Sümük-ü Şerif

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
39,954
Puanı
1,061
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Bir Cübbeli beyanı.

Haşa bunun dedikleri gerçekten 'sahih' hadis kaynaklarından alınmışsa kimse kusura bakmasın bu saatten sonra Kur'an'ı Kerim'den başka hiçbir kaynak muhatabım olmayacak. Eğer gerçekten pek büyük din alimleri bu idrar, sümük vb. iftiralarla dolu fantezilerini anlatmışsa bize Kur'an yeter! Kur'an yeter! Allah Kur'an'ı eksik mi yaratmış ki ona şirk koşulsun? Onun kaynağı herkese her zamana göre değil midir? Şimdi bu saatten sonra adam diyecek ki hayır, Kuran tek başına anlaşılmaz o yüzden hadislere bakacaksın. Bi bakıyorum hadislere adam ne diyor bakın: Sahabe (hâşa) peygamberin sümüklerini üzerine sürerdi, peygamberin idrarını içmiş olana cehennem harammış! Yahu aga bu nedir? Bunlara mı inanalım? Kuran tek başına yetmez diyen kim varsa buyrun bu örnek tek başına yeterli olarak öne sürebilirim. Tabi ki Cübbeli'nin dediği gerçekten bu "Sahih' diye adlandırılan kaynaklarda, Sitte'de, Buhari'de vb. geçiyorsa. O konuda bilgim yok fakat Adam kaynaklarını vermiş ve kimseden hayır bu kaynakta öyle bir şey dememiş diye itiraz gelmemiş. Bilmiyorum eğer forumda bu kaynaklarda cidden böyle bir ifadenin geçip geçmediğini bilen var mı?

Her halükarda ister geçsin ister geçmesin, peygamber ki temizlik dinin temelidir demiş. Ben sıradan bir insanım demiş, çarşı pazar gezerken insanlar şaşırmış, "yahu bu nasıl peygamber, bizim gibi insan" demişler, bunlar da hadis olsa bile Kur'an'da sıkça vurgulanmamış mı onun da insan olduğu ve görevinin sadece insanlığı doğruya yöneltmek olduğu? Bana kim diyebilir ki Kur'an'da peygamber kutsallaştırılmıştır, ilahlaştırılmıştır? Ama Cübbeli öyle bir anlatmış ki sanırsınız ilah! Tövbe haşa...

Böyle tonlarca uyduruk sözde hadis var.. Hadislerin sahih olmasi için kuranda karşılığı olacak. Hadisler bize kuran ayetlerini daha iyi anlamamız onların içindeki hikmeti anlamamız içindir.. Yanı kuranda olmayan şeylerle ilgili hadisler inanmamak lazım.

cennete gitmek idrar içmek yada sümüğü üzerine sürmek kadar kolaysa kuran niye gelmiş diye sormak lazım.

Salim ve buharıde de buna benzer hadisler bol... Öyle onların her hadisi doğru diye bakmamak lazım. Hele cübbeli gibi tipleri hiç ciddiye almamak lazım adam nerede uyduruk hadis varsa peşinde koşuyor. Zaten Islam dünyasi bu durumdaysa bu uydurulan hadisler yüzünden

Son düzenleme:

İşte gel de şüpheci olma, bu bilgi kirliliğinde sahih olanlar olsa bile kaybolup gitmiş. Ki bu en güvenilir denilen kaynaklar bile peygamber öldükten 150-200 yıl içinde yüzbinlerce hadisten seçmece olarak seçilmiş! Resmen din içinde başka bir din. Resmen Hristiyanlıktaki dört incili seçme olayı gibi. Kaldı ki bunların yaptığı da bu, giderek Hristiyanlığa benzetmeye çalışıyorlar dini. Bir Hristiyana desek ki "Siz İsa peygamberi kutsallaştırdınız, ilahlaştırdınız. Halbuki Allah'dan başka ilah yoktur. " şimdi o adam bu videoyu izleyip de bize gülmez mi bunu diyen siz misiniz diye?

Böyle en sahih denilen kaynaklarda bile bunun gibi yalan dolan hadisler tonla varsa denildiği gibi Kur'an'dan başkasına inanmamak belki de farzdır? Ha namaz oruç vb. hadi onlar için mecburen bakacaksın fakat fazlasına itibar etmeyeceksin isterse Buhari, Gazali vb. kim olursa olsun, onlar da Allah'ın kulu ve hata yapmış olabilirler.

