Seçim Dolayısıyla Pazar Günü Hiç Bir Yapım Yok !

emreemreu

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
6,808
Puanı
1,060
Bu pazar günü ( yarın ) seçim dolayısıyla hiç bir yapımın olmadığı öğrenildi. Kanallarda sadece seçim programlarının yapılacağı bildirildi. 18.00 dan önce hiç bir kanalın seçim programını yapmasının da yasak olduğu hatırlatıldı. Bakalım seçim programlarında hangi kanal 1. olacak.

Pazar günü Survivor'da Sms'e çıkacak 2 kişi belirleniyor o zaman bu hafta kimse elenmicekmi acaba?

Bu Kanal D'ye yarayacak! Çok Güzel Hareketler Bunlar'dan daha fazla reyting alacak ilk keezz.

Farketmez, o zamana kadar mutlaka yeni başlıklarda açılır. Önemli olan tek bir başlık altında yorum yapmamız. :)

Biz tarafsız olalım. Bu sitedeki herkes CHP'li galiba ben hariç... Siyasi fikrimi söylemek istemem burada ben... AKP'nin kazanacağı kesin zaten. 2. parti CHP olur. 3. parti MHP...
TAHMİN:
1- AKP % 44
2- CHP % 28
3- MHP % 13
4- BDP % 8
5- SP % 3
6- DP % 2

Son düzenleme:
Admin AKP'ye sinirlenecek. AKP 2023 hedefi kuruyor. Yani daha 2-3 seçim daha kazanacağını iddia ediyor. Ama oranı gittikçe düşecektir. Bu seçimde % 45 sınırında kalmasını bekliyorum.

Seçim sistemimiz çok saçma.

%10 barajı ile milletimiz 3 partiden birini seçmeye mecbur bırakılıyor adeta. Çünkü diğer partilere oy verenler boşuna oy vermiş gibi oluyor. 3 malum partinin dışındakilerin %10 barajını geçemeyeceği çok kesin... Bu baraj kalkmalıdır. Ama bu baraj kalkmaz. Çünkü iktidar partisinin işine geliyor. Bu sayede %40 oy ile meclisin %65'ine egemen olabiliyor...

Seçim sistemimiz çok saçma.

%10 barajı ile milletimiz 3 partiden birini seçmeye mecbur bırakılıyor adeta. Çünkü diğer partilere oy verenler boşuna oy vermiş gibi oluyor. 3 malum partinin dışındakilerin %10 barajını geçemeyeceği çok kesin... Bu baraj kalkmalıdır. Ama bu baraj kalkmaz. Çünkü iktidar partisinin işine geliyor. Bu sayede %40 oy ile meclisin %65'ine egemen olabiliyor...

Dünyada en yüksek seçim barajı Türkiye' de %10. Türkiye' den sonra Rusya' da %7 barajı var. Onun dışında hep %2, %3, %5. Çoğu ülkede seçim barajı yok.