Reyting ölçümlerine 1 Mayıs'ta bomba düzenleme!

kreys' Alıntı:
ö.b.g.z ya sabit ya azilir ya artar bence böle olr artan diziler

bu yorum muthiş olmuş
))))))))))))))))))))))))))) yaw kreys öbzgnin bunlar dışında bişey olma şansı var mı

ö.b.g.z Joker Olarak Kullandım napacagi belli olmaz caroline çılgınlıklar yaparsa artar bölüm çok heycanlı olursa azalir bölüm sıkcı olursa artar point
))))))))))

ö.b.g.z Joker Olarak Kullandım napacagi belli olmaz caroline çılgınlıklar yaparsa artar bölüm çok heycanlı olursa azalir bölüm sıkcı olursa artar point
))))))))))

Bu yorumun ilkinden de güzelmiş.

"bölüm çok heycanlı olursa azalir bölüm sıkcı olursa artar"

tns tns dediniz alın size tns gözüme girdin lan tns aferin
vadi büyük ihtimal artar ama çok fazlada fark olmaz sonuçta vadi nin ab side çok yüksek hele şükür beklenen hamle geldi ab grubu toplumun çok ufak kesimi %27 bile çok fazla bence

ben konuyu okudum mantıklı gelmedi

ab grubu kimden oluşuyor ekonomik ve kültürel düzeyi yüksek kesimden öyleydi benim bildiğim kdar..

eee o zaman bas bas bağırıyor hükümet çin den sonra en süper ekonomik kalkınmaya sahibiz muhteşemiz diye

okuma yazma oranıda katlanarak çoğalıyor .. peki nufustaki ab grubu neden düşüyor onun mantıklı bir açıklaması yok..

bazı arkadaşlar bunun trt ve stv ye yarayacağını açıklamış alakasız bir söz bence.. trt ve stv ye şimdiki ölçümlerin yaramasının sebebi totalin bu kanalları seyretmesi değil sbt deneklerinin bu iki kanalın takipçilerinden oluşturulması ..

yeni sistemden trt ve stv yararlanamayacak ahada buraya yazıyorum

vadi artabilir ama aynı derecede fatmagülde artacaktır çünkü fatmagülün ab grubuyla totali aynı gibi yani kaybetmez..

muhteşem yüzyılda etkilenmez yeni sistemde en büyük faydayı hayat devam ediyor görecektir ..
acun ise düşecektir tahminim..

burdan anlamadığım başka bir değerlendirme var bazı arkadaşlar ab grubu iyi olan yandı diyor hayır nufusun yüzde 5 inide temsil etse ab grubu o gruba hitap eden diziler çok yüksek oranlar alacaktır ve reklam şirketleride ab grubuna yönelik reklam verdikleri için totalde 2 reyting ab grubunda 15 reyting alan bir dizi gelir açısından totalde 15 reyting ab grubunda 5 reyting alan bir diziyi ezecektir yani ab grubu herzamanki gibi önemli oranı toplamda düşsede tek başına yine reklam gelirlerini süpürmeye yetecektir ..

İlk kısma tüm harf ve noktalama işaretlerine kadar katılıyorum.

Bazı insanlar her dakika söylüyor yok şöyle gelişiyoruz, yok böyle gelişiyoruz, okuma-yazma arttı, okullara tablet falan... Refah seviyesi nedense düşüyor?! Neden acaba?!

Cevap basit: Reytinlerde a/b grubundan ümidini kesmiş "bazı" kanalları daha çok söz sahibi yapmak! Sbt o görevi mükemmel bir şekilde yerine getiriyordu zaten. Tns'yi de iyi bağlamışlar.

Umarım dediğin gibi kimse zarar görmez Tns'den.

trt hala mırın kırın ediyorsa katılmamak için bir umut var demektir tns den..

şunu anlayamadım şimdi reklam verenler ab grubunu önemsiyorsa ab grubu totalin yüzde 27 side olsa yine önemsenecek reklam verenler tarafından o açıdan totaldeki ab oranının düşmesi ab grubunda yüksek reyting alacak kanalları etkilememeli.. reklam şirketleri yine ab grubuna bakacak reklam vermek için..

Zaten a/b grubunu etkileyen bir durum yok denek dışında. a/b grubunda sadece denekler değişecek. Reklamcılar yine a/b grubuna bakacak.

