü mü gösterecek? Bazı oyuncular için yolun sonu falan diyor?

2013'ü hikâyesi de olacak, diğer türlü olsa dizi anlamsız olur. :)

Yolun sonu dediği karakterler küçük karakterler. :)

Ayrıca 2013 yılında olmayacak karakterler, yolun sonu demek istediği 2013 yılında olmayacak karakterler için. :)

Seksenler'in 2013 Sürprizi

"Seksenler"in çekildiği dekorun yanı başına yeni bir dekor daha yapılacak. Yeni dekor günümüzü yani 2013'ü yansıtacak. Daha doğrusu "Seksenler"in çekildiği mahallenin 2013'te ne hale geldiğini, 33 yılda semtin nasıl bir değişime uğradığını yansıtacak. 1980'den 2013'e ailenin oturduğu evin dışında her şey değişecek. Çınaraltı Kahvesi'nin yerini günümüzün cafe zincirlerinden biri, küçük esnafın dükkanlarının yerini AVM alacak, eski evler yıkılıp, yerine rezidanslar konacak.

33 yılda mahalle böylesine büyük bir değişime uğrar da, karakterler olduğu gibi mi kalır? "Seksenler"deki birçok karakterin yerini çocukları ve torunları alacak. Bu da diziye yeni birçok ismin katılması, dizinin mevcut oyuncularından bir kısmı için de "yolun sonu" demek. Dizinin yapımcısı Birol Güven'i çok zorladım, ama "Seksenler"de bir-iki ay içinde kimlerin öleceğini söylemedi.

Ali Eyüboğlu (Milliyet Televizyon Dergisi)

Ben şimdiden diziden çıkacak (ölecek) isimleri açıklıyorum, Osman Büyükercan (Alper) ve Eray Yasin Işık (Nevzat) bu isimler çıkacaktır diye düşünüyorum. Mutlaka ölen olacaktır, bu isimler sağ ve solun dizide ki başları. :)