Rüya Takım, D-League’e Kalıyor!

mesmeso

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,618
Reaksiyon puanı
9,599
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
dreamteam-625x543.jpeg


FIBA’nın 2019 Dünya Kupası Elemeleri’nin takvimini değiştirmesiyle daha önce eşi benzeri görülmemiş bir olay yaşanacak. ABD Milli Takımında NBA yıldızları oynamayacak!

ABD Erkekler Basketbol Takımı son beş dünya şampiyonasında NBA yıldızlarıyla altın madalyaya yürümesinin ardından 2019 FIBA Dünya Kupası elemelerine NBA D-League (Gelişim Ligi) oyuncularından kurulu bir ekiple katılma kararı aldı.

Dünya basketbolunu patronu FIBA’nın eleme aşamasının yapılanmasını değiştirmesi ABD ve dünya çapında birçok ülkeyi eleme sürecine katılma politikalarını değiştirmesine neden olacak.

Çünkü FIBA artık turnuvalar ve turnuva öncesi maçların yalnızca yaz aylarında oynanması uygulamasını terk etmeye başlıyor.

Dünya Kupası ve Olimpiyatlar’daki kadrolar bildiğimiz Rüya Takım kadrolarını ve NBA yıldızlarını içermeye devam edecek. Ama bu turnuvalar için yapılacak elemelere NBA takımları (ulus fark etmeksizin) oyuncularını göndermek istemediklerinden, ABD bu yıl içinde başlayacak ilk eleme süreci için böyle bir çözüm geliştirdi.

Takıma yakın kaynaklardan alınan duyumlara göre oyuncularını elemeler sırasında bırakmaya razı olan liglerden Amerikalı oyuncuların Rüya Takım’a çağrılması ihtimaline de sıcak bakılıyor.

ABD’nin yeni koçu Gregg Popovich de sezon içinde San Antonio Spurs’e ilişkin sorumluluklarını yerine getireceğinden şu an bir NBA takımında görev yapmayan bir antrenörün 12 eleme maçında Popovich yerine görev yapması daha muhtemel gözüküyor.

Rüya Takım’ın D-League oyuncularıyla katılmayı planladığı 12 maçlık eleme takvimi Kasım 2017’yle Şubat 2019 arasında FIBA’nın belirlediği altı farklı dönemde oynanacak iki maçla tamamlanacak.​