Sabah Yaşadığım Üzücü Olay :(

denizz19 post: 1369534' Alıntı:
İşte anlatmak istediğimde bu aslında. İnsanlar bile hayvanlara bunu yaparken hayvanın hayvana yapması şaşırtıcı değil.
Hiç sorma. Yavru kediye neler yapmışlardı. Hatta o an elim ayağım titremişti ve çok ağlamıştım ben. Günlerce uyuyamamıştım...

dizi kolik post: 1369765' Alıntı:
Hiç sorma. Yavru kediye neler yapmışlardı. Hatta o an elim ayağım titremişti ve çok ağlamıştım ben. Günlerce uyuyamamıştım...
İki ayaklılar dört ayaklılardan daha beter olabiliyor çoğu zaman.

denizz19 post: 1369790' Alıntı:
İki ayaklılar dört ayaklılardan daha beter olabiliyor çoğu zaman.
O kediye yapanlarda çocuktu ama aileleri hiçbir şekilde onlara böyle bir ahlak ve terbiye öğretmemişler. Yani kediye bunu yapanlarda benim yaşlarımdaydı kimisi benden de küçüktü yani 6-7 yaşlarındaydı. Ama bu onlara bunu yapacakları anlamına gelmiyor. Ülkemizin bile bu konularda yeni yeni bilinçlendiği ortada. Ben sokaklarda kaplar içinde su görmekten çok mutlu oluyorum. Artık eskisi gibi canilik yapan yok.

Eskiye göre biraz daha modernleşti insanlar artık ama yine de yeterli değil bence.

denizz19 post: 1369901' Alıntı:
Eskiye göre biraz daha modernleşti insanlar artık ama yine de yeterli değil bence.
Sadece toplumun duyarlı olması bu konuda hiçbir işe yaramaz Deniz. Toplumdaki insanlarda bir süre sonra bu konularda duyarsızlaşıyor. Devletinde sokak hayvanları için gerekli barınak alanları yapması gerek ve onlara gerekli aşıları mamaları takviye etmesi lazım ki toplumda birçok fakir insan ve dilenen insan varken ilk sıraya hayvanları da koymak biraz acımasızlık olur. Her şey zamanla olacaktır İnş.

Dilenen insanların birçoğu acizliklerinden dileniyorlar. Elleri ayakları tutan pek çok insan dileniyor aslında. İsteseler çalışabilirler. Ama konu bu değil. Devlet yardımı elbette ki gerekli her şey için. Sonuçta bahsettiğin bu uygulamaları yapabilmek için para gerekli ve sağlam bir duvar olmalı bu esnada devlet. Ancak devletin de bu duruma duyarsız olduğunu görüyorum. Her gün yollarda pek çok hayvanı araba çarpmış ölmüş ya da başka şekilde ölmüş şekilde görebiliyoruz. Bunun sebebi de kontrolsüz üreme. Bunun da önüne geçmek için kısırlaştırma çalışmaları şart.

Benimde bahsettiğim şey bu. Kontrol altında tutulması lazım. Sokakta başı boş hayvanların dolaşmasının bir manası yok. Başı boş olmayanlar bile neler yapabiliyor insanlara. Pitbullar özellikle. İnsanlar sokakta nasıl gezdirebiliyor bu tehlikeli hayvanı hala anlamıyorum. Süs köpeklerini anlarımda pitbull neden?

Pitbull ne kadar eğitilirse eğitilsin ben beslenmemesi taraftarıyım. Çünkü bu köpeklerin ne zaman saldıracağı belli olmuyor. Genleriyle oynanan bir tür olduğu için saldırganlığı oldukça yüksektir. Ama bu köpeğin hatası değil bu çarprazlamayı yapan insanda hata. İlla ki besliyorsak kesinlikle dikkat ederek beslemeliyiz. Dışarıda gezdirirken ağızlık kesinlikle şarttır. Yalnız süs köpeği sokak köpeği diye ayırmıyorsun değil mi ?

- - - Ekleme - - -

Mesela şu resmi çok beğendim.

Hayır hayvanları ben kategoriye ayırmam. Ama pitbull gibi köpekleri ben köpekten başka şey olarak görüyorum yani. Gözleri bile bir farklı bakıyor yani diğer hayvanlardaki masumluk yok onlarda...

denizz19 post: 1370276' Alıntı:
Avcı bir adam derken. Ben avcı mıyım ?
Evde birşey olursa o zaman görecem ben entel davranmayı
.İlla ki avcı adamın evinde olacak diye kural mı var ?

