RTÜK'ün Kanal D’ye Kestiği “Ayşe Öğretmen” Cezası Belli Oldu!

sürgünüm

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
65,202
Puanı
1,059
RTÜK'ün Kanal D’ye Kestiği “Ayşe Öğretmen” Cezası Belli Oldu!

RTÜK, Kanal D'de ekrana gelen Beyaz Show'a katılan bir kadının “çocuklar ölmesin” sözlerini terör propagandası kabul etti ve kanala yüklü miktarda ceza kesti.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; Kanal D, o ay aldığı reklam gelirlerinin yüzde 2’sini ceza olarak ödeyecek. Yani yaklaşık olarak 900 bin lira.

“Devletin terör örgütüne yönelik yürüttüğü askeri operasyonları masum insanların ölümüne sebep olan eylemler şeklinde ifade ettiği kanaatine varılmış olup, konuğun kullandığı söylemin, terör örgütünün faaliyetlerini meşru gösterme amacı taşıdığı izlenimi oluşmaktadır.”​

RTÜK raporunda, programın sunucusu Beyazıt Öztürk'ü de suçlandı:

“Program sunucusu hiç müdahalede bulunmadığı gibi, programa telefonla bağlanan Ayşe Çelik isimli şahsı alkışlattırarak kişinin yaptığı açıklamaları desteklemiştir” denildi.​

Bu konuyu orijinal haber formatında görüntüle

AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla bu karar verilmiş, şaşırmadık.
Bu rakam bizim için bir hiç, böyle provokasyonlara gelmeyiz.

TC'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e demediği laf kalmayan AKİT'e sadece kıytırıktan bir uyarı.
)

900 binin 900 bin katı tükürük olarak rtük e gitsin yalakalar
)

neyse @mrt-06 bu vesileyle total d nin aylık reklam gelirinin 45 milyon lira olduğunu öğrendik kösemin ceza miktarını da bul da starikin reklam gelirini bulalım

Umarım Kanal D'ninkinden fazla değildir zaten baksana Doğuş zarar ediyor gibi şimdi de e2 kapanmış.

Fena ceza almış Kanald Allah cezasını verir Ayşe gibileride Merkalanmasınlar Ayşe kimse karşıma ciksada Gebertsem Valla !!
Cook gıcık ve gerksiz insanlar var dünyada

Program sunucusu hiç müdahalede bulunmadığı gibi, programa telefonla bağlanan Ayşe Çelik isimli şahsı alkışlattırarak kişinin yaptığı açıklamaları desteklemiştir” denildi.

Şu alıntıladiğim kısım için hak etmiş diyorum. Beyaz'ın siyasetle işi olmaz biliyoruz. Siyasi düşüncesi de yoktur ama biraz ekranları takip etseymiş.

Aynı gün aynı provakasyon atv'ye de yapılmış. Hem de Nihat Hatipoğluna. O adam nasıl kıvırmış peki? Sunuculuk anlamında kıyaslayınca Beyaz'a üzülmekten vazgeçiyorum.

Neyse en önemli bilgi Kanal D'nin bu zorlu günlerdeki tek (o ayki) aylık kazancını öğrenmiş olduk. 20 reytingli zamanlarında kaç paraydı aylık geliri?

Çok abartıldı bu da. Bir de -bunun için demiyorum- ülkede şöyle bi algı oluştu kim barış kelimesini ağzına alsa terörist gözüyle bakılır oldu bu saçmalıktan bir an önce vazgeçilmesi lazım.

çünkü teröristlerin ağzında bu kelime var barış diyolar bebeklere füze atıyolar okulları bombalıyolar o yüzden bende o kelimeden nefret ediyorum artık

cezaya gelince kanal için doğru bir ceza ama beyaz ın burda bir suçu yok gaza geldi alkışlattı pişmanda oldu

Demek ki Kanal D baya kazanıyormuş. %2'lik bile 900 bin TL ediyorsa.

Rtük'ün saçma işlerinden biri daha olmadık şeylere ceza keser.

Yine saçmalıktan başka bir şey olmayan bir ceza.