2019 Richard Jewell / Richard Jewell Olayı - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
47,949
Puanı
1,060
RJ.jpg

Richard Jewell

Tür:
Biyografi, Drama
Yönetmen: Clint Eastwood

Oyuncular:
Paul Walter Hauser
Sam Rockwell
Kathy Bates

Filmin Özeti:
Richard Jewell Olayı, 1996 Atlanta Olimpiyatları’nda Centennial Olympic Parkı’nda yaşananlara odaklanıyor. 1996 yılında düzenlenen Yaz Olimpiyatları sırasında Centennial Olympic Parkı’nda bombalı saldırı düzenlenmiştir. Yaşanan olayların suçlusu ise Richard Jewell görülür. Güvenlik görevlisi olarak çalışan Richard Jewell, saldırı sırasında onlarca insanın hayatını kurtarsa da basında çıkan haberler onun terörist olduğunu söylemektedir. Olayın ardından hayatı tepetaklak olan Jewell’in suçsuz olduğu ise birkaç ay sonra ortaya çıkar. Gerçek suçlunun ortaya çıkması ile aklanan Richard Jewell’in hayatı ise asla eskisi gibi olmaz.

Filmin Fragmanı:

Clint ustaya saygım büyük. Neredeyse 90 yaşında hala böyle kaliteli filmler yapabilmesi takdire şayan.

Film, medyanın insan hayatını ne kadar kolay karartabileceğini iyi anlatıyor. Kadro epey kaliteli. Başroldeki Paul Walter Hauser harika. Sam Rockwell ve Kathy Bates de çok iyiler.

Filmin aşırı iyi olduğu herhangi bir alan yok, işini iyi yapan kaliteli bir film sadece.

Tam yorum: richard-jewell-2019

7/10

• Beğendim
Reactions: Aserat
Hikayenin ilginçliği dışında pek cazip bir tarafı olduğu söylenemez ki o da bir yere kadar idare ediyor. Sıktığını söylemem zor ama izleyiciye yeni bir şey sunmuyor maalesef. Medyanın bir insanın hayatını ne kadar mahvedebileceği konusu gayet iyi işlenmiş yine de. Sırf yardımcı kadın oyuncu adaylığı aldı diye izledim ama Kathy Bates'in bir sahnesi dışında adaylık alabilecek kadar harika (gayet iyiydi tabii ama karakteri klişe) bir performans sunduğunu da düşünmüyorum. Paul Walter Hauser ve Sam Rockwell'ı ona göre çok daha iyi buldum. Gazeteci karakteri biraz gereksiz geldi. Kısacası Oscar için çekildiği belli olsa da sınırlarını bilen ve bunun dışına çıkmayan ortalama bir yapım.

6/10

• Beğendim
Reactions: bazinga
Hikayenin ilginçliği dışında pek cazip bir tarafı olduğu söylenemez ki o da bir yere kadar idare ediyor. Sıktığını söylemem zor ama izleyiciye yeni bir şey sunmuyor maalesef. Medyanın bir insanın hayatını ne kadar mahvedebileceği konusu gayet iyi işlenmiş yine de. Sırf yardımcı kadın oyuncu adaylığı aldı diye izledim ama Kathy Bates'in bir sahnesi dışında adaylık alabilecek kadar harika (gayet iyiydi tabii ama karakteri klişe) bir performans sunduğunu da düşünmüyorum. Paul Walter Hauser ve Sam Rockwell'ı ona göre çok daha iyi buldum. Gazeteci karakteri biraz gereksiz geldi. Kısacası Oscar için çekildiği belli olsa da sınırlarını bilen ve bunun dışına çıkmayan ortalama bir yapım.

6/10
Gazeteci karakteri de önemliydi ya. Adamın bu kadar şey çekmesinin asıl sorumlusu o kadın.

Sonrasında pişman da oldu ama iş işten geçti.

Yine de bir tık daha iyi işlenebilirdi o karakter.

• Beğendim
Reactions: Aserat
Gazeteci karakteri de önemliydi ya. Adamın bu kadar şey çekmesinin asıl sorumlusu o kadın.

Sonrasında pişman da oldu ama iş işten geçti.

Yine de bir tık daha iyi işlenebilirdi o karakter.
Yani öyle aslında ama pek derinleştirilemediği için gereken katkıyı verememiş. İzlerken sinir oldum tabii orası ayrı. :A