FK10 Quiz Show / Şike (1994) - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
1592242365967.png



Quiz Show


Tür:
Biyografi, Dram, Tarih
Süre: 133 dakika

Yönetmen: Robert Redford
Senaryo: Paul Attanasio (screenplay), Richard N. Goodwin (book)

Oyuncular:
John Turturro
Rob Morrow
Ralph Fiennes
Paul Scofield

IMDb Linki


Puanlar:
IMDb: 7.5/10
Rotten Tomatoes: 96%
Metacritic: 88/100

Filmin Fragmanı:



Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.


 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
1994'ün düşündüğümüz kadar iyi bir yıl olmaması rezaleti. :A

Pek sevemedim bu filmi maalesef. Fakat zamanında daha çok etki etmesini anlayabiliyorum.

Film, 50'li yıllarda fenomen bir televizyon programındaki sahteciliği konu alıyor. 50'li yılları bırakıp filmin çekildiği 90'lara baktığımızda dahi televizyon için çok önemli bir çağ. Yarışmaların fenomenleşip milyonlarca kişiyi ekrana kilitlemesi çok daha kolay. Ve de insanlar televizyona daha masum gözle bakabiliyorlar.

Günümüzde ise ne televizyonun eski şaşalı günleri kaldı ne de o masum bakış. Artık neredeyse hepimiz televizyonun ne kadar sahte bir dünya olduğunun, ünlülerin pek çoğunun ne kadar sahte olduğunun farkındayız. O nedenle böyle bir filmin derinden etkileme ihtimali çok düşük. Filmin çok düz anlatımı, herhangi bir özgünlük vaadinin olmayışı da işleri iyice zorlaştırıyor.

Filmin en iyisi John Turturro'ydu. Bu arada filmde Martin Scorsese de küçük bir rolde. Fakat ne yazık ki izledikten sonra fark ettim. :(

6/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Kaliteli film, güzel film ama bazı filmler yayınlandığı dönem çok daha büyük etkiler bırakıyor, bana kalırsa bu film de onlardan biri.

Günümüzde televizyonun arkasında ne kadar pis işler döndüğünü, paranın/gücün/siyasetin televizyonun üzerindeki etkisini çok iyi bildiğimiz için filmin etkileyicilik dozu da düşüyor haliyle. Televizyon yayıncılığının günümüzde etkisini iyice yitirmesinin etkisi de mevcut tabii bunların yanı sıra.

Filmin en çok etkilendiğim sahnesi sondaki mahkeme sahnesi sanırım; bazen ne yaparsanız yapın, sistemi ne kadar değiştirmeye çalışırsanız çalışın bir şeyler değişmez. Düzen aynen devam eder, olan yalnızca bir kişiye olur. Filmin sonunda karakterlerin ilerleyen yıllardaki halinin anlatılması bunu net bir şekilde gözler önüne seriyor zaten.

Ancak benim burada asıl değinmek istediğim, filmin en etkileyici sahnesi bile çok çok etkileyici ve vurucu değil diye düşünüyorum. Bu mesaj, sondaki mahkeme sahnesi daha başarılı çekilse izleyiciye çok daha iyi bir şekilde geçebilirdi.

Oyunculuk performansları açısından John Turturro net bir şekilde sıyrılıyor diğer oyuncuların arasından, performansı baya başarılıydı. Onun dışında Ralph Fiennes üzerine düşeni yapmış, filmin geri kalan oyuncularının çok çok baskın bir rolleri yoktu zaten. Onun dışında Scorsese dedemi görmek beni de sevindirdi...

Puan: 6.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga