Sabah Yaşadığım Üzücü Olay :(

denizz19

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
63,748
Puanı
1,061
Bu sabah işe başlayacaktım ve erkenden kalktım haliyle. Nitekim üzerimi falan giyindikten sonra balıklarıma yem verecektim ki birden dışarıdan bir kedi sesi işittim ama feryat figan bağırıyordu. Şüphelendim ve pencereden bir baktım ve ne göreyim. 3 köpek kediyi yakalamışlar ve parçalıyorlardı. O an apartmandan aşağı inseydim belki daha rahat korkutup kediyi ellerinden kurtarabilirdim ancak telaşa kapıldım ve pencereden köpeklere bağırmaya başladım. Ama ne yazık ki kediyi bir türlü bırakmadılar. Kedi sonunda bitkin düşünce bıraktılar. Sitede bilen arkadaşlar vardır benim hayvansever olduğumu. Neyse büyük bir şoku atlattım ama sabahın 7 buçuğu daha. Apartmandan çıktım ve kediyi almak için bir bez götürdüm ama korkunç bir manzara ile karşılaştım ne yazık ki. İçinizi kötü etmek istemem ama hayvanın iç organları tamamen dışardaydı artık ve onun için yapabileceğim tek şey yolun kenarına alabilmek oldu. Ellerimde can verdi hayvan. Ve bu olay üzerine bir de ilk iş gününe gittim ve zor bir gün geçirdim. Bugün çok kötüydü gerçekten. Keşke doğru karar verebilip aşağı inseydim. O zaman köpekleri belki korkutabilirdim ama yanlış seçim yaptım. Ve o kedi sürekli elimize gelen kedilerden biriydi. Neticede üstüm kan içinde kaldı sabah sabah. Sizlerle paylaşmak istedim. :(

çocuklarduymasın post: 1367380' Alıntı:
Ulan köpeklere bak ya canım kediden ne istemişler.Ben olsaydım balkondan elime ne geçerse atardım itlere
Köpekler içgüdüsel saldırırlar bunun önüne geçemeyiz. Köpeğin bir suçu yok işte ne yazık ki. Burada canlılarda suç arayamayız ne yazık ki. Üzücü de olsa bir şey diyemiyoruz. :(

- - - Ekleme - - -

gundix123 post: 1367381' Alıntı:
Geçmiş olsun talihsiz bir olay yasamışsın gercektende. :(
Teşekkür ederim. Sabahın köründe bu olayı tek gören bendim herhalde. Belki birkaç kişi. :( Ya çok sinir bozucu bir durum.

denizz19 post: 1367382' Alıntı:
Köpekler içgüdüsel saldırırlar bunun önüne geçemeyiz. Köpeğin bir suçu yok işte ne yazık ki. Burada canlılarda suç arayamayız ne yazık ki. Üzücü de olsa bir şey diyemiyoruz. :(
Benim de başıma kötü bir olay geldi eskilerde.Kuzenimle bir tane kedi gördük açtı belliydi yiyecek bir şey istiyordu bizde sür verdik.O günden sonra kedi bizi gördümü yanımıza geliyordu.Sonra işte 10-15 gün sonra bizim parkın orada gördüm kedinin gözlerini çıkarmışlardı ölmüş hayvan. bizde ruhuna 1 Elham 3 İhlas okuduk :D

Köpekleri oldum olası sevmem zaten. Öldürüp atıyolar bide.

çocuklarduymasın post: 1367393' Alıntı:
Benim de başıma kötü bir olay geldi eskilerde.Kuzenimle bir tane kedi gördük açtı belliydi yiyecek bir şey istiyordu bizde sür verdik.O günden sonra kedi bizi gördümü yanımıza geliyordu.Sonra işte 10-15 gün sonra bizim parkın orada gördüm kedinin gözlerini çıkarmışlardı ölmüş hayvan. bizde ruhuna 1 Elham 3 İhlas okuduk :D
İşte anlatmak istediğim de bu aslında. Hayvanlar içgüdüleriyle davranırlar ve akılları olsa bunu engellerlerdi eminim. Ama insanlar isteyerek yapmış bunu. Ne kadar kötü durum öyle değil mi ?

denizz19 post: 1367401' Alıntı:
İşte anlatmak istediğim de bu aslında. Hayvanlar içgüdüleriyle davranırlar ve akılları olsa bunu engellerlerdi eminim. Ama insanlar isteyerek yapmış bunu. Ne kadar kötü durum öyle değil mi ?

Pek kötü bi durummuş gibi anlatmamış ÇD :D

XanTier post: 1367398' Alıntı:
Köpekleri oldum olası sevmem zaten. Öldürüp atıyolar bide.
Köpekleri neden sevmiyorsun Melih ? Burada suç köpekte değil ben köpeği suçlayamam ki. Dediğim gibi savunma mekanizması gibi bir olay bu. Güçlü olan saldırır her zaman doğanın kanunu. He yemek için mi yapıyor hayır elbette ama saldırması köpeğin içgüdüsel bir davranışıdır.

- - - Ekleme - - -

XanTier post: 1367404' Alıntı:
Pek kötü bi durummuş gibi anlatmamış ÇD :D
Sonundaki gülücüğü benimde hoşuma gitmedi ama cevap vermek istedim.

Senin suçun değil boş yere üzme kendini. Çok kötü bir görüntü olsa gerek ama doğanın kanunu bu. :(

denizz19 post: 1367406' Alıntı:
Köpekleri neden sevmiyorsun Melih ? Burada suç köpekte değil ben köpeği suçlayamam ki. Dediğim gibi savunma mekanizması gibi bir olay bu. Güçlü olan saldırır her zaman doğanın kanunu. He yemek için mi yapıyor hayır elbette ama saldırması köpeğin içgüdüsel bir davranışıdır.

