[h=2]Prime time'da yayınlanan dizilerden kaçı 30 ile 47 dakika arasında reklam yayınladı biliyor musunuz?[/h]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]REKLAM ARASI DiZi iZLEDiNiZ!
Bazı senarist, dizi emekçisi ve oyuncu arkadaşlar kızacak bana, ama gerçekler de ortada...
Defalarca yazdım ve hâlâ da aynı görüşteyim. Televizyon, reklam ve dizi sektörünün büyük oyuncuları değişmedikçe ya da bu konuya özgü bir kanun çıkmadıkça 'Yerli Dizi Yersiz Uzun' eylemi kolay kolay sonuç alamaz bu ülkede.
Çünkü televizyon ve dizi sektöründe düzen böyle oluştu...
'Su akar, yolunu bulur' derler ya, aynen öyle oldu.
Eskiden en fazla 60 dakika olan dizi sürelerinin 90, hatta 120 dakikaya çıkmasının sebepleri belli.
Kanalları yönetenler radikal bir karar almadığı sürece de böyle devam edecek bu.
29 Nisan - 19 Mayıs tarihleri arasında 10 kanalda yayınlanan dizilerin aldıkları reklamların sürelerine baktım.
Prime time'da yayınlanan dizilerden kaçı 30 ile 47 dakika arasında reklam yayınladı biliyor musunuz?
21'i...
Yanlış okumadınız, tam 21 dizi, dizi sürelerinin indirilmesi istenen süre kadar reklam alıp, yayınladığı sürece değişir mi bu?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]
[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Ali Eyüboğlu / Milliyet
[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif] [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]REKLAM ARASI DiZi iZLEDiNiZ!
Bazı senarist, dizi emekçisi ve oyuncu arkadaşlar kızacak bana, ama gerçekler de ortada...
Defalarca yazdım ve hâlâ da aynı görüşteyim. Televizyon, reklam ve dizi sektörünün büyük oyuncuları değişmedikçe ya da bu konuya özgü bir kanun çıkmadıkça 'Yerli Dizi Yersiz Uzun' eylemi kolay kolay sonuç alamaz bu ülkede.
Çünkü televizyon ve dizi sektöründe düzen böyle oluştu...
'Su akar, yolunu bulur' derler ya, aynen öyle oldu.
Eskiden en fazla 60 dakika olan dizi sürelerinin 90, hatta 120 dakikaya çıkmasının sebepleri belli.
Kanalları yönetenler radikal bir karar almadığı sürece de böyle devam edecek bu.
29 Nisan - 19 Mayıs tarihleri arasında 10 kanalda yayınlanan dizilerin aldıkları reklamların sürelerine baktım.
Prime time'da yayınlanan dizilerden kaçı 30 ile 47 dakika arasında reklam yayınladı biliyor musunuz?
21'i...
Yanlış okumadınız, tam 21 dizi, dizi sürelerinin indirilmesi istenen süre kadar reklam alıp, yayınladığı sürece değişir mi bu?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Ali Eyüboğlu / Milliyet
[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif] [/FONT]