Pişmanlık duygusu

S.G.A.T.

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
10,204
Puanı
1,060
Bütün kalbinle geçmişe geri dönmek istersin.Ama dönemezsin tabi.pişmanlık bütün ömrün boyu aklında kalan tek duygu,bence.

herkesin yaşadığı pişmanlıklar vardır sezen aksunun dediği gibi şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler ne kadar hoş olurdu ama imkan dışı

son olanlardan sonra hala yaşamayı beklediğim duygu ama yok hala pişman değilim

İnsan bazı pişmanlıklarindan zevk duyar

Pişmanlık duygusu özel bir duygudur. Hataların varsa onları sindirebilmek adına yaptığın refleksif bir olaydır. Ama beraberinde özür dileyebilme lütfunu da kendinde görebilmektir. Enteresan bir kavramdır aslında.

Ölçütü, kendi içerisinde derecesi olan acı verici kavram. Bana göre pişmanlıkların en sınır noktası, en acı verici olanı bir kişinin, sevdiğin yakının kalbini kırmak ve kalbini kırdığının ertesi, siz barışmadan filanca sebepten dolayı ölmesi... İnsan kafayı yer vicdan azabı ve pişmanlıktan. Belki pişman duyduğunuz hatalarınızı telafi etme şansı daima vardır ancak sadece ölmüş kişilere karşı o pişmanlık asla onarılamaz. Sabah çok kırıcı, yaralayıcı ifadelerde bulunmuşsunuzdur annenize ya da babanıza ya da tanıdığınıza, akşam ise ölüm haberini alırsınız. Var mıdır bundan daha acı pişmanlık? Keşke kırmasaydım kalbimi! Demekten başka ne gelir elden? Çok şükür yaşamamış olsam bile bu durumu, düşünmek dahi pişman ettiriyor nedensizce.

Fazla yaşamadım bu duyguyu, düşünerek yaparım. Ölecek diye kimseye şunu demeseydim, bunu demeseydim diyemem. Pişmanlıklarım genelde bir yer, bir olay ile ilgili olur zaten. Kişi ile ilgili değil.

Tek yaptığım bir şeyden pişmanım ama onuda bir hırsla yapmıştım. Pişmanlık konusu karışık bir durum..

Keşke ile pişmanlık ayrı şeylerdir bence

ufak tefek her insan pişman olucağı hatalar yapar insanlık hali ama bu yaşıma kadar ailemin başını yere eğecek onları utandırıcak o şekilde pişmanlık duyduğum hibirşey yapmadım 26 yaşındayım hala çocuk gibi babamın emrindeyim yazın akşam dışarı çıkma der çıkmam ufak tefek ikna etmek için tartışma olsada onayını almadan birşey yapmam pişmanlık çekmememe yeter

Benim için ise keşke ve pişmanlık aynı kapıya çıkıyor şimdiye kadar aldığım bütün kararlar için pişmanlık duydum
Keşkem çok