Babam demişti küçükken bana köpekleri hiç sevmem diye. Çocukluk ya babama özentimden ben de pek sevmezdim. Ama sonradan öğrendim tabiiki köpeklerle iligi hadisleri falan.
Hz. Muhammed keşke yasaklamasaydı hepsini öldürürdük :A

berkann post: 1367407' Alıntı:
Senin suçun değil boş yere üzme kendini. Çok kötü bir görüntü olsa gerek ama doğanın kanunu bu. :(
Suçum değil elbette. Aşağıya inene kadar zaten bayağı kötü etmişlerdi kediyi. Çünkü 3 köpek aynı anda çekiştiriyordu kediyi. Ama kedinin yerdeyken yani ben elime alıp kaldırırken öyle bir bakışı vardı ki of içim yine kötü oldu ya. :( :(

- - - Ekleme - - -

XanTier post: 1367410' Alıntı:
Babam demişti küçükken bana köpekleri hiç sevmem diye. Çocukluk ya babama özentimden ben de pek sevmezdim. Ama sonradan öğrendim tabiiki köpeklerle iligi hadisleri falan.
Hz. Muhammed keşke yasaklamasaydı hepsini öldürürdük :A
Köpeklerle ilgili hadis mi ? Dünyada hiçbir canlı en azından çevremizdeki hiçbir canlı bunu haketmez. Açıkçası hadislerin ne yazmış olduğunu bilmiyorum bu konuyla ilgili ama canlılar böyle bir şeyi haketmez. Onlar dost canlısıdır. Allah demiştir ki hayvanlar benim sessiz kullarımdır. Hesap gününde konuşacaklardır diye. Sakın ha sakın Melih böyle bir şeyi duymamış olayım. Bu canlılar biz insanların sevgisine ihtiyacı olan canlılar.

denizz19 post: 1367411' Alıntı:
Suçum değil elbette. Aşağıya inene kadar zaten bayağı kötü etmişlerdi kediyi. Çünkü 3 köpek aynı anda çekiştiriyordu kediyi. Ama kedinin yerdeyken yani ben elime alıp kaldırırken öyle bir bakışı vardı ki of içim yine kötü oldu ya. :( :(

Aslına bakarsan kediler hep öyle bakar. :D Nankörlerdir. :T:

berkann post: 1367413' Alıntı:
Aslına bakarsan kediler hep öyle bakar. :D Nankörlerdir. :T:
Ben o masum bakışına üzüldüğümden bahsediyorum Berkan. Bu durum için kesinlikle şakacı tavırlarınızı yansıtmayın bana rica edeceğim. Ben bu konuya çok ciddi boyutta bakıp üzüyorum kendimi. Amacım seni azarlamak falan değil kusura bakma. Yanlış anlamanı da istemem ama hiçbir canlı nankör değildir.

Konuyu disleyesim geldi kötü anılarım canlandı gece gece 2.5 senelik tosuncuk gibi baya tombul bir kedim vardı bahçede besliyordum geceleri eve balkona alırdım ölmeden önce ki gecesi kapıya 2 köpek gelmişti bende kedimi içeri aldım hemen sonra 1 saat sonra çıkardım gece eve almayı unuttum köpekler bahçeye dalıp tosunumu parçalamışlar uzun güzel tüyleri tüm bahçeye sitenin yayılmıştı daha birkaç ay önce oldu halen vicdan azabı çekiyorum unuttuğum için. :(

Son düzenleme:
mrt-06 post: 1367417' Alıntı:
Konuyu disleyesim geldi kötü anılarım canlandı gece gece 2.5 senelik tosuncuk gibi baya tombul bir kedim var bahçede besliyordum geceleri ee balkona alırdım ölmeden önce ki gecesi kapıya 2 köpek gelmişti bende kedimi içeri aldım hemen sonra 1 saat sonra çıkardım gece eve almayı unuttum köpekler bahçeye dalıp tosunumu parçalamışlar uzun güzel tüyleri tüm bahçeye sitenin yayılmıştı daha birkaç ay önce oldu halen vicdan azabı çekiyorum unuttuğum için. :(
Ne yazık ki üzücü durumlar bunlar. :( Geçmiş olsun.

Köpeklerle ilgili hadis mi ? Dünyada hiçbir canlı en azından çevremizdeki hiçbir canlı bunu haketmez. Açıkçası hadislerin ne yazmış olduğunu bilmiyorum bu konuyla ilgili ama canlılar böyle bir şeyi haketmez. Onlar dost canlısıdır. Allah demiştir ki hayvanlar benim sessiz kullarımdır. Hesap gününde konuşacaklardır diye. Sakın ha sakın Melih böyle bir şeyi duymamış olayım. Bu canlılar biz insanların sevgisine ihtiyacı olan canlılar.
Köpekleri evde beslemekle ilgi hadisler var, yanlış olduğuyla.
Ayrıca Peygamber'imiz zamanında bütün köpeklerin öldürülmesini emretmiş. Çoban köpekleri falan hariç hepsi öldürülünce bir daha öldürülmelerini yasaklamış. Ama siyah köpekleri öldürülmesini söylemiş.
Ayrıca tabiiki Allah yarattı, zaten onu da vurgulamış:
"Eğer köpek, ümmetlerimden bir ümmet olmasaydı hepsinin öldürülmesini emrederdim. Öyleyse onun siyah olanın öldürün."
"Halis siyahını, iki noktalısını öldürmeye bakın, çünkü o şeytandır."

Sevmeyin dememiş zaten. Sevmemek benim yorumum. Hz. Muhammed bu konuda bi şeyler yaptıysa bu hayvanla ilgi ters bi şeyler var demekki.