2018 Searching / Kayıp Aranıyor - Film Yorumları

sokak sanati

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
images (2).jpeg


İlginç bir film deneyimiydi. İlk başlarda sıkıntıdan patladığım daha sonra yavaş yavaş beni içine çeken ve filmin sonunda beni ters köşeler ile dumur eden bir filmdi. Hiç beklemediğim olaylar gerçekleşti.
Bunu normal bir filmde izlesek tahmin ederdik ama her şey o kadar gerçekmiş ve kendi leptobumda izliyormuş gibi aktarmışlar ki filmi hayatta tahmin edemedim filmin sonunu.:)

Herşeyin detektifin oyunu olduğunu ve babanın bunu çözdüğü sahneleri izlemek çok zevkliydi. Kadına bak be. Ben evlenirler diyordum:F

Sosyal medyanın nasıl laneti yer olduğunu film alttan alttan vurmuş bu arada. Adam orada kızını arıyor bizim meraklılar izlemek tıklanmak için yalan haber yapıyor. Yok baba kaçırdı yok şu yok bu. Birde şu biyoloji çalışma arkadaşı kız ne iğrençti öyle. Öyle kızlar çok var. Gerçekten var yani. Babayı azarladı sonra kızın olayı meşhur olunca ağlamalı video çekmiş. Salaklar şey. Ağzına vurasım geldi.s.geldi.s.a

Neyse samimi bir film olmuş. Bugünlerde izlediğim her film çok iyi çıkıyor.

İlk sahneler 5 ama ortaları 7 son sahneler 8. O yüzden 7.5/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,695
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
4990442.jpg-c_215_290_x-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg


Searching - Kayıp Aranıyor

Türü: Gerilim, Dram
Yönetmen:
Aneesh Chaganty

Oyuncular:

John Cho
Debra Messing
Michelle La

Filmin Özeti:

Kayıp Aranıyor, kaybolan kızını bulmak için bilgisayar üzerinden araştırmaya başlayan bir babanın yaşadıklarını konu ediyor. David Kim’in 16 yaşındaki kızı kaybolunca, yerel soruşturma açılıp davaya dedektif atanmıştır. Dedektiflerin araştırmaya başlamasından 37 saat sonra David kimsenin bakmadığı bir yeri araştırmaya karar verir. Bütün sırların saklandığı yer kızının bilgisayarıdır. Kızının bilgisayarı kurcalayan çaresiz baba, kızının kişisel dünyasına da giriş yapar. Bilmediği sırlarla karşılaşan adam, tamamen yok olmadan önce kızını bulmak için onun geride bıraktığı dijital ipuçlarını takip etmelidir.

Filmin Fragmanı:
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,199
Reaksiyon puanı
107,896
Puanı
1,060
Bu etkinlikte izlemiş olduğum 29. film ve şuana kadar izlediklerimin arasında izlediğim en iyi film oldu.
Daha ilk dakikada ilgimi çekti ve film baştan sona ilk dakikalardaki ailenin hayatının anlatıldığı gibi devam etseydide sıkılmadan izlerdim. Filmi kesinlikle herkese tavsiye ediyorum ve zaman zaman duygulanıp gözlerimim dolmasına mani olamadım. Çok etkilendim konusundan ve şuana kadar işlenmiş en güzel kayıp hikayesi. Yani işlenişini çok sevdim. Filmde çok büyük bir ters köşe oldu.
Bu filmden eminim bir çok anne ve baba ders alacaktır.
Filmde bir çok detay vardı ve her detayı ince ayrıntısına kadar işlemiş olmalarını çok beğendim. Baştan sona dikkatlice izledim filmi :)
Aileler çocuklarının sosyal medyada neler yaptığını zaman zaman kontrol etmeli, bu filmden sonra en azından sosyal medya hesaplarında ekli olurlar diye düşünüyorum. Baba karakteri kızının sosyal medya hesaplarına bakarken kendisi ekli değildi haliyle dolaylı yollardan şifreyi alıp girebildi. Her bir detayın ne kadar önemli olduğunu gördük.
Amcasıyla yazışmalarda ben bile şüphelenmiştim ama herzaman herşey görüldüğü gibi olmuyor.
Polis memurunun olayı çözmek yerine örtbas etmiş olması çok şaşırttı. Baba, kızının öldüğüne hiç inanmadı ve biraz daha geç kalınsaydı kaybedecekti kızını. Bende filmin sonuna kadar yaşıyormudur diye umut ettim.

