Reytingler Mi Düşüyor Yoksa Totalleşen Senaryolar Mı?

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
143,039
Puanı
1,061
Bildiğiniz gibi son haftalarda belli programlarda gözle görüşür düşüş var.
Bunların pek çok ortak özelliği var dizi de olsa yarışma da hepsi totalleşen senaryolara sahip.

İlki uzunca süredir süren Survivor yarışması.
Yıllardır ilkbahar aylarında yayında olan yarışma bu sezon en kötü reytinglerini alıyor.
Nedeni yarışmanın konseptinin totalleşmesi;sürekli kulisler ve her sene bir takımın güçsüz duruma geçip birleşmeye yakın şahlanması.Bu sene Gönüllüler'in performansı gibi.

Diğer dizi Muhteşem Yüzyıl.
Dizi bu sezon geçen sezonlara göre olayları,sahneleri uzatarak kayıp yaşadı.
Hürrem'in 10 bölümde 4 ölüm tehlikesi atlatması ve önce Hürrem'in Hatice'yi sonra 5 bölüm geçmeden Mihrimah'ın Esmehan'ı haşaşmat etmesi gibi senaryo tekrarları diziyi totalleştirdi ve kayba neden oldu.

Total grubunun değişmezi Arka Sokaklar ve Kurtlar Vadisi Pusu 'ya gelince onlar da son aylarda düşüşte.
Arka Sokaklar sezon başı Ali vurulduğunda bir anda 4 reyting artarak herkesi şaşırtmıştı.
Şimdi ise önce Mesut vuruldu dizi 2 reyting ardından Murat yaralandı dizi 1.5 reyting arttı.
Kurtlar Vadisi Pusu ise en yüksek reytinglerini 2 sezondur öldü mü yaşıyor mu bölümlerinde görüyordu.
Ancak son bölümde Ömer Baba,Nazife Anne ve Elif'in hayatı tehlikeye girmesine rağmen dizi 14'ü aşamadı.

Bu örnekerin tam tersi örnekler de mevcut.En son Lale Devri,Zümrüt Sultan'ın 25 bölümdür planladıklarını bir bir Ilgazlar'ın yüzüne vurup senaryoya hareket gelince artış yaşadı.
Yeni diziler Karadayı ve İntikam sezonun en iyi başlayanları olarak devam ediyor.

Görüldüğü gibi tekrardan kurtulan ve senaryoyu düzelten yani AB Grubunun isteğine göre hareket eden programlar artıyor aksi durumdakiler düşüyor.

BİÜ'de AB'leşiyor galiba:F:F 4'ü geçemiyordu 5'i görmüş.Bu hafta beni en şaşirtan bölümdü.En sevdiğim karakter olan(hatta tek)Orhan'ın hikayesine ağırlık verildiğinden.

İzlediklerimin arasında en iyi bölümüydü, dizinin bana göre. :)
Orhan 1 numara dizinin.uzun zaamndır izlemiyordum.Geçen hafta az bişey izledim orhanlı sahneleri.Bu hafta Orhan için tekrar izlicem.

- - - Ekleme - - -

yok orada herkes sırayla vuruluyor vurlulan kişiler tekrarlayınca o da düşer :D
Yok be ilk bölüm 2 kişi talan oldu o kadar.Buke ile oğlu evlenmesin diye krizler geçiren kadın bile düzelmiş.Buke hariç herkes normal gibide en iyi hikaye Orhan'ın hikayesi.Bi aç izle Orhanı ne demek istediğimi anlarsin.

Orhan 1 numara dizinin.uzun zaamndır izlemiyordum.Geçen hafta az bişey izledim orhanlı sahneleri.Bu hafta Orhan için tekrar izlicem.

- - - Ekleme - - -

Yok be ilk bölüm 2 kişi talan oldu o kadar.Buke ile oğlu evlenmesin diye krizler geçiren kadın bile düzelmiş.Buke hariç herkes normal gibide en iyi hikaye Orhan'ın hikayesi.Bi aç izle Orhanı ne demek istediğimi anlarsin.

orhan engelliyi oynayan mıydı onun kankası mucit gibi olan mı?

Ben de izlemiyordum, bazen Tv açıkken arada bakıyordum sadece.

Son 2 bölümü indirip izledim, Orhan'ın sahneler çok iyiydi son bölümde...

Babasını kim oynayacak biliyor musun ?

Benimde aklıma o geldi ama fragmandaki tip öyle değil:( Hem Orhan'ın anasına çok yaşlı kaçardi ama "mapushane çürüttü beni" kılıfıyla uyardıda:F:F

2rzw02t.jpg
yüzünd eiyilik arıyoasak en iyisi bu :D