'Sakla Beni' Bakanlıktan Saklanamadı!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
64,605
Puanı
1,061
sakla-beni-dizisinde-2-cocuk-arasinda-gecen-evcilik-oyunu-sahnesi-tepki-cekti-5003.jpg

Star TV'nin yeni dizisi Sakla Beni ilk bölümüyle eleştiri oklarının hedefi oldu.

Uraz Kaygılaroğlu, Cemre Baysel ve Asude Kalebek'in başrollerini paylaştığı yapımda Mete ve Naz karakterlerinin çocukken birbirleriyle cinsel ilişkiye girmiş gibi verilerek gösterilmesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Mahinur Özdemir Göktaş'ın da tepkisini çekti:
“Dün akşam televizyon ekranlarında yayınlanan “Sakla Beni” isimli dizide yer alan bir bölümde çocukların psikolojik iyilik hallerini gözetmeyen sahnelere yer verilmiştir. Söz konusu sahnelerin çocuğa yönelik ihmal ve istismar şüphesi uyandırabileceği ve bu kapsamda RTÜK uzmanları tarafından değerlendirilmesi yönündeki talebimiz ise dizi henüz yayınlanmadan 23/10/2023 tarihinde RTÜK’e iletilmiştir. Çocuklarımızı her türlü ihmal, şiddet, istismardan koruma noktasında medyayı önemli paydaşlarımızdan biri olarak gördüğümüzü her fırsatta ifade ederken böyle bir senaryoda çocuklarımızın kullanılmış olması kesinlikle tasvip etmediğimiz ve kabul etmeyeceğimiz bir durumdur. Toplumun geneline hitap eden medya içeriklerinin özellikle aile, çocuk ve gençlerimiz üzerinde oluşturabileceği olumsuz etkilerin önlenmesi hususunda bir kere daha tüm medya kuruluşlarımızı gerekli hassasiyeti göstermeye ve sorumlu davranmaya davet ediyorum…”

Bu uyarının ardından Star TV ve OGM Pictures ortak karar alarak söz konusu sahneyi tekrar yayınlarında göstermeme kararı aldı.

Kaynak: Birsen A.

Hiç güzel bir sahne değildi evet anlam olarak çok kötü yerlere gidiyor.
Hikayede ne kadar bagsedilse de ekranda kötü anlaşılmaya açık sahneler.( hikayede mete o na yaklaştığında bağırıyor ve sanki bir şey olmuş gibi yaparak iftira atıyor)
Ama yine de nerden tutsan elde kalan bir durum. Hiç yapılmaması/çekilmemesi gereken bir durum. Sırf konuşulmaz için yapıldığı aşikar ama bu sefer sınırı aşmışlar.

Gerçekten rezalet midem bulandı. Kesin olarak ceza verilmeli.

Malum sahneyi izledim. Dizinin öncesi ve sonrasını izlemedim ama sadece o sahneye bakarak yorum yapmak zor, ama çoğu kiṣi öyle yorum yapar. Tabi ki çocukların böyle bir sahnede kullanılması tam anlamıyla yanlıṣ, ona ṣüphe yok.