Romulo RB Leipzig'te!

Gerekli24

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
13,091
Puanı
710
Geçen sezon gösterdiği performansla dikkat çeken Romulo Bundesliga ekiplerinden RB Leipzig'e transfer oldu. RB Leipzig oyuncu ile 5 senelik sözleşme imzalandığını duyurdu.

Bu transfer için RB Leipzig Göztepe'ye 20 milyon euro bonservis ödeyecek. Öte yandan 5 milyon euro da performansa dayalı bonus bulunuyor. Bu bedelle Göztepe tarihinin en pahalı oyuncu satışını yapmış oldu.

Romulo geçen sezon Göztepe formasıyla 33 resmi maçta 17 gol 10 asistlik performans sergilemişti.

1755273139267.webp

Başarılı olursa birkaç sene sonra La-Liga'nın büyük kulüplerinden birine gidebilir. Potansiyeli olan bir oyuncu. Göztepe iyi kâr etmiş, 2.5 milyon euroya almışlardı. :)

Başarılı olursa birkaç sene sonra La-Liga'nın büyük kulüplerinden birine gidebilir. Potansiyeli olan bir oyuncu. Göztepe iyi kâr etmiş, 2.5 milyon euroya almışlardı. :)
Evet denilene göre sonraki satıştan paydan vesale biraz eski kulübüne gidecekmiş ama ciddi bir miktar değil. Ayrıca yüzde 10 civarı Göztepe'nin de ayrı pay konduğu söylenen arasında ancak bunları resmi olarak görmediğim için net miktarları sadece belirttim. İyi değerlendirirse Göztepe için çok iyi bir kazanç ve başında ciddi profesyoneller olduğu için değerlendireceğini düşünüyorum.

• Beğendim
Reactions: emreemreu
Evet denilene göre sonraki satıştan paydan vesale biraz eski kulübüne gidecekmiş ama ciddi bir miktar değil. Ayrıca yüzde 10 civarı Göztepe'nin de ayrı pay konduğu söylenen arasında ancak bunları resmi olarak görmediğim için net miktarları sadece belirttim. İyi değerlendirirse Göztepe için çok iyi bir kazanç ve başında ciddi profesyoneller olduğu için değerlendireceğini düşünüyorum.
Asıl başarı; düşük bonservisli ve maaşlı oyuncuyu bulup, onu parlatıp iyi fiyata satış yapmaktır. :)

Asıl başarı; düşük bonservisli ve maaşlı oyuncuyu bulup, onu parlatıp iyi fiyata satış yapmaktır. :)
Bizim ülkemizde pek yapılan daha doğrusu hedeflenen model değil aslında ana odak ligde başarı olarak görülüyor ama bu kadar amatör yönetilen kulüpler arasında Göztepe fark yaratacak diye düşünüyorum.

• Beğendim
Reactions: emreemreu
Son yıllarda ligden hiç fena olmayan satışlar yapılıyor. Avrupa'ya gidemeyen bir takımdan Süper Lig tarihinin en yüksek satışlarından birinin yapılması harika başarı. Tebrikler Göztepe'ye, devamını bekleriz.