RTÜK'ten 'Konuşanlar' Kararı!

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
64,133
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com

RTÜK'ten 'Konuşanlar' kararı!

Ünlü komedyen Hasan Can Kaya'nın YouTube'da yayınladığı, sonrasında Exxen'e transfer ettiği 'Konuşanlar' programının 44. bölümünün platformdan kaldırılmasına ve Exxen'e idari para cezası uygulanmasına RTÜK üyelerinin oy çokluğu ile karar verildi.

Öte yandan Netflix'te yer alan 'Ortaya Karışık İlişkiler' filminin de platform kataloğundan çıkarılmasına ve 'Yasak Elma' dizisi için de FOX'a idari para cezası uygulanmasına oy çokluğuyla karar verildi.

Program da alan razı satan razı ve programın konsepti öyle zaten ve paralı bir platform yani izlemek istemeyen izlemez bu kadar basit. RTÜK'ün uğraştığı saçmalığa bak. Yasak Elma'ya neden ceza geldi acaba

SGGSSSSAHBV (sinirden random attım)

Netflix’e de ciddi ciddi filmi kaldırma cezası vermişler! Allah… ne yazsam bilemiyorum, ne yazsam sakata geleceğiz o yüzden en iyisi susmak. Ama… AHBV… Ücret ödenen internet içeriğini yayından kaldırmak…. Sabır sabır sabır…. Az kaldı sabır…

İnstagramım bloke yemiş @Tolstoyevski

Mesajını okurken nasıl kriz geçirdiğini sinirlendiğini anladım

Reactions: Tolstoyevski
Sağ ol Rtük sayende elden giden ahlakımız düzeldi! Canim ülkem, bol bol Esra Erol izleyerek bozulan ahlakını tamir eder artık...

Çok komikler ya valla
Benim durumdan komik olamazlar

Reactions: Angelica
Yandaş kanalların ceza aldığını hiç görmedim.

Konuşanlar'a ceza verilmesinin nedeni seyircilere küfür edilmesiymiş sanırım eğer durum buysa iyi olmuş.

Yasak Elma'ya metres-yasak aşk sebepleriyle verilmiştir muhtemelen. Bu olayların bin beterinin yaşandığı Esra-Didem gibi programlara ceza verileceğine kurgu ürünlere veriliyor saçmalığın bu kadarı.

Netflix'e karışmazsın be...

RTÜK resmen muhalif seslere bal çalmiş 😡😡😡

Yahu yıllarca ekranlarda tacizler izledik ve şaka adı altında gülüp geçinildi. Ve şuan o isimlere saygı duyuluyor, usta deniliyor. Sansürlü bir içeriğe ne idari cezası?? Eskiden nerdeydiniz ahlak bekçileri??

Reactions: cookies
Platforma 30 tl para verecek olan biz vermeyecek olan biz. Rtüğün zihniyeti deli olunmayacak gibi değil. Avrupada ya da amerikada da böyle denetleme kurumları var ama BÖYLE değil.
------

Eskiden atv’de eşcinsel dizisi yayınlandı 2010 yılında. Ben karşı değilim de bu zihniyet o zaman kış uykusundaydı. Bunu da unutmamak lazım

Son düzenleme:
Tepki aldı dizi ve yayından kalktı. Yine uyanıklardi. Hadi para vermıyorsun bedavadan, toplumun herkesimin izlediği bir mecrada yayınlandı. Geçerli bi sebep diyelim. Ama para verilen ve sansür özellikle biplenen sahneler için halkı galeyena getirdiler.

M.ali, Huysuz Virjin seyircilere sansursuz neler demedi tv ekranlarında. Bu aydın insanların gençlik dönemlerinde yayınladı. O zamanın gençleri de show programlarında küfürler yedi, tacizlere ugradi ve halka bedavadan izletildi. O zamanlar nerdeydi?

Reactions: cookies and Gizmen
Ama sonuçta tv ye çıkmak için izin verilmiş onu diyorum. Mesela geçenlerde şimdiki aklım olsaydı netflix dizisi eş cinsellik var ayağına yayına bile sürülmeden iptal edildi. Eskiden rtüğün yetkileri olması gereken düzeydeydi. Şimdi ise bence yetkileri genişletildiği için para kesmek ayağına bunu kendi çıkarları için kullanıyorlar. Yoksa paralı bir kanalda ki içeriğe ceza uygulamasında başka mantık bulamıyorum. İnsanlar zaten özgür sansürsüz kısa süreli yapımlar izlemek için platformlara üye oluyor. Ama m alinin seyircinin ağzına sosis soktuğunda ki görüntünün ya da kadınlar ile bel altı yaptığı muhabbetlere dediğin gibi bıyık burkarak gülenler paralı platforma bile neden göz diker anlamak güç… (Bu arada huysuz virjini canlı izlemek isterdim. Kısmet olmadı)

Reactions: Forumdash