Kuran çok zor ama aynı zamanda çok kolay anlaşılan üstün zekalı bir kitap ve kuranı anlamakta hadisler önemli zaten hadisler önemli olmasa Allah kuranı gökten kitap halinde indirirdi ama bu uyduruk hadisler kurani anlaşılmasını çok zorlaştırıyor

Son düzenleme:
Cubbeliye göre bok da yararlıysa orda dur dicem.. (Yandaki)Mustafa hocaya katılıyorum. Yellenmek bile abdest aldırıyorken, domuz eti(kendi dışkıyla beslenen) neden yasak? Kendi bokumuzdan önce o zaman domuz eti yiyelim?
Sidiğimi içttin cennete gideceksin gibi düz mantıkla Cübbeliye göre dünyada aç insan kalmamalı... madem kendimizi besleyebiliyoruz...

Cübbelinin söylediklerini de bilimsel olarak es geçemiyorum. Cübbeliden sonra aklıma "yaralı parmaga işemez" atasözü geldi aklıma. Sidiğin insan vucuduna yararı haberlere bile konu oluyor. Sarılığa iyi gelmesi kulağa damlatmak gibi.
Ve son olarak şu bilgiyi de paylaşayım...
İki ucu boklu değnek yada çok boktan bir konu @Tolstoyevski @beyazsoy

İdrar (sağlıklı insanda) dezenfaktan yanı içinde bakteri ve virüs bulundurmaz bu yüzden yaralı parmağa istendiğinde yarar iyi temizler ve mikrop ve bakteri kapılmasını engeller.. Zaten hayvan boku ile bitkilere can veriliyor doğada hiç bir şey boktan değil Allah hiç bir şeyi boşa yaratmaz.

Mustafa ìslamoğlu ndan uzak durun derim itikad noktasında sıkıntılı; dini saptıran dine zarar veren bir zavattır

Rivayet bataklığında bunlardan sürüyle var seç beğen al.

Mustafa ìslamoğlu ndan uzak durun derim itikad noktasında sıkıntılı; dini saptıran dine zarar veren bir zavattır
Mustafa Islamoğlu Şii inancını yaymaya çalışan bir grup zaten bu yüznde amerikanın Iranla arası bozuk olduğu için paraleler oparsoyon yaptı onlara

Iranın böyle Şiiliği yaylamak için tüm bölgede çalışması var.. Ne kadar inkar etse temel tezleri Şii inancının tezleri

Çok çeşitli yollarla Şiiliği kuvvetlendirme çabası var.mesela cübbeli gibi tipleri çıkarır o uyduruk hadisleri söyletince insanlarda ya bu hadisler çok uydurduk hiç birine inanmayalim diye bir subliminal mesaj veriyorlar. Yada bunu direk olarak veren kuran Müslümanlığı diye bir şey atıyorlar hadisleri tümden dışliyorlar.

aynen öyle operasyon adamı
yapmaya çalıştığı çok sakat bir olay buna inanmakda ciddi sıkıntı oluşturur

Mustafa İslamoğlu da sakat biri fakat bu Cübbeli'yi doğru yapmaz. Aslında alayından uzak durmak gerek bunların. Az parayla az yiyecekle yetinmeyi, daha çoğunu istememeyi vurgulayan Hatipoğlu'nub bile otelleri apartmanları var. Adam Ramazan'da milyonları götürken niye onun samimiyetine inanayım ki? Alayı öyle, kendi yapmadığını başkalarına satar. Şuana kadar sadece Caner Taslaman daha aklı başında gözüktü bana, riayet edeceksem ona ederim. Ki onun da kitaplarını zamanım olduğu vakit okuyacağım, öyle bilip bilmeden budur demek istemiyorum. Keza İslamoğlu'nun da elimde bir kitabı vardı, onu da okumadan yargılamak yanlış olur.

uyduruk hocalara itibar etmemek lazım böyle bişey söz konusu değildir ama bana kuran yeter falan kimse diyemez imanı eksik olur. peygambere iman imanın şartlarındandır kuran dışında hiçbir şeye inanmam diyenden müslüman olmaz
Nihat hoca adam gibi adam hocanın dibidir boş boş konuşma kaç para aldığını nerden biliyosun gözünle mi gördün veya alıyosa o parayı ne yaptığını nerden biliyorsun. Nihat hocaya bu iftiraları atanlar atıp tutanlar bunun hesabını verecekler İnşallah

Bu adamın otelinin olduğunu, ramazanda o biçim maaş aldığını bilmeyen yok. Boşuna yanlış kimselerin yolundan gidip de günaha girmeyelim. Ha bizim dediğimiz yanlış ise günahı bizim başımıza fakat olur da öteki dünyada haklı çıkarsak işte o zaman sorarlar adama siz misiniz göz göre göre bunları savunan diye.

http://m.radikal.com.tr/cevre/nihat_hatipoglunun_oteline_koruma_kurulu_da_kacak_dedi-1252311

Kur'an'dan başka namaz ibadet vb. bilgiler için en sahih denilecek kaynaklara başvurmak mecbur olsa dahî, bunları sınırlı tutmanın gerek olduğunu düşünüyorum, niye? Allah Kur'an'ı haşa eksik mi tamamladı da bize ondan başka yüzbinlerce hadis tefsir bilmem ne bir dünya farklı kaynaklar gerekti? Ki bunlar peygamber (a.s) döneminde kağıda geçirilmiş olsaydı yine itiraz edilmezdi, peygamber vefat ettikten 150 200 yıl sonra kağıda geçirilmiş bu hadislere mi iman edelim? Bu arada her konuda istediğin kabalıkta konulabilirsin fakat Allah'ın, onun dininin ve peygamberinin adının geçtiği konularda konuşma üslubuna dikkat et, savunduğun görüşü sert bir dilde aktarıyor olman karşı tarafın görüşünün değişmesine neden olmaz, aksine daha da koyulaştırır ki vebali ona neden olanındır.

Ey kavmim, buna karşılık sizden bir ücret istemiyorum. Ücretim beni yaratana aittir. Akıl etmez misiniz?) [Hud 51]

Kur’anı öğüt almak için kolaylaştırdık. Düşünüp öğüt alan yok mu?) [Kamer 17]

İmam-ı Beyheki Delail kitabında şöyle rivayet eder:

"Eshab-ı kiramdan İmran bin Husayn (Radıyallahü anh), şefaatle ilgili bazı hadisler nakleder. Oradakilerden biri der ki:

- Siz hadisler bildiriyorsunuz, fakat biz bunlarla ilgili Kur’anda bir şey bulamıyoruz.

İmran bin Husayn hazretleri buyurur ki:

- Sen Kur’anı okudun mu?

- Evet.

- Kur’anda sabah namazının farzının iki, akşamınkinin üç, öğle, ikindi ve yatsının farzının ise dört rekat olduğuna rastladın mı?

- Hayır.

- Peki bunları kimden öğrendiniz? Bizden [Eshab-ı kiramdan] öğrenmediniz mi? Biz de Resulullahtan öğrenmedik mi? Peki Kur’anda kırk koyunda bir koyun, şu kadar devede şu kadar, şu kadar paraya şu kadar dirhem zekat düştüğüne rastladın mı?

- Hayır.

- Öyleyse bunları kimden öğrendiniz? Bizden öğrenmediniz mi? Biz de Resulullahtan öğrenmedik mi? Hac suresinde (Eski evi [Kabe’yi] tavaf etsinler) âyetini okumadınız mı? Peki orada Kabe’yi yedi defa tavaf edin diye bir ifadeye rastladınız mı?

- Hayır.

- Allahü teâlânın Kur’anda şöyle buyurduğunu duymadınız mı? (Peygamber size neyi verdiyse onu alın, size neyi yasakladıysa da ondan kaçının.) [Haşr 7]

Hz. İmran daha sonra buyurur ki: Sizin bilmediğiniz bizim Resulullahtan öğrendiğimiz daha çok şey vardır."

Bir âyet-i kerime meali: (Size, âyetlerimizi okuyacak, sizi her kötülükten arıtacak, size kitabı ve hikmeti öğretecek ve bilmediklerinizi bildirecek aranızdan, bir resul gönderdik.) [Bekara 151]

İmam-ı Şafii hazretleri, (Bu âyetteki hikmetten maksat, Resulullahın sünnetidir. Önce Kur’an zikredilmiş, peşinden hikmet bildirilmiştir)
buyuruyor.

