Reyting Tahminleri Yarışması

hayret bi şey

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
8,748
Puanı
860
Öncelikle tüm üyelere merhaba.

Bildiğiniz gibi uzun zamandır Reyting Tahminleri konusunu açıyorum.Eğer sizler konuya ilgi göstermeseydiniz açmaya devam edermiydim bilmiyorum.

Gelelim bu konuyu açma amacıma.Forumda yeni bir yarışma düzenliyorum. OzaN adminden de gerekli olan izini aldım.

Yarışmanın ismi Reyting Tahminleri Yarışması .

Yarışmamız tahmin konusuna yaptığınız tahminlerle olacak.

Yarışmanın kuralları ve özellikleri;

1-)Dizinin yada programın net tahmini yapılacak.Yani A dizisi birinci olur deyip geçilmeyecek. Net bir reyting söylenecek.

2-)Tahminler tek bir sayı olacak. Yani 8-9 arası gibi olanlar sayılmayacak.Örneğin : A dizisi 9 reyting gibi yapılan tahminler sayılacak.

3-)En az 3 yapımın tahminini yapanlar yarışmada olacak.

4-) Yapılan tahminlerin yüzdesi alınıp ay sonunda birinci seçilecek.Burası biraz karışık olduğu için açıklayayım.Mesela 4 yapımın reytingini tahmin ettiniz.Bu tahminler total ve ab olarak ayrıldığında toplam 8 tane tahmin yapmış oluyorsunuz. Bunları yüzdeye vurduğumuzda her doğru tahmininiz %12 puan getirecek.Yanlış olanlar ise size puan getirmeyecek.Her gün aldığınız yüzdeler ay sonunda toplanılacak ve ay kaç çekiyorsa o sayıya bölünecek. Ve ay sonunda birinci açıklanacak.

5-) Mesela bir dizinin tahminini yaptınız ve 12 reyting dediniz. Tahmininiz şöyle değerlendirilecek 0.50 reyting aşağısı ve yukarısı yani 11.50 -12.50 gibi bir reyting alırsa tahmininiz doğru sayılacak.

6-)Lütfen tahminlerinizi yaparken total ve ab olarak alın . Eğer bir grubu eksik yazarsanız 100 üzerinden değerlendirildiği için 50 puanınız direk gider.

7-) Ay sonunda birinci olan üye o ayın en iyi Reyting Tahmincisi olacak.Eğer yarışmaya karşı ilgili ve alakalı olursanız yarışma uzun sürecek ve bir senenin sonunda en çok birinciliği olan üye Yılın Reyting Tahmincisi olacak.

😎Tahminlerinizi ertesi gün saat 08:30'a kadar değiştirme hakkınız var. Ancak TNS sonuçları açıklandıktan sonra bir değişiklik yaparsanız. O günkü puanınız -20 puan olarak kayıtlara alınacaktır.

9-)Yarışma daha yeni başladığı için Ocak ayı için sadece 23-31 Ocak tarihleri geçerli olacak.

Evet arkadaşlar yarışmanın özellikleri kısaca böyle.Karışık gibi gözükebilir ama aslında değil.Hepinizden destek bekliyorum.

Arkadaşlar sadece örnek olsun diye ilk günün sonuçlarını tablo halinde göstereceğim.Bu tablo sistemin nasıl işlediğini gösterecek.Bundan sonra sadece ay sonunda bu tabloyu göreceksiniz.

İşte 23 Ocak 2013 Çarşamba Gününün Sonuçları;

[TABLE="class: cms_table, width: 500"]
[TR]
[TD]Sıralama[/TD]
[TD]Üyenin İsmi[/TD]
[TD]Tahmininin yüzdesi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]1[/TD]
[TD]yakup09[/TD]
[TD]%66.66[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2[/TD]
[TD]Yasin93[/TD]
[TD]%50[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2[/TD]
[TD]muhtesemyüzyil[/TD]
[TD]%50[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2[/TD]
[TD]xemrexxx[/TD]
[TD]%50[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3[/TD]
[TD]hayret bi şey[/TD]
[TD]%37.5[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3[/TD]
[TD]Billy Kane[/TD]
[TD]%37.5[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3[/TD]
[TD]XanTier[/TD]
[TD]%37.5[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4[/TD]
[TD]denizz19[/TD]
[TD]%33.33[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4[/TD]
[TD]takas[/TD]
[TD]%33.33[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4[/TD]
[TD]xBUGRAx[/TD]
[TD]%33.33[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4[/TD]
[TD]berkann[/TD]
[TD]%33.33[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4[/TD]
[TD]Onur_35[/TD]
[TD]%33.33[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]5[/TD]
[TD]legolas9900[/TD]
[TD]%25[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6[/TD]
[TD]yatutarsa[/TD]
[TD]%16.66[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6[/TD]
[TD]RevaN[/TD]
[TD]%16.66[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6[/TD]
[TD]Arslan Bey[/TD]
[TD]%16.66[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]7[/TD]
[TD]batuhankaralar[/TD]
[TD]%12.5[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Teşekkür ederim.

hayret bi şey​

Son düzenleme:
güzelmiş baba açık ve net tahminlerini yapar

Güzel düşünülmüş bir yarışma elimden gelen desteği yaparım

Hayırlı Olsun. Zirveye göz diktim.

Ne zamandan itibaren başlıyor?

Kuralları okudum merak etme Hayrettin.Ayrıca ben o tahminleri kabataslak yapıyordum şimdi net reytingi söylerim

Hayırlı Olsun. Zirveye göz diktim.

Ne zamandan itibaren başlıyor?

Aslında Ocak ayının başından itibaren yapacaktım ama kimsenin haberi olmadığı için bugünden itibaren başlıyor. Yani ocak ayı için 23-31 Ocak tarihleri arası geçerli olacak. Dur bunu konuya da yazayım

nezaman başlayacak bugünden mi?

- - - Ekleme - - -

diyelim ki 12 dedim 12.99 çıkarda bilmiş mi oluyorum?

Bence 12 falan dendiğinde bütün virgüllü rakamları almak saçma olmaz mı.Örnek Muhteşem Yüzyıl'ın zaten aldığı oran totalde 11-12 civarı

Hayrettin sana bir tavsiyem olacak bu konuda.

Mesela 12 denilmişse 11.50-12.50 aralığı sayılsın.

Mesela 12 demiş geldi 12.99 çıktı. Bu rakam 13'e daha yakın. Kısacası yuvarlaklaştıralım. 50'den yukarı olanları 1 puan fazla sayılmalı bence.

Güzel bir proje Hayrettin.

Bence 12 falan dendiğinde bütün virgüllü rakamları almak saçma olmaz mı.Örnek Muhteşem Yüzyıl'ın zaten aldığı oran totalde 11-12 civarı

Aslında öyle ama başka bir çözüm yok maalesef , kimse gerçek tahminini yapamaz ):

- - - Ekleme - - -

Tamam öyle olsun

Arkadaşlar bir kuralı değiştirdim lütfen buna dikkat edelim :

5-) Mesela bir dizinin tahminini yaptınız ve 12 reyting dediniz. Tahmininiz şöyle değerlendirilecek 0.50 reyting aşağısı ve yukarısı yani 11.50 -12.50 gibi bir reyting alırsa tahmininiz doğru sayılacak.