Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, kadro dışı bıraktığı Ricardo Quaresma konusunda geri adım atıyor.
UEFA Avrupa Ligi'nde Atletico Madrid ile yapılan maçın devre arasında oyundan alınan Quaresma, bu nedenle Carvalhal'e tepki göstermiş hatta ağır küfürler ettiği ortaya çıkmıştı. Yaşananların basına sızmasınınn ardından da süresiz olarak kadro dışı bırakılmıştı.
Milliyet'in haberine göre, yıldız oyuncunun değer kaybetmesinden çekinen siyah-beyazlı yönetimin baskısı nedeniyle deneyimli teknik adam geri adım atmak zorunda kaldı. Bunun üzerine menajeri Jorge Mendes'i arayan Carvalhal, "Takım arkadaşlarına çok zarar veriyor. İkimizden biri gidecek. Bu sorunu en kısa zamanda çözmeliyiz." dedi.
Takım arkadaşlarından da büyük tepki alan Quaresma, yönetimle yaptığı görüşmede Carvalhal'i şikayet etti. Yöneticilere Galatasaray maçında sakat sakat oynatıldığını söyleyen 28 yaşındaki futbolcu, "Beni dinlendirmeden maç kadrosuna aldı. Tam kendimi hazır hissederken de oyundan çıkardı." ifadelerini kullandı.
Orduspor maçının kadrosuna alınmadığı için takımdan ayrı çalışan Quaresma, Atletico Madrid maçından önce ısınma esnasında tüm takım siyah giyerken beyaz giydiği için de UEFA'dan ceza alabilir.
Gelişmelerin ardından İstanbul'a çağrılan menajer Mendes'in hafta içinde gelerek görüşmeler yapması ve sorunu çözmesi bekleniyor.