Kur’an-ı kerim açıklamasız öğrenilseydi, Peygamber efendimize, (tebliğ et yeter) denilirdi, ayrıca (açıkla) denmezdi. Halbuki, açıklanması da emredilmiştir. İki ayet meali şöyledir:

(Kur’anı insanlara açıklayasın diye sana indirdik.) [Nahl 44]

(Biz bu Kitabı, hakkında ihtilafa düştükleri şeyi insanlara açıklayasın ve iman eden bir kavme de hidayet ve rahmet olsun diye sana indirdik.) [Nahl 64]

Bu âyet-i kerimeler, açıklamayı gerektiren âyetlerin bulunduğunu gösterdiği gibi, bunu açıklamaya Resulullah efendimizin yetkisi olduğunu da göstermektedir. Kur’an-ı kerimde her bilgi açık değildir. Peygamber efendimiz bunları vahiy ile öğrenmiş ve ümmetine bildirmiştir. İki hadis-i şerif meali de şöyledir:

(Bana Kur’anın misli kadar daha hüküm verildi.) [İ. Ahmed]

(Cebrail aleyhisselam, Kur’an ile beraber açıklaması olan sünneti de getirdi.) [Darimi]

Buraları iyi oku. ben sadece kurana bakarım diyen adam müslüman falan olamaz. Ayrıca ahirette bu hocalarımıza iftira edenler cezasını çekeceklerdir şüphemiz yok. adam gibi adamdır nihat hoca bikaç kez programına gittim tek bir yanlışını görmedim adamın anlattığı yanlış bişeyde yok dinimizi en güzel şekilde en anlaşılır şekilde anlatan on numara bir hoca. adamın yüzü nurlanmış resmen
kaç kişiyi müslüman yaptı canlı yayınlarda o kadar şerefsiz ve haysiyetten uzak vatan ve din düşmanı varken böyle insanlara laf atılması kanıma dokunuyor

Hadisleri tamamen inkar eden yok zaten, çok büyük bölümünün uydurma olabileceği fakat dediğin gibi iman ibadet hukuk gibi konularda danışılması gerektiği hususu var. Bu sümük hadisi örneğinde olduğu gibi sen her önüne konan hadise sorgusuz sualsiz inanıyorsan orada bir sıkıntı vardır. Bu sümük hadislerinin en sahih kabul edilen kaynaklarda bile geçiyor olması ise ilk mesajdaki hadislere oran tepkimin sebebidir, Adamlar Kuran ile alakasız çelişkili hadisleri bize yutturmaya çalıştığı sürece ister istemez insan soğuyor bu hadislerden, gerçek hadisleri bile bulamaz oluyor bu çöplükten. Bize hikayeci masalcı din adamları değil, mantıkçı akla hitap eden din alimleri lazım. Adamın sözüne aynen katılıyorum;

sana herşeye inan diyen yok zaten akıl ve mantık süzgecinden geçirip kaynakları kontrol edeceksin caner taslamanı bende bi ara baya takip ediyordum severim ama kuran bana yeter diyen bir insan dinden çıkabilir çıkabilir falan değil direk çıkar imanın şartları ortada ayetler ortada

Caner Taslaman evrim teorisine inanıyor)) kuranda açıkça insan oğlunun nasıl yaratıldığı yazarken evrim teorisine inanan birine inanamak yersiz..

Caner Taslaman evrim teorisine inanıyor)) kuranda açıkça insan oğlunun nasıl yaratıldığı yazarken evrim teorisine inanan birine inanamak yersiz..

Kuran'da spermden aşama aşama Anne karnında insan olduğumuz yazmıyor mu? Çamurdan oluşumuz bile bir evrim örneğidir. Kuran'ı okursan orada evrime dair izler olduğunu görürsün, evrim kelimesinin sadece maymundan ya da homo Sapiensden türeyen insan anlamına gelmediğini hepinizden iyi biliyorsundur elbet. Bebeklikten yaşlılığa kadar gelişen insan vücudu bile bir hızlandırılmış evrim değil midir? İslam evrimi reddetmez, insanın maymundan geldiğini ve evrimin kendi başına olan bir şey olduğu anlayışını reddeder. Eğer Caner Taslaman'ın maymundan türediğimizi iddia eden bir konuşması varsa buyur link at öyle konuşalım durumu, eğer maymundan geldiğimizi iddia ediyorsa haklısın fakat evrimden kasıt dediğim şeylerse burada inkar edilecek bir durum göremiyorum? Keza Big Bang için de değişen bir şey yok, Allah kimilerini kendi varlığına şüphe düşürmek için imtihan etmiş ve bunu da Big Bang yoluyla yapmak istemiştir belki, bilemeyiz.

