Roman Uyarlamları Sanıldığı Kadar Tuttuyor mu ? FF özel

beyazsoy

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
13,173
Puanı
1,059
Roman uyarlam dizileri sanıldıgı kadar çok uzun soluklu olmuyor, bu konuda en şasız Halide Edip Adıvar ve Ayşe Külin . Halide Edip Adıva'ın iki eseri dizi olarak uyaralandı. İkiside atv de yayınlandı ikiside tutmadı. en çok romanı tv ye aktarılan ama başarısılık konusunda rekor kıran bir diğer yazar Ayşe Külin'nin 4 eseri uzun soluklu olamadı(şena bir tanesi hala yayınlanıyor) sadece star tv yayınlanan köprü romanı uzun soluklu oldu

son zamanlar tutan roman uyarlamalı dizileri

aşk-memnu Halid Ziya Uşaklıgil (hem trt hem kanal d de tuttu)

yaprak dökümü (hem trt hem kanal d de tuttu) :Reşat Nuri Güntekin
dudaktan kalbe

köprü :Ayşe Kulin

huzur sokagı :Şule Yüksel Şenler

hanımın çifliği (hem trt hem kanal d de tuttu) :Orhan Kemal
Baba Evi:

Küçük Besleme :Kemalettin Tuğcu
Üvey Baba

ekranda hüsran yaşayan roman uyarlamaları

Çalıkuşu : Reşat Nuri Güntekin

Samanyolu Kerime Nadir

Karadağlar

Al yazmalım

Kötü Yol : Orhan Kemal
evlerden biri
cemile

Canan(PEYAMİ SAFA

Türkan
Geniş Zamanlar :Ayşe Kulin
Gece Sesleri
Veda

Kurt Kanunu

Dila Hanım

Agır roman

Kalp Ağrısı :Halide Edip Adıvar
Sinekli Bakkal

Mercan Kolye
İki Arkadaş :Kemalettin Tuğcu
Canım Annem
Hırsızın Oğlu

Son düzenleme:
bazılarının adını bile duymadım :D dila hanım kanalına göre tutmuş durumda türkan ab de tuttu sinekli bakkal tuttu siyasi nedenden bitirildi

Kopyala yapıştır bitince beyazsoyun konularının kalitesi daha çok arttı bilmem farkettiniz mi ?

Romanlardan olan dizileri sevmiyorum artık özellikle de Aşk-ı Memnu'dan sonra, yazarın kemikleri sızlıyordur.

beyazsoy un açıklamsı mobilim ondan geç yazıyom:D

konu çok geniş bildiklerimi yazdım internete bilmediklerim varmı diye bakıyorum ekeleme çıkarma yapıyorum. iki stv dizi ekledim sonra onların roman olmadıgını anladım :)))))

- - - Ekleme - - -

Kayıp Şehir roman değil miydi?
tvdeki dizinin romanla alakası yok. dizi italyan bir filimden yürütüleme :))))

https://fav10.net/f498/kayip-sehir-dizisinin-konusu-italyan-filminden-alinti-cikti-160244/

Son düzenleme:
konu çok geniş bildiklerimi yazdım internete bilmediklerim varmı diye bakıyorum ekeleme çıkarma yapıyorum. iki stv dizi ekledim sonra onların roman olmadıgını anladım :)))))

- - - Ekleme - - -

tvdeki dizinin romanla alakası yok. dizi italyan bir filimden yürütüleme :))))

https://fav10.net/f498/kayip-sehir-dizisinin-konusu-italyan-filminden-alinti-cikti-160244/

Şimdi bende araştırdım, dizi Gülşen Gazel'in romanından esinlenmiş :)

Şimdi bende araştırdım, dizi Gülşen Gazel'in romanından esinlenmiş :)

böyle bir roman var da romanla alakası yok dizinin

romanı içeriği :

Gülşen Gazel, kendine has yazım ve yorumu ile bu güne kadar yazılmışlardan oldukça farklı bir roman meydana getirmiş... Zamanı, mekânı, karakterleri, betimlemesi ve perspektif görüntüsü piyasaya çıkan türlerinden oldukça değişiktir... Yanı sıra kurgusu,vurgusu,üslubu da "iddialıdır" denilebilecek nitelikte... "Kayıp Şehir" içerik olarak din ve felsefi eksenli bir anlatı olmanın da ötesinde okuyana doğru ve yanlışların mihengini göstermekte, sosyal yaşamın da olması gereken yerini bir mistisizm yumuşaklığı ile geleneklere bağlı kalarak işaret etmektedir... Çünkü insanın yaratılışıyla ilke edinilen bu temel öğeler dinsel bir kronoloji evresi çizer.Bu evre insanlık için önemlidir. Bilhassa yaşanmış bir öğreti olarak çağımıza ulaşabilmesi ve özelliğinden kopmaması bakımından daha önemlidir... Öte yandan mesaj niteliğiyle de önemli bir ardandır "Kayıp Şehir". Dinin var olduğu süreçten zamanımıza değin geçirdiği evrimler kitabın bölümleri arasında okuyana akılcı biçimde hikâye edildiğinden öğretici niteliği de taşımaktadır... yanı sıra okuyana yansıyış şekli ile onu sıkmayıp adeta heyecanlandırmaktadır... Denilebilir ki büyük küçük herkesin ondan öğreneceği çok güzel ve ilkeli bilgileri var. Onu yürekten kutluyorum!..

böyle bir roman var da romanla alakası yok dizinin

romanı içeriği :

Gülşen Gazel, kendine has yazım ve yorumu ile bu güne kadar yazılmışlardan oldukça farklı bir roman meydana getirmiş... Zamanı, mekânı, karakterleri, betimlemesi ve perspektif görüntüsü piyasaya çıkan türlerinden oldukça değişiktir... Yanı sıra kurgusu,vurgusu,üslubu da "iddialıdır" denilebilecek nitelikte... "Kayıp Şehir" içerik olarak din ve felsefi eksenli bir anlatı olmanın da ötesinde okuyana doğru ve yanlışların mihengini göstermekte, sosyal yaşamın da olması gereken yerini bir mistisizm yumuşaklığı ile geleneklere bağlı kalarak işaret etmektedir... Çünkü insanın yaratılışıyla ilke edinilen bu temel öğeler dinsel bir kronoloji evresi çizer.Bu evre insanlık için önemlidir. Bilhassa yaşanmış bir öğreti olarak çağımıza ulaşabilmesi ve özelliğinden kopmaması bakımından daha önemlidir... Öte yandan mesaj niteliğiyle de önemli bir ardandır "Kayıp Şehir". Dinin var olduğu süreçten zamanımıza değin geçirdiği evrimler kitabın bölümleri arasında okuyana akılcı biçimde hikâye edildiğinden öğretici niteliği de taşımaktadır... yanı sıra okuyana yansıyış şekli ile onu sıkmayıp adeta heyecanlandırmaktadır... Denilebilir ki büyük küçük herkesin ondan öğreneceği çok güzel ve ilkeli bilgileri var. Onu yürekten kutluyorum!..
Ben dizinin ilk 4 bölümüne ve sonralarda ara ara bakmıştım burada yazılanlarla alakası var :)