Tns sisteminin tek amacı diğer mesajımda söylediğim gibi bazı kanalları yarışın içine sokmak o kadar.

a/b'de yüksek reyting alan totalde fazla güçlü olmayan program yine a/b'de yüksek reytingler alabilir ama total'de yandı.

Tabi burda işin içine yeni denekler de girecek. Kararı yeni deneklerimize bırakacağız.

denekleri seçerken tercihi fatih çarşambadan kadıköye doğru kaydırırlarsa yeterlidir bence
)

Fatih Çarşamba diyoruz da orası İsmailağa Cemaati'nin.
Samanyolu'nun sahibi Gülen Cemaati ile tartışmalı bir cemaat.

Bence Samanyolu dizileri biraz yükselir.
Abartılı bir yükseliş olduğu taktirde şike haberleri çıkacaktır.
Çünkü TNS'yi getiren TİAK'ın başında olan kişi, Samanyolu Yayın Grubu'nun da başkanı. 😉

ahaha vay be
Adamlar TİAK'ın başkanıymış. Tns'nin neden böyle olduğu belli oldu. Sbt bile masum kaldı Tns'nin yanında.

ahaha vay be
Adamlar TİAK'ın başkanıymış. Tns'nin neden böyle olduğu belli oldu. Sbt bile masum kaldı Tns'nin yanında.

3 büyük kanal işlerine gelmeyen şirketi kabul etmezler o açıdan ümitliyim tns den .. büyük kanallar herşeyi kabul etseydi sbt yide kabul ederlerdi ..

tns nin bu yaptığını taktir ettim helal olsun ab grubu çok çok az zaten hiç ölçmeselerde olur önemli olan sıradan halktır.

tns nin bu yaptığını taktir ettim helal olsun ab grubu çok çok az zaten hiç ölçmeselerde olur önemli olan sıradan halktır.

Ölçüm konusunda bir miktar haklısın. Sonuçta bir programın toplam ne kadar izlendiğini TOTAL grubu gösterir.

Ama reklam verenler gelir durumu yüksek kişileri de öğrenmek isterler ki ürünlerini rahatlıkla satabilsinler. Bu konuda da A/B grubu devreye giriyor.

reklam verenlerin neye göre reklam verdiği belli olmaz illa ab grubu yüksek olan dizi daha çok reklam alır diye bişey yok mesela totalde 7 ab de 2 reyting alan şefkat tepe totalde 3 ab de 4 reyting alan iffetten daha çok reklam alır totalde çok çok önemlidir reklam konusunda

Kesinlikle dediğin gibi Şefkat Tepe daha çok reklam alır. Ama reklam verenler ürünün çeşidine, hitap ettiği kitleye de bakar. Ürün pahalı bir ürünse reklam için İffeti tercih edebilir. O firma Şefkat tepeye 1 reklam veriyorsa İffete 3 reklam verir gibi. Ama düşük gelirliler tarafından tercih edilen ürünler de var. Şöyle de diyebiliriz. Şefkat tepeye Şölen reklam veriyorsa, İffete Nestle verir gibi.
Reklam sektöründe A/B grubu daha çok para demektir.

ab daha önemli olabilir ama totalde çok önemlidir bu söylediğim reklam için yoksa izlenme oranlarında direk totale bakılır

Birkez daha yazayim turkiyede ab orani dusmedi agb ozelikle totaldeki ab oranini yuksek tuttu cunku tecavuzcu -ahlaksiz diziler tutsun diye.. bakin agb den sbt ye gecince tecavuzcu tum dizilerin reytingi dustu bunun sebebi yanlis denek secimi ve orantisiz ab denek fazlaligi..

bu tns nin sisteminde tam gercekci sonuclari ogrenecegiz. biliyoruzki %27 secimlerdeki bir partinin orani yani ab gurubunu temsil eden kadikoy bakirkoy besiktasta hakim olan partinin oy orani.. yani bu tns deki veriler gercekci olacak....

ama ab gurubunda yine muhtesem 15 reyting hatta daha fazla almaya devam edecek ama totalden aldigi pasta azalacak... buda sunu saylayacak turk halki muhtesemi sevdi yalani ortadan kalkacak artik denecekki muhtesemi sadece zengiller sevdi .. olay bu kadar basit...