AlemTo post: 1370299' Alıntı:

Evde birşey olursa o zaman görecem ben entel davranmayı
.İlla ki avcı adamın evinde olacak diye kural mı var ?
Bunun entellikle alakası ne ? Hadi oldu ki evimde tüfek var apartmanın camından mı dışarıya ateş edeceğim. İyi misin ?

denizz19 post: 1370300' Alıntı:
Bunun entellikle alakası ne ? Hadi oldu ki evimde tüfek var apartmanın camından mı dışarıya ateş edeceğim. İyi misin ?

İyiyim Allaha şükür 😉.Yahu tamam o zaman birşey yapamadım diye burada ağlamanın faydası yok
Tüfek kullanmasını bilen adam o köpekleri kaçırırdı Plastik mermiler oluyor 1-2 tane sık tamamdır

Ben ağlamıyorum. Burada yaşadığım üzücü bir durumu sizlerle paylaştım sadece. Ben bu tarz olaylarla çok karşı karşıya geldim. Ama bu olayı forumda paylaşmamın hata olduğunu şuanda anladım. Yapılan yorumlarda kimsenin hayvanları tam anlamıyla sevmediğini anladım. Üzücü bir durum bu benim için. Ben hayvanları çok seven biriyim. Onlara hayvanca davranırsam benim de onlardan farkım kalmaz. O yüzden bu konuyu burada kapatalım.

- - - Ekleme - - -

İstediğin kadar dislike yap amacının ne olduğunu sanırım anladım gibi.

Merak etme hayvan sevgim vardır Allaha şükür.Evde Muhabbet Kuşu besliyorum .Köpeğe 2 tane plastik mermi sıkacan bunun hayvan sevmemekle ne alakası var köpek tut ki tanıdığında saldırdı böyle baka mı kalacan ? Ağlıyorsun lafı mecazı bir laftı .

- - - Ekleme - - -

Vay arkadaş ilk dislike atan o lafı yiyen yine ben
.Her mesajıma dislike veren o amaçlı olan yine ben

Like ve dislike çok umrumda değil. Zaten gereksiz bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Çünkü tam anlamıyla doğru kullanılmıyor sitede. Onun dışında hiçbir canlı sebepsiz saldırmaz. Bizim yazlık evin orada pek çok başıboş köpek var. Yanlarından geçerim ama saldırmazlar. Ama bir yaşlı teyze var o geçtiği zaman ona havlıyorlar. Neden mi çünkü o kişi bu köpeklere daha önce taş attığı için. Yani hayvanları bu kadar hakir görme çünkü yeri geldiğinde insanlardan daha akıllı yaratıklardır. Onun dışında köpek insanın en kadim dostlarından biridir. İnsandan insana da zarar geliyor hayvandan insana gelmiş çok olmamalı. Yani anlatmak istediğim bir sokağın sokak hayvanları sizden korkmuyorsa ve ya saldırmıyorsa oranın insanları iyi insanlardır. Ama eminim ki o sokak köpekleri yabani yetiştiklerinden dolayı o kediye saldırdılar. Normalde hiçbir köpek hele ki sürü halinde kediyi yakalayıp da bırakmamacasına parçalamaz. Bir iki savurur ve bırakır. Bu bizzat benim gözlemlerim. Ben köpek besledim ben her türlü hayvanı besledim. O köpekler beni gördüğünde inanır mısın şuan kaçıyorlar. Ve inanır mısın yemek götürdüğüm halde benden kaçıyorlar. Bu insanların onlara nasıl davrandığının bir göstergesi aslında. Onları bu yabani hayata zorlayan yine insanoğlu. Eğer dışarıda sen bu köpeklerin saldırısına uğruyorsan üzgünüm ki bu insanların hatasıdır. Onlara zalimce davranan ve onları aç susuz bırakan insanlarda.

Haklisin
Bnde hayvanna siddete hayir diyorum ama onlar bana saldiriyoo
Köpekler bana havliyo
üstelik hicbisey yapmadim kopeklere bi defa biz piknikteydik yanimizda kopek vardi.uslu duruodu ama arabaya binince arabaya saldirmisti

cookies post: 1370376' Alıntı:
Haklisin
Bnde hayvanna siddete hayir diyorum ama onlar bana saldiriyoo
Köpekler bana havliyo
üstelik hicbisey yapmadim kopeklere bi defa biz piknikteydik yanimizda kopek vardi.uslu duruodu ama arabaya binince arabaya saldirmisti
Burada illa ki senin yapıp yapmamanla ilgili bir durum yok zaten. İnsanların genelinin nasıl davrandığıyla alakalı bir durum bu. Normal şartlarda rottwailer cinsi köpekler saldırgandır insana karşı ama sahibi iyi eğitmişse bunu en aza çekebilir ki dün sahibi tasmasını çıkarmış yanında gezdiriyordu ama ben yanından geçmeme rağmen saldırmadı bana.

ya iste ne "hayvanlar " var hayvanlara zarar veriolar