Reyting Tahminleri Yarışmasında Kural Değişikliği!

hayret bi şey

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
8,748
Puanı
860
Öncelikle herkese merhaba.

Yarışmanın içerisinde bulunanlar lütfen bu konuyu sonuna kadar okusun.

Şunu söylemeliyim ki yarışmanın düşündüğümden daha fazla ilgi görmesi beni mutlu etti.

Yalnız başta bu kadar ilgi göreceğini düşünmediğim için kurallar pek sıkı değildi. Bu esneklik son zamanlarda dikkat çeker olmaya başladı. Bunun için bir iki kuralda değişikliğe gitmeye karar verdim ve yeni kurallar ekledim.

Yeni kurallar Mart ayından itibaren uygulanmaya başlayacaktır.

https://fav10.net/f580/reyting-tahminleri-yarismasi-178772/ konusunda duyurduğum 3. madde tamamen değişiyor.

***Maddede en az üç yapımın Total ve Ab olarak tahmininin yapılmasının yeterli olabileceğini söylemiştim ama bu sayı Mart ayından itibaren 5'e çıkacak.Beşten fazla tahmin yapmak isteyenler yine aynı şekilde devam edebilir.

***Bu beş tahminin üçü benim seçeceğim yapımların Total ve Ab reytingi olacak. Aksi taktirde zorunlu tahminleri yapmazsanız 0 puan alacaksınız.

Örnek verecek olursam çarşamba tahminlerini yapıyoruz. Mesela ben , Muhteşem Yüzyıl , Merhamet ve Sakarya Fırat dizilerini ayrı bir tablonun içinde belirteceğim.

ZORUNLU TAHMİNLER
[TABLE="width: 500"]
[TR]
[TD]**Muhteşem Yüzyıl
**Merhamet
**Sakarya Fırat[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

***Bir diğer önemli kural ise diskalifiye olma kuralı. Bazı arkadaşlar sadece iki gün vs. tahmin yapıyorlar ve bir daha tahmin yapmıyorlar.Bundan sonra tahmin yapmadığı günler boyunca -5 puan yüzdesinden silinecek. Ve eğer tahmin yapmadığı gün sayısı 12'yi geçerse yarışmadan diskalifiye edilecek.

***Bundan sonra en geç tahmin saati 08:30 değil , 08:45 olmuştur.

*** Bu hata pek yapılmadı ama bu kurala da el atmak istiyorum. Saat 08:30'dan sonra tahmin yapanlar -20 puan alıyordu . Bundan sonra puanları silinmeyecek ama yaptığı gün dahil 2 gün tahminleri sayılmayacak ki bu ortalamada kendisini gösterecektir.

**Tahmin yapan ama 5 tene yapmayan kişiler o gün %0 puan alacaklar.

***Madalyalarınızı sonuçlarınızı açıkladığım gün içerisinde profilinizde görebilirsiniz.

Hep ağır kurallar olsa da hiçbirinizin zorlanacağını düşünmüyorum.

Yeni kurallar hayırlı uğurlu olsun.

Son düzenleme:
Şimdi daha da güzel olacak :oley:

Ama 5 yapım çok bence. :T: 3 iyiydi.

Ağır olması sadece -'li puanlardır . Onun dışında pek ağır değil. Zaten çoğunuz bu kurallara uyuyorsunuz. Burdaki amacın eşitliği sağlamak. Herkes aynı yapımların tahminlerini yapsın diye.

Birde adamlar tahmin yapmıyor ama X yani 0 puan alıyorlar.Aynı puanı tahmin yapan ama bir şey tuturamayan da alıyor. Burda adaletsizlik yok mu? Bundan sonra -5 :)

Şu saat konusu 8.30 değilde 9 olsa olmaz mı veya 8.30 dan 10-15 dk ileri at.Çünkü bazen tahmin yapamıyorum.Sabah araba beklerken yapmak zorunda kalıyorum.Arada da kaçırıyorum arabayı.8.30 değilde 8.45 veya 8.50 olursa çok mutlu olurum.:)

Şu saat konusu 8.30 değilde 9 olsa olmaz mı veya 8.30 dan 10-15 dk ileri at.Çünkü bazen tahmin yapamıyorum.Sabah araba beklerken yapmak zorunda kalıyorum.Arada da kaçırıyorum arabayı.8.30 değilde 8.45 veya 8.50 olursa çok mutlu olurum.:)

Tamam 45 olsun :)

Dur onu da konuya yazayım :)

5 yerine 4 tahmin zorunlulugu olsa daha iyi olur. Ama 3 tanesi hayrettin tarafindan belirlenmesi dogru karar bence. Isteyen 4'den fazla yapsin. Bence hayrettin bunu tekrar düsünebilir :D