Samet Aybaba ile Yollar Ayrıldı!

Sezon başı gönderselerdi, "hiç mağlubiyet almadan şampiyon yaptı takımı, hemen gönderdiler" diyeceklerdi. Üç maçta gelen oyuncularla nasıl bir performans sergileyeceği görüldü, daha iyi oldu.
Performansı bence kötü değil lige yeni başladı 3 haftadan hoca gönderilmez ayrıca göndermek istiyorsan millet bunu der diye sezon başını bu yüzden başka bir hocayla geçirmek saçmalık daha önce bunu yapan hocalar vardı. Sezon başı vefamız var diyip 3. hafta göndermek yanlış. Ayrıca Samet hoca yıldız yönetmede başarısız olduğunu da düşünmüyorum. Belhanda ve Balotelli sorunlu oyuncular. Her yıldız sorunlu oyuncu durumuna girmiyor.

Genel olarak Samet Aybaba üzerinde algı var, bu yüzden bu ister istemez gerçekleşti. Bir de transfer sürecini yöneten Samet Aybaba değil, yönetim. Samet Aybaba kendi takımını, kendi transfer politikasını yönetmedikten sonra takımın başında olup olmamasının bir önemi yok ki. Kendi yönettiği transfer politikasıyla kendi takımı olur o takım, diğer türlü kendi takımı olmaz ki. Bence yönetim ya teknik direktöre güvenip takımı teslim etmeli ya da erkenden yollar ayrılmalı. Yönetim de zaten teknik direktöre güvenmiyor, bu yüzden de yollar ayrıldı.

Bu algı var ben de biliyorum ama bunu düşünüyorsa zaten sezon başı yol vermeliydi böyle biz vefalıyız demeye çalıştılar ama ben hiç yemedim işin kötü yanı kendilerine de zarar veriyorlar. Yeni gelecek hocanın bu takıma alışması olacak eğer istedikleri hocayı sezon başı alsan bu hocayla kamp dönemi geçirsen daha iyi olur. Bu kadar oyuncuyu alınca direkt ligde 5. 6. olacağını da sanıyorsa bu da yanlış bir şey gereğinden fazla üst seviyede oyuncu aldılar ve bunlardan iki tanesi sıkıntılı.

Reactions: Araf
En baştan gönderilmeliydi gönderilecekse eğer, katılıyorum ama sonuna kadar asla gidemezdi. Kendi istemediği oyuncularla doldu takım, idare edebilmesi haliyle zor olur. Sanmıyorum istediği oyuncuların alındığını, belki birkaç oyuncu alınmıştır. Samet Aybaba'yı yine alt lig takımına gidip iş yapabilir, Süper Lig'de istikrarlı bir şekilde kalabilmesi zor iş. Yolu Kasımapaşa'ya düşerse de hiç şaşırmam ama orada da uzun ömürlü olamaz. Süper Lig kulüplerine yolu illa ki düşecektir, orası kesin.

Reactions: Gerekli24
Yapılan transferlerden sonra herkes sezon başında bu olayın yaşanması gerektiğini söylüyordu. Yine de geç kalmış sayılmazlar. Başkan çok saçma bir isim getirmediği sürece Adana orta sıraların dişli bir takımı olur.

Benim açıkçası beğendiğim bir hoca. Süper Lig ya da alt lige gider fazla ara da vereceğini sanmıyorum. Bu sezon yine bir yere gider. Feda sezonu haksızca gittiğinden beri üzülüyorum ona. Bir ara tekrar bize dönmesini isterim.

Reactions: Araf
Samet Aybaba şu anda 66 yaşında ve Samet Aybaba "feda" sezonu için gelmiş olsa da zamanında, Beşiktaş'ın teknik direktörü değil. Haksızlık ya da değil, büyük takım teknik direktörü değil bence. Sergen Yalçın'ı sıkı sıkıya tutunmaya bakın, onu göndermeyin, yeter. Sezon sonu şampiyon olmadı diye göndermeyin yani, orası sıkıntı. Aynı şekilde diğer kulüpler de aynısını yapmasın. Gerçek vefa aslında Galatasaray'ın, Fatih Terim'i vefa gösterip başarısızlıklarda dahi göndermediler.

Az önce Konyaspor maçı sonrasındaki açıklamasını dinledim Samet Aybaba'nın. Milli maç arasından sonra daha iyi olacağız diyor ama maalesef göremedi.

Yaşı ilerlediği doğru genelde bu yaştan sonra teknik direktörler sapıtıyor.
Yaş faktörü var ama Beşiktaş hocası olamayacak kapasitesi olmadığını düşünmüyorum o zaman rezalet kadroyla ligi 3. bitirmişti ve gayet takımı iyi yönetmiştir. Bunu dedim diye Sergen'den memnun olmadığım anlaşılmasın. Onun gitmesini istemiyorum bence Şenol Güneş kadar kalmalı başarı gelirse daha artar. GS'de zaten Fatih başkandan bile üstün konumda o kadar kupa sonrası gayet normal bir durum aslında.

Yalnız o zamanlar yapmış, bu zamanlar yapsa yapamaz. Teknik direktörler bir süre sonra enerjisini de kaybediyor, o enerjik teknik direktör yok oluyor. Şimdi gelseydi eğer, muhtemelen bu kadroyla başa çıkamazdı. Bu kadroyla Sergen Yalçın başa çıkabilir, kafa adam çünkü. Otur, dünyanın muhabbetini yaparsın Sergen'le. Bu detaylar da önemli. Disiplinli çalıştırıyordur ama sıkmayacak aynı zamanda. Aynı zamanda Sergen çok yaşlı da değil. Tabii teknik direktörünü daha iyi tanırsın ama böyle de detaylar önemli. Takımın başında sıkılgan Sergen çıkasıya kadar devam eder. Gerçi o futbolculuk dönemi apayrı dönemdi, şimdi olgun döneminde.

Yaş faktörü en büyük dezavantajı yoksa ben her türlü güveniyorum Samet hocaya.

Yaş faktörü en büyük dezavantajı yoksa ben her türlü güveniyorum Samet hocaya.
%100 Gerekli24 güvencesiyle Samet Aybaba; isteyin, hemen kulübünüze gelsin! Takımınız alt lig takımıysa üst lige çıkarsın; yıldız takımı yapmayın, yoksa hemen kovarsınız!