2013 Saving Mr. Banks (2013) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
2140373.jpg


Saving Mr. Banks (2013)

Türü: Biyografi, Komedi, Dram
Yönetmen: John Lee Hancock
Senaryo: Kelly Marcel, Sue Smith

Oyuncular:
Tom Hanks
Colin Farrell
Ruth Wilson
Emma Thompson
Paul Giamatti

IMDb Puanı: 7.9 (3,915 oy)
IMDb Sayfası

Filmin Özeti
merikalı sinemacı Walt Disney iki kızına Mary Poppins hakkıdna bir film yapmak için söz veriri. İlk başta orijinal romanın yazarı P.L. Travers’dan izin alması gerekmektedir. 1961’de yazar Londra’dan Hollywood’a Disney projesini görüşmek için gelir. Fakat yüzleşemediği bazı acıları ve hesaplaşmaları vardır. California’da kaldığı süre boyunca Avusturalya’daki ailesinin geçmişte çektiği sıkıntıları anımsar. O sene kaybettiği babası Mr. Banks karakterine ilham kaynağı olmuştur. Travers ve Disney film için anlaşmaya varırlar ama Walt Disney’in de masaya getireceği şartlar vardır.

Disney'in klasikler arasına girmiş filmi "Mary Poppins"in ortaya çıkış sürecini ve "kamera arkasını" ele alan filmin yönetmenliğini Pamuk Prenses ve Avcı filminin senaryosuna imza atmış olan John Lee Hancock üstleniyor. - Gönderen: Sinigami

Filmin Fragmanı

 
Son düzenleme:

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,131
Reaksiyon puanı
49,793
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Yılın en merakla beklediğim filmlerinden biri olmasına karşın filmi sonlara sakladım. Aslında bunun bir sebebi belki daha kaliteli bir sürümü nete düşer ümidiydi ama umudu kesince daha fazla dayanamayıp izledim. :)

Filmin ilk haberleri çıktığında Tom Hanks sanki başrolmüş gibi söyleniyordu. Oscar'da Tom Hanks yardımcı erkek oyuncu kategorisine alınınca bunun Captain Phillips'teki rolünün önünü açmak için stratejik hamle olduğunu düşünmüştüm ama aslında gerçekten yardımcı erkek oyuncuymuş Tom Hanks ve başrol çok bariz bir şekilde Emma Thompson filmde.

Filmin ilk 5-10 dakikası sıkıcı diyebileceğimiz bir tempoda başladı. Fakat olayların gelişmesiyle birlikte eğlenceli bir hal aldı film. Filmin içinde tempo zaman zaman düşse de genel olarak iyi vakit geçirdim diyebilirim.

Film ödüllerde drama dalında yarıştı ama bence komedi yönü de kuvvetliydi. Hatta komedide yarışan bazı filmlerden daha kuvvetliydi. Travers karakterinin halleri ve onun karşısında diğerlerinin düştüğü durumlar güldürdü zaman zaman sinir bozucu olsa da. :D

Filmin belki de Oscar alabileceğinin düşünülmesini sağlayan ise flashbacklerle anlatılan yan hikayeydi herhalde. O hikaye bence zaman zaman sıkıcı oldu fakat iyi kurguyla bazı yerleri çok iyi ve etkileyiciydi.

Film, Oscar adaylıklarında en büyük hayal kırıklığı yaşayan film oldu. En iyi film adaylığı kesin gibi görülüyordu hatta yarışın favorilerinden görülüyordu başlarda ama o dahil pek çok adaylığı kaçırdı. Bence bu yıl yarışan çok sayıdaki güçlü filme de bakarsak çok şaşırtıcı değil. Yine de Dallas Buyers Club yerine aday olarak görsek güzel olurdu.

Filmin senaryosu ilgi çekici olsa da çok yeterli değildi. Kurgusu bazı yerlerde çok iyiydi bazı yerlerde ise yetersizdi. Yönetmenlik olarak da pek farklı bir şey yoktu. Daha da iyi sahneler çekilebilirmiş. Oscar adayı olan müzikler filmde önemli bir yere sahipti ama bu kategoriden pek anlamadığım için ödülü veya adaylığı hakettiğine dair yorumda bulunamayacağım. Bu arada bence ödülü hakeden kategorilerden biri prodüksiyon tasarımıydı. Ama film görmezden gelinince o da arada kaynamış.

Oyunculara gelecek olursak...

Emma Thompson'ın adaylığı kaçırması Oscar adaylıklarının en büyük sürprizlerinden biri olmuştu. Bence çok iyi bir performans sergilemiş. Adaylık hakkıydı diye düşünüyorum ama malum 6 kişiden birine piyango vuracaktı. O kişi Thompson oldu...

Tom Hanks'in rolü az diye belirtmiştim ama rolünün olduğu sahnelerde bence çok başarılıydı. Hatta bana kalırsa filmin genelindeki performansı Captain Phillips'teki son dakikalar haricindeki performansından daha iyiydi. Fakat Captain Phillips'teki gibi fazla gösterişli sahneleri yoktu. Tabii filmin ödül çevrelerince çok fazla sevilmemesi de adaylık alamamasında etken. Yine de Jonah Hill ve Bradley Cooper yerine kolayca aday olabilirdi.

Colin Farrell ve Paul Giamatti dahil diğer oyuncular da başarılıydılar genel olarak. :)

Sonuç olarak yer yer güldüren, yer yer duygulandıran hoş bir filmdi. Özellikle Walt Disney stüdyolarını yani film stüdyolarını yakından görmek ve filmlerin hazırlık safhalarına tanıklık etmek güzeldi. Her yerden fırlayan Disney karakterlerini görmek güzeldi. :D Penguen olayı güzeldi. :D Mary Poppins filmini de merak ettirdi. 5 Oscarlı da bir filmmiş. :) 8 ile 8.5 arasında kararsız kaldım fakat şu an için puanım:

8/10