Poyraz Karayel 81. Bölüm Yorumları | Son 2 Bölüm

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Bölümün finali kelimenin tam anlamıyla bomba etkisi yarattı. Bahri Baba'nın başına bir şey geleceğini biliyorduk ama tıpkı ilk sezon finalindeki gibi, Zafer'in başına gelenler gibi olması... Gerçekten etkileyici bir final oldu. Dizinin en sevdiğim karakterlerinden birisi Bahri Baba. Ancak finale gelmemiz ile birlikte maalesef öleceğini düşünüyorum, hatta ilk iki sezon jeneriklerinde Poyraz, onun yerinde oturuyordu. Eğer finalde Poyraz ölmez, sağ kalırsa Bahri Baba'nın yerine o oturacaktır.

Onun dışında Poyraz ve Ayşegül'ün sonunda yüzükleri takmayı başarabilmeleri, Poyraz'ın Ayşegül'ü isteme çabaları, Sinan'ın ajanlıkları, Kahve'de oturup ihtiyaç listesi hazırlamaları, Albay'ın kelimeleri unutması... Ardı arkasına çok keyifli sahnelerdi.

Meltem ve Zülfikar'ın da Sefer, Sema müziği eşliğinde birbirine yeniden aşık olmaları, Zülfikar'ın yaşadığı mutluluk gerçekten sevindiriciydi. Ancak o sahneden sonra Mümtaz'ın Zülfikar'ı alması hoş olmadı. Bakalım Zülfo oradan nasıl kurtulacak.

Eda'nın gerçekten bir kızı olması ve bunu öğrendiği sahne çok iyiydi. Funda Eryiğit ve canlandırdığı Eda karakteri dizinin kazanımlarından oldu. İyide oldu...

Bu arada yukarıda da değindim gibi Ayda Aksel gerçekten çok büyük bir oyuncu. Oynadığı her sahne oldukça etkileyiciydi, özellikle Çınar'ın ölümünü kabullenmemesi ve Çınar'ın ölüsü ile konuşması... Dizinin 3. sezonunun, Eda ile birlikte en büyük kazanımıdır kendisi bana göre.
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,794
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Detaylı yorumumu yarın yapacağım, çünkü böyle bir final sahnesinin ardından yorum yapacak derman kalmadı. Ama Ayda Aksel'in muhteşem oyunculuğu ve son sahnenin etkileyiciliğine hakkını vermek gerek.
 

xxAlemdarxx

Favori Üye
Katılım
12 Mayıs 2016
Mesajlar
2,635
Reaksiyon puanı
2,231
Puanı
280
Bahri Baba bizi korkutuyor ! Bahri ölecek mi ? Nasil bir son Poyraz Karayelcileri bekliyor ?
Poyraz Karayel 82.final bölümüyle 1 Mart Çarşamba akşamı Kanal D'de ekranlara veda edecek olması tüm izliyecilerini yasa boğcak !
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,794
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Bahri büyük ihtimalle gidici gibi, her ne kadar böyle bir şey olmasını istemesem de final yoluna girdiğimiz için her an her şey olabilir. Ayşegül'ün o an öleceğini ise sanmıyorum. Tabii babasının haline bizzat tanık olması psikolojisinde yaralar açabilir.

Zülfikar ve Meltem tam yeniden aşka düşmüşken Zülfo'nun götürülmesi kötü oldu. Allah belanı versin Mümtaz.

Çınar'ın ölmesine o kadar sevindim ki anlatamam, sonunda mıymıntılığından kurtulduk. Gerçi bu saatten sonra ölmesi pek bir şey ifade etmiyor ama olsun. Bu arada karakterini hiç sevmesem de İlker Aksum gibi üst düzey bir oyuncuyu daha izleyebildiğimiz için mutluyum.

Nevra'dan öldürücü hamlenin gelebileceğini düşünmüştüm, ama Çınar'ın cesedini eve getirmesine bakılırsa kendi halinde takılacak gibi. Keşke Ayda Aksel'in muhteşem oyunculuğuna biraz daha duyabilseydik.

Eda'nın kızının gerçek kızı olmasına sevindim. Savaş'ın gerçek kimliğini öğrendiği zaman verdiği tepkiyi de. Funda Eryiğit özellikle bu sahnelerde yine harikaydı.

Poyraz ve Ayşegül'ün sonunda nişanlanması da oh dedirtti. İddet müddeti (Osmanlı'da değil miydi o?) yüzünden bekleyecek olsalar da ilişkilerini yeni bir boyut getirmeleri mutlu etti. Albay'ın kız istemeye çalışması da güldürdü. :D

Fatih ergeni de Songül'ü arabaya kilitledi, ama bundan önceki 81 bölümde olduğu gibi şimdi de paçayı kurtaracaktır. Bu arada Sadreddin-Songül ilişkisini de bayağı özleyeceğim.

Aslında daha bahsedilecek bir sürü şey var da şimdilik burada noktalıyorum. Gelecek hafta vedalaşmak çok ama çok zor olacak. :(
 

WesTxCoasT

Favori Üye
Katılım
22 Mayıs 2011
Mesajlar
14,505
Reaksiyon puanı
2,448
Puanı
609
Konum
İzmir
Arkadaşlar bölümü çok güzel özetlemiş muhteşemdi gerçekten son sahnede bir kötü oldum Baba bu sefer ölebilir. :(