xBUGRAx

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
11 Şubat 2012
Mesajlar
67,167
Reaksiyon puanı
19,807
Puanı
1,060
Konum
Stars Hollow
tolga karel oğuz ile ilgili görsel sonucu

Yaprak Dökümü dizisinde canlandırdığı Oğuz karakteriyle tanınan oyuncu Tolga Karel'in müzikle de uğraştığını biliyor muydunuz?

2003 yılında çıkardığı 'Göçebe' adlı albümü de bulunan Tolga Karel, sözü ve çoğunun müziği kendisine ait olan ancak başka şarkıcılara verdiği şarkılarla müzik dünyasında hit olmayı başarmıştır.

Tolga Karel'in en büyük hiti, Ebru Yaşar'ın aynı adla Erol Köse Production'dan çıkan 'Yeşillenirim' albümünün çıkış şarkısı Yeşillenirim'dir:


Tolga Karel'in bilinen diğer bir şarkısı da Asuman Krause'nin şarkıcılık kariyerini bu kez Erol Köse Production'dan denediği 'Kukla' isimli ikinci albümünün çıkış şarkısı Kukla'dır:


Tolga Karel, Fulden Uras'ın 2006 yılında çıkardığı 'Nelere Dayandı Bu Yürek' albümünde 3 şarkısıyla yer almıştır. Albümün çıkış şarkısı 'Ben Adam Ettim', Fulden Uras'ın Serdar Ortaç imzalı 'Bensiz Olsun' şarkısından sonra hit olmaya en yakın çalışması olmuştur.


Tolga Karel'in Fulden Uras'a verdiği diğer şarkıları Nelere Dayandı Bu Yürek ve Agresif'tir.

Tolga Karel'in başka şarkıcılara verdiği ve klipsiz kalan diğer şarkılar:

Nalan'ın Erol Köse Production'dan çıkardığı 'Adresi Biliyorsun' albümündeki 'Kedi' isimli şarkı da Tolga Karel'e aittir.


Esra Balamir'in 2007 yılında çıkardığı 'Masalcı' albümüne adını veren 'Masalcı' şarkısı Tolga Karel'in albüm adı olmayı başaran dördüncü şarkısıdır.