RTÜK'ten Show TV'ye Ceza!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xBUGRAx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xBUGRAx

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
20,584
Puanı
1,060
Show TV'de Hafta İçi Her Gün yayınlanan, 'Saba Tümer'le Bugün' programına RTÜK'ten ceza!

Her Cuma Saba Tümer'e konuk olan, Yaşar Nuri Öztürk'ün canlı yayında 'onun bunun çocuğu' demesi nedeniyle
Show TV'ye 196 Bin 207 TL ceza verildi!

37441_b.jpg

Yahu bu RTÜK`te de insaf yok. Show Tv`nin hali ortada bir de ceza kesiyor. :T:

Show Tv'ye bir darbe de RTÜK'ten, bu cezayı Yaşar Nuri Özrürk ödese daha doğru olur. :)

Bu ne saçmalık ya Rtükten her geçen gün daha fazla nefret etmeye başladım

Show TV bu cezadan sonra batmıştır. AAS'nin 15 bin liralık teminatını ödeyemeyen Show TV, bu cezayı nasıl ödeyecek?

yıllardır showda-kanal7 de cakir onunki bununki diyor nerdymiş aklı rtuk ün

gerekçeyi okumamışsın sanırım

RTÜK, Yaşar Nuri Öztürk 'ün konuk olduğu Show TV'de yayınlanan "Saba Tümer ile Bugün" programına 196 bin 207 TL ceza verdi. Üst Kurul cezaya gerekçe olarak Yaşar Nuri Öztürk'ün kendisini eleştirenlere, "onun bunun çocuğu" demesini gösterdi. Konuyla ilgili uzman raporu şöyle:
"NAMUSSUZ DİYORUM ONUN BUNUN ÇOCUĞU DİYORUM"

"İlgili programda Yaşar Nuri Öztürk kendisine yapılan eleştirilere ağır hakaret ederek karşılık vermiştir. Eleştirilerle ilgili olarak, 'Bir namussuz bana mail atmış, dini paravan olarak kullanıyorum diye. Şerefsiz, namussuz, onun bunun çocuğuna bakar mısınız? Ne demek lazım bunlara, bulsam acımadan söyleyeceğim' şeklinde ifadelerde bulunmuş ve sonrasında aynı hitaplara devam ederek, 'Namussuz diyorum, onun bunun çocuğu diyorum, şerefsiz diyorum yetmiyor.'

AYNI ANDA KUR'AN AYETLERİNDEN ÖRNEKLER VERDİ

Aynı platformda Kur'an ayetlerinden örnekler verirken, bir yandan ağıza alınmayacak hakaretlerde bulunmak, dini konularda insanların seyrederek istifade etmek istediği, insanlara İslamiyeti anlatan ve bu doğrultuda güleryüz göstererek örnek olması gereken bir şahıs açısından çok da olumlu davranışlar olmamaktadır.

ÇOCUKLAR KORUNMALI

Bu tarz yaklaşımların bilgilenmek amacıyla programı seyreden insanlar açısından ve aynı şekilde, saati itibariyle ekran başında olması muhtemel küçük yaşta izleyicilerin üzerinde faydadan ziyade olumsuz etki bıraktığını belirtmek kaçınılmaz olmaktadır. Çocukların bu üst üste yinelenen hakaret dolu sözlerden yetişkinlere göre çok daha fazla etkilenebileceği, yayıncının çocukları koruma sorumluluğu çerçevesinde dikkate alması gereken bir husustur."

çocuklara ne daha fazla zarar verir belli. o lafa benzer oldugu icin örnekti sadece ceza yersiz olmuş kg de biplenmesine ragmen anlaşılan gırla kfür var

Show bi de Rtük'ten darbe yedi tam oldu zaten kanalın durumu ortada ..

Bu söze bu kadar ceza kesildiyse 20 Dakika'nın ilk bölümündeki o....u sözüne kaç trilyon lira ceza kesecekler merak ediyorum. :D

Bu söze bu kadar ceza kesildiyse 20 Dakika'nın ilk bölümündeki o....u sözüne kaç trilyon lira ceza kesecekler merak ediyorum. :D

:D :d :D aga starda para çok bişey olmaz
benceceza abartılı olsa da doğru bi hoca nın canlı yayında onun bunun çocuğu demesi nedir ya hoca diye çıkmış tv ye bi de