Sırbistan'da Muhteşem Yüzyıl Kitabı

xemrexxx

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
161,667
Puanı
1,060
Ünlü gazeteci ve Sırbistan Resmi Ajansi eski müdürü Luke Miçata,Kanuni-Hürrem ve Osmanlı-Balkanlar konusunu anlatan bir kitap yazdı.
Kitabın geneli Kanuni dönemini anlatıyor.Yazar dizinin Balkalar'da bu kadar ilgi görmesi nedeniyle böyle bir yola başvurmuş.
Dizideki hatalı ve doğru yanlara da değinmiş.

Özellikle Kanuni ve Sokullu Paşa'nın Balkanlar'daki güzel faliyetlerine değinmiş.

Muhteşem Yüzyıl konusunda dönemin görkeminin yansıtılmadığını düşünüyor.Kanuni ile o dönemki 8.henry'i karşılaştırıp dizide Osmanlı ihtişamının tam oturutulmadığını anlatıyor.

Diziye en büyük eleştirisi ise Kanuni sadece bir kadını sevmişti diye diye aktarıyor.Hareme kim gelrise gelsin yüzüne bakmamıştı diyor.

Dizinin Sırpları dönem hakkında düşünmeye ve araştırmaya itmesinden memnuniyet duyuyor yazar.

Kanuni Balkanlar,Hürrem ve Sırplar adlı kitap büyük ilgi gördü tanıtım gününde.

Son düzenleme:
Mesajin icindeki harf eksiklikleri/hatalarini düzeltirsen sevinirim @xemrexxx

Ünlü gazeteci ve Sıbistan Resmi Ajansi eski müdürü Luke Miçata,Kanuni-Hürrem ve Osmanlı-Balkanlar konusunu anlatan bir kitap yazdı.
Kitabın geneli Kanuni dönemini anlatıyor.Yazar dizinin Balkalar'da bu kadar ilgi görmesi nedeniyle böyle bir yola başvurmuş.
Dizdeki hatalı ve doğru yanlara da değinmiş.

Özellikle Kanuni ve Sokullu Paşa'nın Balkanlar'daki güzel faliyetlerine değinmiş.

Muhteşem Yüzyıl konusunda dönemin görkeminin yansıtılmadığını düşünüyor.Kanuni ile o dönemki 8.henry'i karşılaştırıp dizide Osmanlı ihtişamının tam oturutulmadığını anlatıyor.

Diziye en büyük eleştirisi ise Kanuni sadece bir kadını sevmişti diye diye aktarıyor.Hareme kim gelrise gelsin yüzüne bakmamıştı diyor.

Dizinin Sıprları dönem hakkında düşünmeye ve araştırmaya itmesinden memnuniyet duyuyor yazar.

Kanuni Balkanlar,Hürrem ve Sırplar adlı kitap büyük ilgi gördü tanıtım gününde.

Kalin yaptigim kelimeler :)

muhteşem yüzyılın yapmadığı şey kalmadı rekor , kitaplar herşey :)

Kitabı Makedonyada gördüm :D alıp okuyucam

- - - Ekleme - - -

Kitabı Makedonyada gördüm :D alıp okuyucam