Sıla Tüm Albümler / Özel İnceleme ( Denizz19 )

denizz19

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
64,271
Puanı
1,061
O bir söz yazarı,o bir besteci,o güzelliğiyle herkesi büyüleyen biri,o yaptığı şarkılarla,yazdığı sözlerle anıldığı kadar oyunculuğuyla da adından söz ettiren başarılı bir sanatçı.O Türkiye de eşine zor rastlanan nadir isimlerden.O Sıla Gençoğlu.

Benim Albüm Hikayem'in bu haftaki konuğu başarısı tescillenmiş,Türkiye'nin parmakla gösterilen sanatçısı Sıla.Sıla,17 Haziran 1980 doğumlu.Kendisi aslen Denizli'li olan başarılı sanatçı,ilk özel sahne çalışmalarına İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi'nde başlamıştır.Daha sonraki eğitim hayatında bulunduğu okulda Efe Bahadır ile tanıştı.Kim bilebilirdi ki şuanda buraya kadar gelebileceklerini.Sıla'nın özel hayatıyla ilgili kısa bir bilgiydi sadece bunlar.Şimdi asıl konumuza dönelim ve Sıla'nın albümlerini tüm hatlarıyla ele alalım.

Sıla bilindiği üzere uzun zaman Kenan Doğulu'nun vokalistliğini üstlendi ve tam da bu çerçeve de aslında ilk kariyer çizgisi başlamış oldu.İlk olarak Sıla'yı dinlediğimiz yer,''Sıla'' isimli dizinin bir şarkısını söylemişti.Hatırlamayanlar için küçük bir mırıldanma.''Can per perişan,eşim dostum uyansın''...Dilerseniz bu şekilde hatırlamayanlar için küçük bir nostalji yapalım ve şarkımızı dinleyelim.

Görüldüğü üzere aslında Sıla hiç de uzağımızda değilmiş bu zamana kadar.Ve bir zaman sonra Sıla,ilk albümüyle müzik piyasasına atıldı.Yıl 2007 ve albümün adı ''Sıla''.Albüm ilk çıktığı gün itibariyle o kadar büyük yankılar uyandırmıştır ki Sıla adeta müzik piyasasını uçtan uca sallamıştır.

Albümde olan şarkıları dilerseniz ismen hatırlayalım...

1)Kenar Süsü
2)Cebren ve Hile İle
3)Malum
4)Uşak Makamı
5)Bıktım
6)-Dan Sonra
7)Ne Desem İnanırsın
8)Egeli Lodos
9)Dön Demeyi Unuttum
10)Köşe Yastığı
11)Özledim Onu
12)Rus Ruleti
13)Korkma
14)Sıla

Bu 14 şarkıdan sadece 2 tanesi kliplenmiştir ancak albümün bütünü klip olmadığı halde beğeni kazanmıştır.

Şimdi de dilerseniz o iki klibi hatırlamak baabında izleyelim.Klip çekilen şarkılar ''Dan Sonra'' ve ''Kenar Süsü'' oldu.Dan Sonra klibinde başarılı sanatçıya Kenan Doğulu eşlik etmiştir.Dan Sonra şarkısı 12 hafta boyunca 1 numarada yer almayı başarmıştır.

Sıla'nın bu albümündeki tüm şarkıların sözleri kendisine ait ve bu albümle müzik piyasasına bomba gibi bir ismin geldiği anlaşıldı.

Sıla bu albüm sonrası Ciclon grubuyla ''Shaker'' adlı albümde ''Yaz Geliyor Heyo'' şarkısını seslendirmiştir ve artı olarak bu şarkı kliplenmiştir.İşte o şarkı şimdi sizlerle...

2009 yılına geldiğimizde başarılı şarkıcı ''İmza'' ismini verdiği yepyeni albümüyle sevenlerinin karşısına bir kez daha,üstüne çok daha fazlasını katarak çıkmıştır.Bu albüm Sıla'nın kariyerinin en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur.Albümün geneline baktığımızda pek çok ses getiren şarkı bulunmakta.Dilerseniz bu albümde hangi şarkılar mevcutmuş görelim.

1)Sevişmeden Uyumayalım
2)Bitse de Gitsek
3)Masumum
4)Yara Bende
5)İnşallah
6)En Doğru Zaman
7)Bana Biraz Renk Ver
8)Her An Aksilik Çıkabilir
9)Ne Çok
10)Yoruldum

Bu albümde ise ilk albüme nazaran daha çok şarkı kliplenmiştir.Kliplenen şarkılar ''Sevişmeden Uyumayalım'',''Yara Bende'',''İnşallah'' ve ''Bana Biraz Renk Ver'' olmuştur.Bu albümde çıkış parçası ''Sevişmeden Uyumayalım'' olmuştur.İkinci klip ''İnşallah'' olmuştur.Üçüncü video klip ''Yara Bende'' olmuştur.Ve en son olarak ise konser görüntülerinden hazırlanan bir klip olan ''Bana Biraz Renk Ver'' kliplenmiştir.Şimdi o şarkıları ve video kliplerini kısaca hatırlayalım.Bu albümde de geçen albüm gibi tüm sözler ''SILA'' ya ait.

