Reytinglere Etki Eden Faktörler - FF Özel

Since2011

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
7,167
Puanı
859
Reytinglere etki eden Faktörleri FF Favori Forumumda yazam dedim

Bana göre reytinglere etki eden Faktörler;

1-Dizi Konusu:Türkiyede birçok diziler reyting kurbanı olmuştur peki neden öncelikle reytingleri etki eden faktör dizi konusudur türkiyede Polisiye Dizileri iyi kadro iyi senaryo olduğunda ve kanalı iyi olduğunda yüzde 60 gibi oranda dizi tutuyor ve ömrü uzun oluyor örnek vermek istersek;

ARKA SOKAKLAR:
Dizinin konusuna baktığımızda günümüzdeki olayları anlatan bir dizi konusudur.Türkiye bakımdan dizilerden en çok uzun ömürlü olan diziler arasında

2-Karekter:Dizilerde karekter önemlidir buda senaristlere bağlanan bir durum.Dizide hatta her dizide önemli karekterler vardır bu karekterleri izliyeciler benimser ve gerçekmiş gibi gerçek hayatta o özelliğe sahip olmak ister 2010 Kurtlar Vadisi Pusunun finalinde İskenderi Polat astı ve bu durumdan etkilenen iki çocuk oyun oynarken abisi kardeşine uyguladı( diziye bakarak taklit ederek)ve can verdi bunlar olumsuz tarafları ama dediğim gibi insanlar dizileri izlerken bir karekter benimsemek ister bir daha örnek verirsek Çocuklar Duymasın eski sezonda Meltemi canlandıran Pınar Altuğ diziden bazı dedikodu haberle nedeni ile diziden çıkardılar ve Meltemin yerine başka oyuncu geldi tabi izliyecilerde İlk Meltemi benimsedi ve yeni Meltemi benimsemediler ve diziyi bitirme kararı almışlardı o dönem yine bir örnek vermek istersek Doktorlar dizisi dizi 2006da başlamıştı 3 sezon sürdü ondan sonra final yaptıktan sonra 2010 yazı eski bölüm reytingleri çok yüksek olduğundan bir daha çekmek istediler ama eski karekterler olmayınca dizinin ömrü kısa oldu şimdi eski karekterlerle tekrarları yayınlanıyor ve dizi yazın muhteşem reytingler alıyor

3-Oyuncular:Oyuncular reytinglerde etki eden faktörlerdir.Günümüzde popüler olan oyuncuların dizileri tutar Muhteşem Yüzyılda Meryem Üzerli,Okan Yalabık,Halit Erginç vs gibi önemli oyuncular olmasa dizinin konusu ne kadar iyi olsada dizi tutmaz dizinin konusu çok iyi olmasına rağmen tutmuyan dizi örnek vermek istersek Kızım Nerede tamamen izlemediğim diziler arasında gelir bir iki bölümüne baktım dizinin konusu iyi ama oyuncu kadrosuna baktığımız Burak Hakkıdan başka önemli oyuncu göremedim Hüseyin Davni Aral yazmadık yazmaksan ayıp olur Ece Usluda var tabikide ama çok iyi bir rol oynamadı benim bakış açımdan son olarak Fatmagülün Suçu Ne çok önemli oyuncular olmasa bu dizi tutmazdı,Kuzey Güney,Adına Feriha Koydum vs

4-Sahip Çıkan Kanallar:Bazı kanallarımız var ki dizi tutmadı mı 2-3 bölüm hemen saat değişikliği gün değişikliği ve tabikide böyle olunca kötü reytingler ve hemen bitirme kararı bu kanala örnek vermek istersek Show Tv son batırdığı Karakol dizisi konusu oyuncuları çok önemli isimler vardı Devrim Nasından tut,Ertan Saban'a kadar ama kanal en az 10 kez saat değişikliği yaparsa izleyicide takip edemez dizi tam tuttu pt 1 e alınmalar ondan sonra başka gün başka saate alınmalar burada çok kötü yönetim yatıyor bu sonuca bakarsak Sahip Çıkan kanal dersek Behzat Ç dizi ilk bölümleri ile reyting savaşı verdi ama ondan sonra kanal bitirmek istemedi tam bitirecekti ki Behzat Ç hayranları dur dedi ve Starda sahip çıktı şimdi dizi Tven inanılmaz bir ücret ile tarnsfer oldu ve fenomen hale geldi malesef günümüzde kanallar dizilerini sahip çıkmazken bazı kanallar dizilerine sahip çıkıyor

Not: Bu Yazıların tamamı FF Üyesi
AlemToya aittir

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve videolar, sitemiz kaynak gösterilmek veya ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

Güzel olmus AlemTo... Emek vermissin..

Basarilarinin devamini dilerim böylece. 🙂

Emek vermissin..

Basarilarinin devamini dilerim böylece. 🙂