Sabah ve ATV'ye üç teklif! Hangi gruplar teklif verdi ?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Araf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Araf

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,590
Reaksiyon puanı
23,749
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Sabah-ATV'nin satış sürecinde sürpriz gelişme. Hangi şiketler teklif verdi?

858_851dc.jpg


Çalık Holding bünyesindeki Turkuvaz Medya Grubu'nun sahibi olduğu ATV ve Sabah Gazetesi'nin satış süreci ile ilgilenen yatırımcılardan Texas Pasific Group (TPG), Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu News Corp ve Time Warner Group tekliflerini sundu. Çalık Holding bünyesindeki Turkuvaz Medya Grubu'nun sahibi olduğu ATV ve Sabah'ın satışı için yatırım bankası Goldman Sachs yetkilendirilmiş ve ilk tekliflerin 18 Ocak'a kadar alınacağı belirtilmiş, ancak daha sonra bu tarih Ocak ayı sonuna kadar uzatılmıştı. ATV ve Sabah ile ilgilenen yatırımcılar arasında teklif verenlerin dışında KKR Co ve Alman RTL de yer almıştı.

Sürece yakın bir kaynak, "TPG, News Corp ve Time Warner tekliflerini verdi. TPG'nin oldukça agresif olduğunu biliyorum" dedi.

Aynı kaynak, Çalık Grubu'nun medya varlıkları için istediği fiyatın 1 milyar doların üzerinde olduğunu belirterek, gelen tekliflerin de bu civarda olduğunu söyledi ve satış sürecinin Şubat ayı içinde tamamlanabileceğini kaydetti.

1.1 MİLYAR DOLARA ALMIŞTI

Aralık 2007'de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun satışa çıkardığı Sabah-ATV ihalesini 1.1 milyar dolarla Çalık Grubu'nun şirketi olan Turkuvaz kazanmış ve devir Nisan 2008'de gerçekleşmişti. Çalık Holding, Sabah-ATV satın almasının finansmanı için Nisan 2008'de 750 milyon dolar tutarında kredi almıştı.

Sürece yakın diğer bir kaynak ise "KKR'ın süreçten çekildiğini, Time Warner Group'un da teklifini verse de ilgisinin oldukça azaldığını biliyoruz. TPG ve News Corp daha ilgili görünüyor" dedi. Aynı kaynak, tekliflerin Çalık'ın beklentilerinin altında kalabileceğini ve bu durumda satış sürecinin askıya alınma olasılığının yüksek olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

"ATV ve Sabah için satış süreci başlatıldıktan sonra EBITDA'da (faiz ve vergi öncesi kar) bir yeniden değerlendirme yapıldı ve daha önce iki şirket için 175 milyon lira olarak hesaplanan EBITDA 85 milyon liraya geriledi. Bu da 12 ya da 15 çarpan ile hesaplansa bile gelecek tekliflerin Çalık Grubu'nu tatmin etmekten uzak kalacağını gösteriyor. Murdoch'un teklifinin 1 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor, ancak bu rakam bile Çalık Grubu'nun beklentisini karşılamayabilir. Bu şartlar altında Çalık Grubu süreci soğutarak, beklemeyi tercih edebilir" dedi.

Sürecin içinde yer alan bir başka kaynak ise üç yatırımcının tekliflerini geçen hafta verdiğini belirterek, "Bugün ya da yarın bir geri bildirimde bulunulmasını bekliyoruz. Teklif verenler kısa bir liste" dedi.



Medyaradar
 
[h=2]Sabah saatlerine en önemli taliplerden birinin çekildiği haberi geldi.[/h]Gelmesi mutemel 1 milyar dolarlık teklifi beğenmediğine dair haberler çıkarken sabah saatlerine en önemli taliplerden TPG'nin çekildiği haberi geldi.

Çalık Holding'in ana hissedar olduğu Sabah ' ATV'nin satış sürecinden, Texas Pasific Group (TPG) çekildi.

Bloomberg'ün haberine göre, TPG Capital süreçten çekilirken, ATV ve Sabah için teklif sunmadı.

Habere göre, TPG'nin çekilmesiyle Çalık Holding medya varlıklarına ilgi gösteren grup sayısı ikiye düştü. Bunlar News Corp ve Time Warner.

Satış sürecinde fiyatın 1 milyar doların üzerinde olmasını isteyen Çalık Holding, Goldman Sachs'tan danışmanlık alıyor.