2010 Haziran ayında ise Sıla,Ozan Doğulu'nun ''130 Bpm'' adlı albümünde ''Alain Delon'' isimli şarkıyı yazmış ve söylemiştir.Bu şarkı müzik piyasasına bomba gibi düşmüştür.Şarkıya çekilen klipte Sıla'nın mimikleri ve muazzam oyunculuğu ilk kez gözler önüne serilmiş oldu.Dilerseniz o klibi hatırlayalım...

2010 Kasım ayına geldiğimizde ise başarılı sanatçı Sıla, ''Konuşmadığımız Şeyler Var'' adlı albümünü piyasaya sürmüştür.Bu albüm artık Sıla'nın en iyiler arasında olduğunu kanıtlayan yegane albüm olmuştur.Bu albüm diğer tüm albümler içerisinde en ayrı yere koyulacak bir albümdür çünkü albümde neredeyse boş şarkı olmamıştır.Hepsi hemen hemen nokta atışı olmuştur adeta.Şimdi bu şarkılara liste halinde göz atalım.

1)Acısa da Öldürmez
2)Kafa
3)Oluruna Bırak
4)Boş Yere
5)Gol
6)Boşver
7)Tam da Bugün
8)Cam
9)Zamanında
10)Vur Kadehi Ustam

Albümde çok sağlam parçalar bulunduran Sıla,bu albümde eski bir şarkısı olan ''Vur Kadehi Ustam''ı seslendirmiştir ancak klip gelmemiştir.Bu albümde klip gören şarkılar Acısa da Öldürmez-Oluruna Bırak-Kafa-Boş Yere ve Tam da Bugün olmuştur.Şimdi o klipleri hatırlayalım.

Bu albümdeki tüm şarkıların sözleri yine Sıla'ya aittir.Sıla bu albümün ekmeğini fazlasıyla yemiştir.

Mayıs 2012'ye geldiğimiz zaman başarılı şarkıcı Sıla,eski şarkılarından derlediği ve bazı sanatçılara da geçmişte verdiği şarkıları bulundurduğu ''Joker'' ismini verdiği konsept albümü çıkarmıştır.Bu konsept albümde sadece üç şarkıyı klip havasında çekmiştir ancak tam anlamıyla klip olduğu da söylenemez.Stüdyo ortamında tüm ekip iyi birer iş çıkardı bu klipte.Bu albümde bulunan şarkılara kısaca göz atalım.

1)Masumum
2)Cam
3)Bodrumun Suları
4)Sevişmeden Uyumayalım
5)Malum
6)Ne Desem İnanırsın
7)Pardon
8)Boşver
9)Vur Kadehi Ustam
10)Köşe Yastığı
11)Yoruldum
12)Alain Delon

Albümde klip havası gören 3 şarkıyı şimdi sizlerle...

Sıla ''Yoruldum'' şarkısıyla Youtube ortamında 17,198,314 dinlenme oranıyla büyük bir rekora imza atmıştır.

Bu konsept albümden sonra Eylül 2012'de ''Vaveyla'' adını verdiği yepyeni albümüyle sevenleriyle buluştu başarılı sanatçı Sıla.Bu albüm aslında beklentiyi tam anlamıyla karşılanmamış gibi gözükse de Sıla'nın bu albümü 23 aylık bir sürecin ürünü ve Sıla'nın bir röportajında ''İçime sinmese yapmazdım'' dediği de ayrıca duyurulur.Albüm diğer albümlerden farklı olarak Doğu Enstrümanları kullanılan bir albüm olmuştur.Bu albümde aslında diğer albümler kadar satış değerine ulaşmıştır.Albümde henüz 2 şarkı kliplendi ve onlarda büyük başarı yakaladılar.Bir sonraki klip hangi şarkıya gelir aşikar ama albümün yavaş yavaş sevildiği de görünen bir gerçek.Şimdi albümdeki şarkılara kısaca göz gezdirelim.

1)Çocuk
2)Her şey Yolunda
3)Açık Deniz
4)İmkansız
5)Panik Atak
6)Hala
7)Esaret
8)Zor Sevdiğimden
9)Leyla
10Issız Ada
11)Aslan Gibi

Albümde şuana kadar kliplenen şarkılar ''İmkansız'' ve ''Zor Sevdiğimden'' oldu.İşte o klipler...

