Reyting Sistemi Ne Kadar Güvenilir?

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
140,940
Puanı
1,061
2011 sonuna kadar resmi reyting şirketi AGB idi.
AGB hakkında çıkan iddaalardan sonra 19 Aralık 2011'de ölçümü bıraktı.
AGB, Abd dahil 40 ülkede resmi şekilde reyting ölçüyor.

Sonra SBT geldi. O da TRT ve STV progamlarını şişirmekle suçlandı.
Malesef resmi şirket olamadı.

Şimdi TNS geldi.Ama tartışma bitmedi.
TNS sisteminde de pek çok tutarsızlık gözüküyor.

Salı günü örneği ile konuya bakalım.

5 Ocak 2010 günü AGB ölçümünde ilk bölümü yayınlanan Aşk ve Ceza 7.14 reytingle 3.oluyor.
1.sırada 8.78 reytingle Küçük Kadınlar,2.sırada 7.28 ile Papatyam var.

Sonraki haftalar 3 dizili rekabet sürüyor; Aşk ve Ceza,Geniş Aile ve Küçük Kadınlar 10 reyting ve üstü alıyor.
Aşk ve Ceza 6.bölümyle 13.71 reytingle zirveyi ele geçiriyor, Geniş Aile 13.68 ile 2.oluyor.
Küçük Kadınlar,Aşk ve Ceza başladıktan sonra 4 reyting kayıp yaşıyor ve Cumartesi'ye gönderiliyor.

8 Haziran'daki sezon finali ile Aşk ve Ceza 9.39 alıyor.
14 Eylül'deki sezonun ilk bölümü 6.36 ile 2.oluyor büyük düşüş var dizide.
Çünkü rakiplerinden Bursa-Valencia maçı 10.62 ,yeni dizi ÖBGZ ilk bölümyle 4.80 almış.
Sonraki hafta tam 6 reyting alıyor. ÖBGZ öne geçmiş 8.59 reytinge ulaşmış.Yeni dizi Bitmeyen Şarkı 5.85 almış.Önceki sezon aynı dönemlerde 7'lerde dolanan Papatyam 5.30 a düşmüş.
Yani yeni rakipler sıralamayı ve reytingi sürekli değiştirmiş.

Şimdi TNS'deki ilk Salı gününe gidiyoruz 18 Eylül 2012'ye.
ÖBGZ 7.8,Ustura Kemal 4.7 reyting alıyor.
Sonraki hafta ÖBGZ 8.01 ,Ustura Kemal 4.87 reyting alıyor.

30 Ekim 2012 tarihine gidiyoruz.Benim İçin Üzülme başlamadan önceki hafta.
Ve Benim İçin Üzülme geliyor.

[TABLE="width: 500"]
[TR]
[TD]PROGRAM
[/TD]
[TD]30 EKİM
[/TD]
[TD]6 KASIM
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ÖBGZ
[/TD]
[TD]9.42
[/TD]
[TD]8.23 (-1.19)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ustura Kemal
[/TD]
[TD]4.88
[/TD]
[TD]4.57 (-0.31)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bİü
[/TD]
[TD]-
[/TD]
[TD]6.03
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

20 kasım 2012'ye gidiyoruz.BİÜ 3.bölümde.
Önceki haftaya göre BİÜ 1.5 reyting yükseliyor.Ancak bu sefer aynı anda Star'daki GS maçı ilk yarı 14.63 ,2.yarı 17.26 alıyor yani reyting tablosunda diğer programlarda değişiklik olmadan 30+ reyting gelmiş.[TABLE="width: 500"]
[TR]
[TD]PROGRAM
[/TD]
[TD]13 KASIM
[/TD]
[TD]20 KASIM
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ÖBGZ
[/TD]
[TD]7.66
[/TD]
[TD]6.83 (-0.83)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]BİÜ
[/TD]
[TD]6.93
[/TD]
[TD]8.5 (+1.53)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ustura Kemal
[/TD]
[TD]3.85
[/TD]
[TD]3.43 (-0.42)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]GS Maçı
[/TD]
[TD]-
[/TD]
[TD]14.63/17.26
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TABLE="width: 500"]
[TR]
[TD]PROGRAM
[/TD]
[TD]5 MART
[/TD]
[TD]12 MART
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ÖBGZ
[/TD]
[TD]7.95
[/TD]
[TD]8.2 (+0.25)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]BİÜ
[/TD]
[TD]7.95
[/TD]
[TD]7.29 (-0.66)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]SEKSENLER
[/TD]
[TD]4.8
[/TD]
[TD]4.93 (+0.13)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]20 DAKİKA
[/TD]
[TD]4.7
[/TD]
[TD]3.82(-0.88) erken başladı
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]GS MAÇI
[/TD]
[TD]-
[/TD]
[TD]18.88
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

AGB'de dengeler ne biçim değişiyormuş.Gıdım gıdım da değil birden düşüp birden çıkmışlar 😱 TNS bu konuda daha iyi bence.Dizilere sonradan başlayanlarda var.

