2017 Pirates of theCaribbean:Dead Men Tell No Tales/Karayip Korsanları:Salazar'ın İntikamı-Film Yorumları

mesmeso

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
10,562
Puanı
860
465807.jpg

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales / Karayip Korsanları: Salazar'ın İntikamı

Türü:
Macera, Fantastik, Aksiyon
Yönetmen: Joachim Rønning, Espen Sandberg
Senaryo: Jeff Nathanson

Oyuncular:
Johnny Depp
Javier Bardem
Brenton Thwaites
Kaya Scodelario
Orlando Bloom
Geoffrey Rush
Kevin McNally
Golshifteh Farahani
Stephen Graham
Martin Klebba
Angus Barnett
Keira Knightley

IMDB Sayfası

Filmin Özeti

Çılgın maceraları ile bilinen, kaptanları şahı ama bir o kadar talihsiz Jack Sparrow, yelken açtığı sularda yaklaşan kötü rüzgarları hisseder. Korkunç Kaptan Salazar'ın yönetimindeki ölümcül hayalet korsanlar, denizdeki tüm korsanları öldürerek Şeytan Üçgeni’nden kaçmayı başarmıştır; hayatta kalan tek korsan kaptan ise Jack'tir. Jack, Salazar'ın gazabından ve intikamından kurtulmak için Poseidon Asası’nın peşine düşer. Bu efsanevi asayı bulmak içinse güzel ve zeki gökbilimci Carina Smyth ve Kraliyet Donanması'ndan dik başlı, genç bir denizci olan Henry ile zorlu bir anlaşma yapar. Küçük ve külüstür gemisi Dying Gull’un dümenindeki Jack Sparrow, hem kötü kaderini tersine çevirmenin hem de şimdiye dek karşına çıkan en dişli ve korkunç düşmandan kurtulmanın yollarını arayacaktır.

Filmin Fragmanı

Şimdi evde bir daha izledim. Sinema da en sondaki sahneyi göstermediler. Çok heyecanlandım son sahneden sonra.

Efsane geri geliyor. :D

piratesofthecaribbean-davyjones-closeup.jpg

Karayip Korsanları serisini uzatabilmek ve malzemeden yararlanabilmek adına yapılmış bir film. Jack Sparrow bildiğimiz sempatikliğinde yine eğlendiriyor. Yeni giren karakterler gelecek filmlere yönelik oluşturulmuşlar. Geçmişle yeni nesil arasında bir bağlantı kurmuşlar. Karakterler iyi güzel hoş da senaryonun çıkışı saçma. Denizlerdeki tüm lanetleri kaldıran ve Will'le Elizabeth hikayeye dahil edilsin diye uydurulan zorlama bir hikaye.

Güzel sahneler vardı ama çıkış fikri hoşuma gitmedi. Yine de ileride yeni filmler çıktığında Will ve Elizabeth dönünce şimdiki ekiple birlikte sağlam fillmler olacağı için bu filmi yok sayabilirim. Bu kadar ara verilirse iyi olmaz tabi. Tabi post creditteki sahneyi de unutmayalım Davy Jones nasıl dönecek merak konusu.

6/10

Ben filmi beğenmedim açıkçası, sıkıldığım yerler fazlaydı filmde.

Karayip Korsanları çok ilgi görmüş bir seri, bu ilginin ekmeğini biraz daha fazla yemek için yapılmış bir film gibi geldi serinin bu filmi. Senaryo pek hoşuma gitmedi, çıkışı ve ilerleyişi sıkıntılıydı.

Yine de after credit sahnesinden sonra heyecanlandığımı söyleyebilirim, ileride sağlam filmlerle seri devam edecek gibi duruyor. Umarım yanılmam.

Kral geri dönüyor:

gOplLQ.jpg