Varlığı belirsizin anlaşılır mı yokluğu?Hangi dil anlatmaya yetkin yeterince sonsuzu?

Çok sevdiğimden değil yahu,zor sevdiğimden.İyi günde burdasın,dar günde yoksun neden!

Sıla tüm bu albümler haricinde bazı şarkıcılara da şarkı sözü yazıp vermiş bir sanatçıdır.Bakalım Sıla,hangi şarkıcılara söz vermiş.

1)Emel Müftüoğlu (Evlenilecek Kızlar,Eğlenilecek Kızlar)
2)Ferhat Göçer ( Vur Kadehi Ustam)
3)Cihan Okan (Bodrumun Suları)
4)Kenan Doğulu(Boğaziçi)
5)Murat Dalkılıç (Pardon)

Görüldüğü gibi SILA çok başarılı bir müzik kalitesiyle müzik dünyasında bomba etkisi yaratmıştır ve hala da yaratmaya devam ediyor.Ek sürpriz olarak bakalım bazı ünlüler Sıla hakkında neler söylemişler.

Sıla,sözleriyle,besteleriyle,hal ve hareketleriyle,güzelliğiyle uzun bir süre daha biz değerli dinleyicileri mest etmeye devam edecektir.Dilerim her şey gönlünce olur ve bizi o güzel sesinden mahrum etmez.Benim Albüm Hikayem bu hafta Sıla'yı ağırladı.Bir sonraki programda görüşmek üzere hoşçakalın.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Bu saat konu için biraz erken olmuş.

Eline sağlık.

Bu saat konu için biraz erken olmuş.

Eline sağlık.
Aslında konuyu bilerek gece yarısına bıraktım.Hem yarın işlerim olacak hem de Sıla söz konusu olunca özenli bir çalışma yapamam diye işimin olmadığı gece yarısını tercih ettim
Oldukça zamanımı aldı ama yoruldum

- - - Ekleme - - -

Bu arada teşekkürler

Ellerine saglik, guzel tanitim olmus. Sila son zamanlarin en iyi kadin sanatcisi fikrimce.

güzel olmuş
beklediğimden yaşlı çıktı sıla

eline sağlık güzel çalışma

Konunu şikayet et te anasayfaya eklensin. Çok güzel olmuş
Sağolasın.Bu zaten her hafta düzenli tekrarlanan bir çalışmam.Her hafta yeni bir sanatçıyı bu şekilde ele alıyorum ki Sıla benim için çok özel bir sanatçıdır.Onu çok daha şatafatlı yapmaya uğraştım

Güzel güzel
Anasayfada olursa daha çok ilgi görür konuklardan

Daha Uygun Bir Saat Olamazdı Süper Konu

İyi inceleme olmuş @denizz19.

Sıla Türkiye'deki gerçek "sanatçı"lardan. Malum her şarkı söyleyen kendini "sanatçı" sanıyor

Eline emeğine sağlık
Ne zaman Sıla'yı konuk ediceksin diye bekledim

Sıla'nın en sevdiklerim;
Sıla (jenerik müzik)
..dan sonra
Kafa

1)Kenar Süsü
2)Cebren ve Hile İle
6)-Dan Sonra
7)Ne Desem İnanırsın
9)Dön Demeyi Unuttum
10)Köşe Yastığı
11)Özledim Onu

'Yaz Geliyor Heyo'

1)Sevişmeden Uyumayalım
2)Bitse de Gitsek
4)Yara Bende
5)İnşallah
6)En Doğru Zaman
7)Bana Biraz Renk Ver
10)Yoruldum
'Alain Delon'
1)Acısa da Öldürmez
2)Kafa
3)Oluruna Bırak
4)Boş Yere
5)Gol
7)Tam da Bugün
8)Cam
9)Zamanında
10)Vur Kadehi Ustam

2)Cam
3)Bodrumun Suları
4)Sevişmeden Uyumayalım
6)Ne Desem İnanırsın
9)Vur Kadehi Ustam
10)Köşe Yastığı
11)Yoruldum
12)Alain Delon

3)Açık Deniz
4)İmkansız
5)Panik Atak
6)Hala
8)Zor Sevdiğimden
11)Aslan Gibi

Sevdiğim şarkıları bu kadar.

Genç yaşına rağmen çok fazla şarkı üretti ve bu şarkıların genele yakını çok çok iyi.
Çok güzel bi de. Aşkım

En sevdiğim şarkısı İnşallah onun dışında ;

Boş Yere
Gol
Kenar Süsü
Cam
Tam Da Bugün
Ne Desem İnanırsın
....Dan Sonra
Dön Demeyi Unuttum

Eline sağlık. Kafa ve ..dan Sonra şarkıları en sevdiğim.