Rtük'ten O Ses Çocuklar'a Rekor Ceza!

sürgünüm

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
65,189
Puanı
1,060

Star TV ekranlarında yayınlanan O Ses Türkiye'nin çocuklar versiyonu olan, jüriliğini Mustafa Ceceli, Murat Boz ve Hadise'nin yaptığı, geçtiğimiz günlerde final yapan O Ses Çocuklar'a Rtük'ten rekor ceza geldi.

Acun Ilıcalı’nın yapımcılığını üstlendiği programda, oyun çağındaki çocuklar, tatil döneminde dinlenmek yerine ailelerinden, arkadaşlarından ayrı, yaş ve psikolojilerine uzak bir atmosfere maruz kaldıkları için Rtük kanala 600 bin lira ceza verdi.

Sahneye çıktıklarında bazıları duruş ve tavırlarıyla, elemeyi geçebilmek için el kol hareketleriyle daha fazla çaba sarfetmeleri Rtük'ten bir diğer gerekçe olarak gösterildi.

RTÜK kendini aştı iyice ama Acun Ankara'ya RTÜK binasına gider halleder bu işi.
Belli ki Acun'u baya özlemişler.

RTÜK kendini aştı iyice ama Acun Ankara'ya RTÜK binasına gider halleder bu işi.
Belli ki Acun'u baya özlemişler.
Normalde ben Rtük'ü günahım kadar sevmem ama burda 1 konuda haklı, çocukların tatil döneminde dinlenmek yerine ailelerinden ve arkadaşlarından ayrı bırakılması yanlış bana göre de.

Neden dersen öyle anne babalar var ki memelekette hani 15 dakika şöhret olmak için herşeyi yapan insanlar onlardan bahsediyorum. Çocuklarını geleceklerini düşünmüyorlar. Aslında ben çocukların yarıştırılmalarını hiç sevmiyorum.

Bir Şarkısın Sen vardı atv'de. Ona da ceza versinler o zaman.

Çocuklar kendi istekleriyle çıkıyor oraya. Orada hırs, azim vs. yok değil vardır elbette olmalı da ama adı üstünde sesi iyi olan kazanıyor. Ayrıca daha Temmuz'un 15'inde bitti yarışma. 1 ay felan sürdü ve çocukların her biri 3 bölüm ya da 4 bölüm ekranlarda yer aldı. Tatil döneminin hepsini kapsar gibi konuşmuş, hem kapsasa bile bu RTÜK'ü ilgilendirmez. Ne kadar saçma?

Helal olsun RTUK'e diyorum
Özellikle buna katılıyorum.Finale kalan veletler mesela. Nasıl ağır abi takılmacalar öyle
Hele birinci olan? Höt desen ağlayacak kadar duygusal bi cocuk ama sahnede şarkı söylerken el kol halleri ne vaziyette

Sahneye çıktıklarında bazıları duruş ve tavırlarıyla, elemeyi geçebilmek için el kol hareketleriyle daha fazla çaba sarfetmeleri Rtük'ten bir diğer gerekçe olarak gösterildi.

Vermişlerdi zaten hatırladıgım kadarıyla
Cocuk gibi giyndirilmeikleri gerekçesiyle

Bende onu yazacaktım Bir Şarkısın Sen'de çocuklar yarıştırılmıyordu, eleme falan yoktu yani.

Bende onu yazacaktım Bir Şarkısın Sen'de çocuklar yarıştırılmıyordu, eleme falan yoktu yani.
Sahneye çıkıyorlar sonuçta ve jurilerden yorumlar alıyorlardı. Alkışı felan en çok kim alır, en iyi yorumu kim alır gibi vs. düşünebilirler. Çocuk aklı sonuçta, her şeyi önemserler.

Fındık kurdu Berna mı ne vardı? Mesela yarışmada herkesten öne çıkmıştı. Diğerleri de onun önüne geçmek istemişlerdir muhtemelen.

Çok saçma buluyorum ben yinede. Bu RTÜK'ün düşüneceği değil, ailelerin düşüneceği bir şey. Ceza vermek için yer arıyorlar sanırım.

O hareketleri zaten ailelerde destekliyor o yuzden. "Aman aman büyümüşte küçülmüş, küçük adam" gibi laflar sevgi pıtırcıkları saçıyorlar biz ekran başındakılerde (söz meclisten dışarı) bi b**k var sanıyoruz izliyoruz yinede

Ben çocuk versiyonunu neredeyse izlemedim, diğerini bile çok nadir izleyebildim bu yıl.
Ama ben doğru bulmadım. Çocuk orada el-kol hareketleriyle şaklabanlık yapıyorsa jurinin ondan etkilenmemesi gerekir. Ses yarışması bu adı üstünde ama işte bizdekiler gırgıra ve şova dönüştürünce etkileniyorlar.

Ne dersek diyelim biz geri kalmış bir toplumuz, aileler orda çocuklarının şöhret ve para kazanacağını düşünüyor. O yüzden yarışmaya katılıyorlar. Bizde büyükler bile bir anlık gelip geçici şöhreti kaldıramıyor. Bkz Arda Kural.

Sese ancak arkaları dönükken önem veriyorlar. Sonrası hep dış görünüş
O kazanan cocuğun videolarını izleyebilirsen izle bi derim
Gerçekten rezalet bir durum.Hele YST'ye cıktığı zamanki videoyu da bul ve izle

Rtugun verdiği en doğru karar. Murat boz hadise mustafa ceceli çocukları elerken çocuklar üzülmesin diye yarim saat çocuklara dil dokuyordu. Özelikle mustafa ceceliye bu yarışmada yer almasını yadirgadim efendi pozLarina yakismadi. Hadi jurilerin çocukları yok. Acunum iki çocuğu var. O niye kendi çocuğunu sokmadı bu yarismaya . nasıl anlayamaz çocukların psikolojisine zarari olacagini . erken bitmesinin sebebi büyümüş rtukten ceza alacaklarını duyunca aniden bitirdiler))))

O yarisma değil eğlence programı kimse eleniyordu. Çocuklara sevmedikleri şarkılar okutuluyordu. Eğitim alarak sarkilatlrini söylüyorlardı. Ki programa herkes yüklenmişti acundan sanatcilar nasil korkmussa kimse azını acamadi))))

Aslında bu yarışmada juriler yarışmacıları keşke hiç görmese. Finalde felan görseler ne iyi olurdu. Hatta daha heyecanlı olurdu ama format bu...

Adı neydi çocuğun?

@sürgünüm katılıyorum ama ben Arda Kural'ı severdim. Keşke hiç öyle tatsızlıklar yaşamasaydı da ekranlarda görebilseydik onu...

@beyazsoy diğer yorumları okuma zahmetinde bulunsaydın onu alıntılamazdın belki de.

Çocuga hayran olmadiğim için adını hatırlamıyorum