Nihat hocanın yaklasimi beğenmiyorum arkada çalan müzikler inssnalrin duygularına hitap ediyor Islam dini duyguya değil akla hitap etmelidir daha önce bunları yazdım lakin tv dünyasında Nihat hocaya beyaz sakalı diye o parayı vermiyorlar adamın reytingi var.. Yanı o parayı almasın mi. Kim almaz ki Müslümanların zengin olması ayrıdır bu olmalı ama azla yetinmek (israf etmemek) ayridir. Sen kazandığının zekatini veriyorsan bal gibi zengin olabilirsin..

Kuranda ayrıca namazın nasıl kullanacağı kaç rekat olduğu orucun ne zaman tutulacağı açıkça yazar yukarıda yazdığım gibi kuranı kerim çok zekice yazılmış çünkü her şeyi 666sayfa sığdırmak baska Türlu mümkün değil. İnsanlar kurani anlaması için birine ihtiyaç vardi.. Zaten peygamber gereksiz olsa yukarıdan Allah bir kitap halinde indirir peygambere gerek olmazdı çoğu mezhep peygamberimizin yaptığına bakarak (ayeti göremediği icin) doğru yapmıştır. Peygabeimizin kuranı böyle kolaylıkla anlamamıza faydası var.. Mesela ısrarla bazı alimler kuranda namaz yok der ama kuranda namaz tarifi çok zekice tarif edilir ama çoğu alım bunu anlamadığı için direk peygaberimze bakarak doğru yolu bulmuştur

Embriyoloji dersi almış biri olarak söylüyorum kuranda bire bir embriyoloji dersinde yazıldığı gibi insanın nasıl oluştuğu yazıyor..

Ve andolsun ki Biz, insanı balçığın (nemli organik ve inorganik toprağın) özünden yarattık.Sonra onu bir su damlası olarak, savunması sağlam bir karar yerine yerleştirdik.
Sonra o su damlasını bir alak (embriyo) olarak yarattık; ardından o alak'ı (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne yücedir.
(Müminun Suresi, 12-14)

Yukarıda ayette tek hücrenin çoğaldığı hücre topluluğunu oluşturduğu sonra et oluştuğu sonra etten kemik oluştuğu sonra kemiğe et giydirildiği açıkça yazıyor modern tıpta bunu aynı şekilde söyler.

Ayrıca ilk yaratış olarak sadece çamur denmez organik ve inorganik minarellerin olduğu bir balçık denir. Zaten insan vücudu incelendiğinde balçıktaki minare llerin hepsi bulunur

Maymundan gel ister gelme kuranda yazdığı üzere insanı direk balçıktan yarattığı yazıyor ayet yukarıda şimdi bu nasıl evrim olacak.. Allah derki insanı değil önce hayvanı yarattım sonra insani ondan yarattığını anlatır hz adem ve Havva'nin yaratılışında da önce ademi yarattım sonra Ademin ege kemiğinden hz Havvayı yarattım der bu böyleyken hala evrimden bahsetmek komedi ötesi
Hadi evrim kanıtlanmış kanun olsa hadi neyse derim de bu bir evrim TEORİSİ daha kanun olmadı ve günumuzde hala ara formlar bulunamadı evrim olması için illa ara formlar olmalı eğer evrim teorisi olmasi için insanın da evrimleşmesi lazım o da yok..

Hadi evrim olması için yararlı mutasyonların olması lazim(değişimlerin DNA'ya işlenmemesi).. Şuana kadar tek ispat edilen tek hücrede yararlı mutasyon olduğu bir glikozun atp (enerjiye) dönüşmesi için 30tane enzim gerekli bu enzimlerin tek tek bakterilerde mutasyona uğramasi lazım bu sadece gilikozun yıkımı Için insan vücudunda binlerce enzim çeşitli hücre Hormon var..bu enzimlerin yararlı mutasyonla ve birbirini tamlayarak oluştuğu savunmak komedi ötesi. Akciğer hadi tesadüfen oluştu karaciğer olmadan insan yaşamaz ne olacak şimdi)))

Çağdaş gözükmek için gereksiz şeyleri kurana sokmak anlamsız.. Cübbeli ile Caner Taslaman arasında çok dar yok biri geleneğe ayıp olmasın diye uydurdukları hadis diye getiriyor diğeri modernizim diye kürdana yeni şeyler uyduruyor