AGB'deki olay sanki seyirciler sözleşmiş gibi bu hafta dizi başlamiş hadi izleyelim herkes ekran başina hooop zirve sonraki haftalar aman bu dizide sıktı iyice deyip hepsi birden al aşa 😕

AGB'de dengeler ne biçim değişiyormuş.Gıdım gıdım da değil birden düşüp birden çıkmışlar 😱 TNS bu konuda daha iyi bence.Dizilere sonradan başlayanlarda var.

AGB'deki olay sanki seyirciler sözleşmiş gibi bu hafta dizi başlamiş hadi izleyelim herkes ekran başina hooop zirve sonraki haftalar aman bu dizide sıktı iyice deyip hepsi birden al aşa 😕
iyi de tns deki büyük bir saçmalık var 20 reytinglik maç geliyor biü düşüyor öbgz ve seksenelr artıyor :F diziler arası geçiş olması normal bence agb de daha iyiydi hem pat diye gitmemiş izleyici :F

+1

AGB zaten en saçması. Bir hafta sonra 2, 3 hatta 4 reyting oynayabiliyor bi dizi ya da yapım. Hiç tutarlı değil. TNS'ye bu yönden bakarsak çok tutarlı. En ekstrem durumda 2 reyting anca oynuyor.

Maçla karşılaştığında yükselme konusu TNS'nin tutarsız yanı. Ama maçın 21:45'te başladığını ve güzel bölüm olma ihtimalini de göz önünde bulundurunca çok da yanlış görünmüyor.
TNS şu anda %70-80 civarında güvenilir. Ve bu çok iyi oran bence.

valal bir hafta ekstra 30 reyting gelip haftaya uçuyorsao reyting hiç de güğvenilir değildir :F agb de bir haftada en kötü 10 artıyor ya< da azalıyordu :D

Bu üç şirket içinden Tns yine en iyisidir diyebiliriz.Ama Tns'de de tutarsızlıklar yok değil.Hakeden pek çok yapım iyi reyting alamıyor ne yazık ki.

iyi de tns deki büyük bir saçmalık var 20 reytinglik maç geliyor biü düşüyor öbgz ve seksenelr artıyor :F diziler arası geçiş olması normal bence agb de daha iyiydi hem pat diye gitmemiş izleyici :F

BU haftayı mı baz aldın? BİÜ her başta düştü mü?

Tns mi tutarlı ? Yapmayın lütfen.. Kapsadığı kısım o kadar az ki hiçbir dizi büyük bi ivme kazanamıyor.. Ki bu böyle drğildir, bölüme göre büyük ivmeler görülür. Bide zaten şurası çok garip, pzt eğer ab'de tüm diziler düşmüşse bilin ki tüm hafta ab düşecek. Ben buna sadece gülerim. Pzt olan dizi kitleleri , hepsi tüm dizilere baktığı için mi hepsi birden düşüyor. Böyle bişey mümkün değil. Her dizinin her bölümü aynı heycanda olmaz ama ne hikmetse pzt eğer ab'ler düşükse isterse çarşamba ülkeyi ateşe veren bi olay yaşansın dizide yine düşer.. En tutarsızı açık ara tns dir. Ve benim gözümde de pek değerli değildir.

hiçbiri net sonuç veremez zaten ama şikeci bi şirketten daha iyi olduğu kesin en iyisi tns açık ara

Denek sayilari bir an önce artik artirilmali. TNS dogru yolda, ama daha tam oldu diyemeyiz. Denek sayisi en az 20 bin olmali.

kimse kusura bakmasın da agb d eaşk ve ceza 10 reyting almış nasıl almış küçük kadınları 4 reyting düşürmüş papatyam ı 2.5 atv de önceki şin reytingiyle birlikte rahat 10 reytingi bluyor şlimdi salıya acun geliyor nerede bu kadar reyting düşüşü oluyor adam direkt 8 alıyor kimse düşmüyor marslı deneklerimiz var galiba bir tek cuma günü karagül ün gelişi ile reytingte böyle oynamalat oldu totalde
bu arada agb şikeci değildir olmamaış bir şeyi olmuş göstermek kimsenin yararına değil en son şubat ayında haberleri çıktı dava devam ediyor haklim karar vermeden ki,mse kendini hakim yerine koymasın herkes yerini bilsin :)

kimse kusura bakmasın da agb d eaşk ve ceza 10 reyting almış nasıl almış küçük kadınları 4 reyting düşürmüş papatyam ı 2.5 atv de önceki şin reytingiyle birlikte rahat 10 reytingi bluyor şlimdi salıya acun geliyor nerede bu kadar reyting düşüşü oluyor adam direkt 8 alıyor kimse düşmüyor marslı deneklerimiz var galiba bir tek cuma günü karagül ün gelişi ile reytingte böyle oynamalat oldu totalde
bu arada agb şikeci değildir olmamaış bir şeyi olmuş göstermek kimsenin yararına değil en son şubat ayında haberleri çıktı dava devam ediyor haklim karar vermeden ki,mse kendini hakim yerine koymasın herkes yerini bilsin :)

Şike yaptılar ister kabul et ister kabul etme ama bu bir gerçek.:)

Tabii ki en iyisi AGB idi. Sonra TNS güvenilir,en son da SBT benim için :)