Sedef Erken'den 'Mucize Doktor' Yorumu!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
68,183
Puanı
1,060

FOX'un yeni dizisi Mucize Doktor için özellikle sosyal medyada otizmli oğlu için verdiği mücadeleyle dikkat çeken Sedef Erken'den yorum geldi.

Dizinin danışmanlığını da yapan Sedef Erken, çekimlerden önce Erken'in otizmli oğlu Ozan'la bir araya gelen ve performansıyla büyük beğeni toplayan Taner Ölmez'le ilgili şunları söyledi:
Öte yandan Erken diziyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:
İlk bölümüyle dün akşamı tüm reyting gruplarında 1. sırada tamamlayan Mucize Doktor, yeni bölümleriyle her Perşembe 20.00'de FOX'ta!

Taner Ölmez çok iyi gözlem yapmış muhteşemdi dün gece ya

Öyle bir hava oluşturuldu ki dizi Türk hikayesi, Türk senaryosu, bizden çıkmış gibi. Uyarlama bir iş zaten, haklarını alıp kullanıyoruz yani relax.

Öyle bir hava oluşturuldu ki dizi Türk hikayesi, Türk senaryosu, bizden çıkmış gibi. Uyarlama bir iş zaten, haklarını alıp kullanıyoruz yani relax.

Kim öyle hava oluşturdu ki otizmli bir insanı canlandırmak öyle kolay bişiy değil ayrıca herkes biliyordu uyarlama olduğunu

Efsane bir dizi olmuş. Merakla bekliyoruz. Reytingleri de oldukça güzel. Uzun süre devam edecektir.

Reactions: Angelica
Kim öyle hava oluşturdu ki otizmli bir insanı canlandırmak öyle kolay bişiy değil ayrıca herkes biliyordu uyarlama olduğunu
Sosyal medyada öyle bir hava oluşmuş, burada da abartılmaya başlandı. Tabi ki kolay değil, sonuna kadar destekliyorum da uyarlama bir iş sonuçta. Özgün bir hikaye değil ki, ondan bahsediyorum.

Uyarlama bir iş bile olsa böyle bir projeyi hazırlamak, yayına almak büyük bir risk bence. MF Yapım da bu konuda öncü oldu. Dilerse tüm diziler uyarlama olsun ama farklı bir şey sunsun izleyiciye

Sosyal medyada öyle bir hava oluşmuş, burada da abartılmaya başlandı. Tabi ki kolay değil, sonuna kadar destekliyorum da uyarlama bir iş sonuçta. Özgün bir hikaye değil ki, ondan bahsediyorum.

Olsun uyarlama olmuş ve başarılı olmuş dimi başarılı olmayan uyarlamalar gördük bence uyarlama bir dizi sevdirmek kolay değildir bu bir başarıdır ki ben burda abartan görmedim

Reactions: Yiğitt
Uyarlama bir iş bile olsa böyle bir projeyi hazırlamak, yayına almak büyük bir risk bence. MF Yapım da bu konuda öncü oldu. Dilerse tüm diziler uyarlama olsun ama farklı bir şey sunsun izleyiciye
Neden risk olsun, onu anlamadım ben? Yapılan bir işi uyarlamak (çok zor olmamalı) neden risk? Tutup tutmama konusu ayrı mevzu, her sezon onlarca dizi başlıyor iki aşk olayıyla onlarda bile bu risk konuşulmuyorsa böyle bir işte konuşulmamalı bence.

Yanlış düşünüyorsun bence uyarlama diziyi tutturmak daha zordur
o yüzden risktir işte

Türkiye’de birçok insanın yanlış bildiği otizmi odağına alıp, otizmli bir bireyi başrole koyup onun üzerinden hikaye yaratmak risktir. Bir de yapılan bir işi uyarlamak şöyle risk o ülkede tutar ama uyarladığın ülkede tutmayabilir.
Ayrıca aşk dizileriyle bu dizi kıyaslanamaz bile
Onların hiçbir riski yok çünkü hep bilinen şeyleri yani klişeleri sunar izleyiciye.

Reactions: Aserat and Angelica
Top ilk bölümden tüm Türkiye'de böyle bir etki yaratmayı başaramadı diye kıskanmayalım pls.