Bir başka ilgi çekici kısımda kızın aslında hiç arkadaşlarının olmayışı ve medyada gündemdeyken onu pek tanımıyorum diyenler "en iyi arkadaşımdı" deyip popüler olma peşindelerdi.
9.5/10
 
Son düzenleme:

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,058
Reaksiyon puanı
49,715
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
İlgi çekici bir fikri, inanılmaz iyi kullanan bir film. Hem sürükleyici bir konu hem de çok başarılı, çok farklı bir teknik kullanımı bir arada olunca çok iyi bir sonuç çıkmış ortaya. Verdiği mesajlar önemli, yaşattığı minik teknolojisi nostaljisi hoş. Keşke herkes John Cho kadar iyi teknolojik alet kullanabilse. :d:

Tam yorum:

8.5/10
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Çok değişik bir teknik, tüm filme yedirmeleri büyük başarı. İçinde barındırdığı mesajlar anlamlı. Filmin konusu klasik kayıp kız vakası ama konu iyi işlenmiş.

Sıkmadan kendini izlettiren bir film.

7.5/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,695
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Böyle farklı fikirleri seviyorum, özellikle de böyle başarılı uygulandığı zaman.

Film baştan sona farklı bir çekim tekniği ile çekilmiş. Filmi izlemeden önce "bütün film nasıl bu teknikle çekilebilir?" diye sormuştum kendi kendime. Ancak gerçekten çok iyi bir iş çıkmış ortaya, beklentimin üzerinde bir iş.

Bunda en önemli etken senaryo bana kalırsa, film baştan sona hiç sıkmadan kendini izlettirebilen bir senaryoya sahip. İlk bakıldığı zaman konu klişe olarak gözükebilir ancak senaryonun başarısından dolayı muhteşem işlenmiş. Verdiği mesajlar, geçmiş teknolojiden günümüz teknolojisine geçiş, şaşırtıcı ve bana kalırsa vurucu diyebileceğimiz bir son... Bunların hepsini, farklı ve başarılı uygulanan bir çekim tekniği ile birleştirdiğimiz zaman zaten ortaya kaliteli bir film çıkıyor.

Ayrıca filmin baş rolü olan John Cho'nun performansı da hayli etkileyici, baştan sona çok iyi iş çıkarmış. Bunu da belirtmeden geçmek istemedim.

Puan: 8.5/10
 

Maskeli Fedai

Favori Üye
Katılım
31 Mayıs 2012
Mesajlar
36,407
Reaksiyon puanı
37,566
Puanı
1,059
Konum
Troller Kasabası
Filme başlamadan önce açık söylemek gerekirse önyargılıydım. Hani nasıl bütün filmi laptop ekranında işlemiş olabilirler gibi karmaşık duygularla başladım ama yanıldığımı fark ettim. Ortaya muhteşem bir şey çıkmış. Bilindik bir senaryoyu böyle bir çekim tekniğiyle anlatmak da büyük başarı açıkçası. Çok iyi uygulamışlar. Bir yerden sonra kendinizi kaptırıyorsunuz olayların akışına. Sıkılmanız mümkün değil.

Filmde sosyal medyaya çok büyük bir gönderme var ayrıca. İnsanların her olaydan sonra prim ve hit kasmak için olmadıkları biriymiş gibi davranmalarını sağlam eleştirmişler. Bu olay özellikle ülkemizde çok oluyor. Böyle insanların olduğunu bilmek ürkütücü..

John Cho bayağı iyi performans göstermiş. @bazinga'nın dediği gibi teknolojik aletleri o kadar iyi kullanıyor ki kıskanmamak elde değil :A

8.5/10
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,199
Reaksiyon puanı
107,896
Puanı
1,060
@Dosi niye olmamış attın :A
Mobning yaptığın için :A Madem gördün geri çekelim :A . Diğer konudaki aslında hakettiğindi ama burdada atayımda belirgin olsun dedim :A Bu arada en yüksek puan verdiğim film bu oldu. Oscar adaylığı olsaydı okadar yüksek vermezdim. Her filmi kendi dallarına göre puanladım :D
@Tolstoyevski ödül konusundaki mesajına diss yedi. Onunkinin sebebi baya uzun :A Üşenmezsem ona cevabını verecem sonra konuda :A senin vesilenle onada belirtmiş olayım :A
 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Çok değişik bir film daha. Önce Roma sonra bu filmi aynı gün içerisinde izlemek çok ilginç iki yemeği arka arkaya yemek gibi geldi. :A Çılgın bir kurgu ve film çekim yöntemi. Böyle orjinal fikirleri seviyorum ve böyle kaliteli yapıldığında işin tadını gerçekten alıyorum. Oldukça gizemli, sorgulamanın hiç bitmediği bol twistli bir senaryo. Ve şaşırtan, gerçekten şaşırtan bir son.

Puzzle gibi çöze çöze gittiğimiz olaylar var. Detayları David'le birlikte çözdüğümüz ve izlediğimiz için filme olan odağımız hiç bir yere dağılmıyor. Nasıl sonuçlanağını, olayın nasıl biteceğini hep merak ediyorsunuz. Ki o merak mantıksızlık olmadan tatmin edici ve ilgi çekici bir finalle bittiği için güzel bir tatla ayrılıyorsunuz filmden. Ben beğendim, olmuş bu film.

8.5/10